1, 2, 3

Forkælelse til den gravide mave

I sidste graviditet plejede jeg min mave dagligt med cremer fra Vichy og olier fra Bio-oil, men som nogen måske husker fra dette indlæg, gjorde de altså hverken til eller fra. Jeg har fuld forståelse for, at strækmærker er hormonelt betinget, og ingen cremer eller olier kan trænge dybt nok ind til at gøre en forskel. I øvrigt er jeg heller ikke spor ked af de strækmærker, jeg fik – ikke mere i hvert fald 😉 .. De blev hurtigt bitte små og hvide, og man kunne kun fornemme dem, hvis man rørte maven. Derudover minder de mig også om den største gave af dem alle <3
Men derfor kan jeg jo sagtens forkæle den stakkels gravide hud alligevel, ikke? Det skader i hvert fald ikke at forkæle og fugte huden, det hjælper til at modvirke en evt. kløe, og så er det skide hyggeligt.

Man siger, at man det første år efter en graviditet skal pleje strækmærkerne ligesom ar: de må ikke få sol, men godt med creme eller andet. Det råd har jeg fulgt, men mine strækmærker nåede altså ikke at få 1 helt år i fred, inden jeg igen blev gravid. Faktisk var et af de første tegn på graviditeten – udover kvalme, ømme bryster og hyppige toiletbesøg – at mine strækmærker pludselig blussede helt op og blev lilla. Det varede lige den første halvanden måneds tid, og så blev de hvide igen. I dag er de stadigvæk hvide, men de er begyndt at blive en anelse strukket ud og dermed større igen. Men det lader endnu ikke til, at der er kommet nye, eller at de allerede-eksisterende har taget spor skade. 

Til at pleje maven har jeg den her gang derfor købt Arganolie, som åbenbart skulle være lidt af en mirakel olie. Den skulle være god både til strækmærker og ar, men også uren hud og tørt og trist hår. Så uanset om den hjælper eller ej, skal jeg sikkert nok finde en måde at bruge den på.

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

1, 2, 3