"Du vil da gerne amme, vil du ikke?"

“Ser du ikke meget tv, når du er på barsel?”

Spurgte Heines 23-årige kusine mig om i går, da Noam, hende og jeg sad i bilen på vej til Holstebro for at fejre Heines moster var blevet færdiguddannet. Charlotte, som hun hedder, havde været så sød at hente mig og Noam i Ikast, hvor vi var til afslutning med klassen for at fejre, at de nu kan kalde sig selv for dansklærere og har sommerferie de næste knap 2 måneder. Samme dag blev Heines moster færdiguddannet og havde inviteret det meste familie til aftensmad og hygge hos hende. Heine var på arbejde, så han kom først ved 22-tiden og hentede os.. Det var første gang, Noam var i Holstebro og det var faktisk en anelse underligt tage ham alene hen til hans fars hjemby – selvom jeg tit har været i Holstebro uden Heine, så var det alligevel lidt underligt, at det var uden ham, men med Noam jeg var af sted. Hvis I undrer jer over: “det meste familie” så skal det ikke være nogen hemmelighed, at Heine har fravalgt sig alt kontakt til hans mor og storebror. Måske I før har tænkt, at det er underligt, hvorfor jeg nævner så meget om min familie og særligt forældre, en anelse om Noams farfar, mens Noams (i princippet) farmor ikke er blevet nævnt før? Det var med en smule gru, at jeg i sin tid oprettede bloggen her, for særligt Heine ønsker ikke, at hun kan følge med i Noams liv. Det lyder måske en anelse hårdt – men I kan få historien senere, en dag hvor jeg orker at fortælle om alt den drama, der foregår på Heines side af familien og hvordan det meste af familien har fravalgt Heines mor. Så nej – hun var ikke inviteret og jeg er nok et eller andet sted en anelse lettet over det, hvis jeg selv skal sige det, for jeg havde nok ikke været klar til at møde hende for første gang i over 2 år med hendes første barnebarn på armen, som hun aldrig har mødt – uden Heine. På fredag er vi nemlig inviteret til Heines mormors 75 års fødselsdag, hvor hun er inviteret og jeg har helt ondt i maven bare ved tanken over det. Men jeg er ikke den eneste – langt fra. Dog tager Heine det i stiv arm – jeg tror, han er den eneste, som ikke længere har følelser i klemme og som vitterligt er videre med sit.
Men tilbage til spørgsmålet: Nej – jeg får da absolut ikke set det mindste tv i min barsel. Faktisk burde vi opsige vores viasatpakke – for det er da blevet det rene spild af penge! Tv’et kører ikke engang som baggrundsstøj længere – det er i hvert fald yderst sjældent – for jeg bryder mig ikke om, at Noam vender og drejer sig efter det og bliver helt paralyseret af det. Faktisk tror jeg sågar, at vi kun har set én film, siden Noam blev født. Jeg eller vi er ganske simpelt optaget af så meget andet – især vores søn – der er ikke spor tid til tv! Det der med at være på barsel betyder for mit vedkomme i hvert fald ikke, at jeg går derhjemme i joggintøj, laller og keder mig. Nej – barsel er faktisk blevet lidt lig med, at jeg spiser for meget kage og bruger for mange penge 😉 hehe.. Nej – vi skal bare så meget hele tiden, synes jeg, og selvom jeg sørger for at have så lidt planer som muligt og nyde Noam mest muligt, så synes jeg, at tiden virker knap og jeg forstår ikke, at jeg allerede har været på barsel i hele 4 måneder! Det er dobbelt så lang tid, som sommerferien plejer at vare og alligevel føler jeg, at tiden er fløjet af sted, fra jeg gik højgravid fra et bestået didaktikseminar til at prøve at få min hverdag til at gå, indtil Noam kom til verden og til nu, hvor han er over 3 måneder gammel! Jeg husker i hvert fald tydeligt, hvor nervøs jeg var for, om jeg mon ville kunne få tiden til at gå, når jeg engang gik på barsel. Selvfølgelig var jeg bevidst om, at jeg ville blive slemt optaget af den skønne dreng, der ventede os i min mave, men jeg var nu alligevel lidt usikker på det der med at gå hjemme i et helt år. Når jeg tænker tilbage, synes jeg, at det er fjollet – for jeg har på ingen måde fået mere tid, end jeg havde, før jeg gik på barsel og nu er jeg til gengæld nervøs for, hvordan jeg mon skal jonglere alting, når jeg kommer tilbage fra barsel. Funny how things change 😉
I dag har vi i hvert fald valgt, at den skal stå på ABSOLUT INGENTING. Okay – måske jeg bager nogle cupcakes.. Det duer jo ikke, at der går en dag, hvor jeg ikke får spist kage og indtaget et ton af kalorier 😉 .. God weekend til jer!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

"Du vil da gerne amme, vil du ikke?"