Vinderen af Navnesutten

Noam 8 måneder

I går fyldte Noam 8 måneder. Jeg forstår det inderligt ikke, det er allerede snart vinter, jul og så hans 1 års fødselsdag.. Selvom vi lige nu oplever en helt igennem fantastisk alder, hvor der er så meget personlighed, så meget kærlighed man får igen og så mange meninger fra ham, er jeg altså ikke særlig stor fan af tiden! Det går bare for hurtigt og inden jeg selv fødte, havde jeg vitterligt intet begreb om, hvor hurtig tiden går.. Jeg syntes ærlig talt, at det er skide sørgeligt! 
Aktiviteter:
Noam er dog ikke begyndt at kravle endnu, til gengæld har han lært at numse sig frem. Han sidder ned og ved hjælp af hænderne, drejer han rundt og kommer frem og tilbage i hele lejligheden. Det ser tosset ud, men han oser af stolthed, når han når hen til noget, han ikke havde lige ved siden af os. Det betyder også, at vi efterhånden har travlt med at få babysikret lejligheden (hint Heine hint!)
Men selvom han numser sig frem, ligger han stadigvæk meget på maven, hvor han bakker og drejer rundt. Han strækker sig så lang, han er for at nå ting foran ham, men ofte bliver han utålmodig og tosset. 
Den samme tålmodighed eller mangel på samme er også begyndt at gøre sig gældende, når han leger. Særligt er han helt vild med at lege med et plastikhus, hvor man kan putte figurer igennem huller, men mens han sidder og hygger sig allermest, kan han pludselig farer op og bliver smadder tosset på det. Så må man lige fortælle ham, at han skal være rooolig og så leger han fint videre med det igen. Jeg aner ikke, hvor det kommer fra, men Heine mistænker ham i allerhøjeste grad for at have arvet mit temperament 😉 
Til forskel fra sidste måned er han begyndt at være rigtig god til at lege selv – også mens jeg ordner vasketøj eller gør klar til frokost og det er derfor ikke altid længere nødvendigt, at vi er lige ved siden af. 
Lyde:
Udover at sige “babababa” og “jajajaja” er han nu også begyndt at lave en hvæse/brøle løve-agtig lyd og til kæmpe forundring for kattene, som enten vågner fra en lur og løber sig vej eller holder godt øje med ham. Han er begyndt at sige “a”, hvis man siger “ja” til ham og ellers er han stadigvæk stor fan af at lave mundprutter – og gerne på kinden af sin mor. 
Tænder:
Noam har endnu ikke fået en tand, men har nu 4 meget tydelige prikker i undermunden og sundhedsplejersken var virkelig chokeret til det sidste besøg over de manglende tænder, hun havde nemlig svoret til 6 måneders besøget, at han ville få det inden for 14 dage grundet de tydelige prikker, som ligger og lurer.
Mad:
Morgenmad: en skål havregrød lavet af 1 dl havregryn og 2 dl modermælkserstatning
Formiddag: enten en bolle, frugt eller a38 med frisk frugt. Det afhænger meget af, hvor tæt vi er på frokosttid i forhold til hans formiddagslur
Frokost: en skive bondebrød med alt muligt forskelligt pålæg samt frugt i form af agurk, tomat eller lign
Eftermiddag: enten en bolle, frugt eller a38 med frisk frugt
Aftensmad: en god tallerken af det samme som os
Godnatflaske: alt mellem 90 og 200 ml modermælkserstatning
Nat: maks 90 ml eller vand

Når det kommer til mad, spiser Noam virkelig godt. Til gengæld nægter han sin flaske og jeg får slet ikke spor i ham i løbet af dagen, det løb er for længst kørt, så derfor bliver hans havregrød lavet af modermælkserstatning i stedet for vand eller sødmælk. Ellers er han ikke spor kræsen, når det kommer til vores mad. Det eneste, Noam nogensinde har sagt nej til, var en grape, da han var 4 måneder gammel. Vores mad bliver selvfølgelig ikke saltet, men vi krydrer det stadigvæk og senest har vi i dag fået Thaisuppe og i går Dahl og vi har endnu ikke oplevet, at han har nægtet at spise.

Søvn:
Jaja, jeg begynder at tvivle på, at min søn nogensinde lærer at sove igennem. Noam bliver lagt i seng kl 19.00-19.30 og vågner stadigvæk på slaget hver 3. time. Han spiser dog kun en gang gang om natten og maks 90 ml, resten af tiden får han sutten eller vand, men han kan ikke falde i søvn igen uden. Derudover er han også kommet på sit nye værelse i den nye seng og det går egentlig meget godt: det tager ham kun 5 minutter om at falde i søvn, men omkring 2-3 tiden kan han ikke mere: han har svært ved at finde ro, han mosler, tumler, brokker sig, bliver ked af det og til sidst fuldstændig frisk, hvis han ikke kommer ind i sengen til os, hvor han sover indtil kl 6. I løbet af dagen tager han 2 lure: en om morgenen 2-2½ time efter vi er stået op, som gerne tager 1½-2 timer og igen en efter frokosten, som også gerne tager 1-2 timer. Derefter er han vågen 3-5 timer inden sengetid. 

Vægt og mål:
Får jeg straks på i morgen tidlig, når han er blevet målt og vejet 😉

18 kommentarer

  • Det er virkelig slemt at tiden går så hurtigt. Jeg kan ikke fatte at det er over tre måneder siden at jeg fødte Dicte, og at der er gået over en fjerdedel af min barsel. Årh mand. Tiden går i hvert fald tre gange så hurtigt som den gjorde før. Tænk lige, at om lidt er vi gamle og børnene er flyttet hjemmefra 🙁

    Så vi skal huske at nyde det, ja 🙂 Noam er godt nok en køn dreng (og det er måske ikke så pænt at sige, men det er altså alle babyer, der er det)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Ja tænk, min barsel er lige om lidt slut. Jeg kan ikke have med det at gøre 🙁 øv – det er jo alt for hyggeligt at gå herhjemme! Nej nej – jeg kan da slet ikke kapere, at han snart er stor og voksen med den fart, tiden har!

      Hehe mange tak 😀 og ja – man må ikke sige det, men det er rigtig nok 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Åh ja, tiden går så mega stærkt. Min ældste bliver snart to år (!!!!). Desværre, er søvnen ikke blevet bedre med hans alder her…vi er stadig inde hos ham flere gange om natten…gaaaab 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tillykke med 8. måneders dagen 🙂 Han er bare så køn en dreng 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tilslutter mig også og ønsker stort tillykke med de 8 måneder 🙂 Han er bare en lækker lækker lækker charmetrold! 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stort tillykke med din skønne dreng 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ih tillykke med de 8 måneder! 😀 Kunne være at vi skulle gøre alvor at de forslag om at bytte børn når det gælder mad og søvn 😛

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vinderen af Navnesutten