Theos første bad

En stolt, lille storebror

Vi har været virkelig spændte på, hvordan Noam mon ville reagere på Theo. Men vi har været meget bevidste om, at han skulle inddrages i så meget som muligt omkring Theo samtidig med, at Noams egen hverdag ikke skulle ændres for meget.
Derfor valgte vi allerede i graviditeten, mens Heine var på barsel, at han skulle overtage natteroderiet fuldstændig, så Noam var vant til, at det var Heine, der kom ind til ham. I slutningen af graviditeten blev det derfor også primært Heine, der stod for Noam om morgenen i tilfælde af, at morgen-amningen ville finde sted der, og  ligeledes Heine, der afleverede Noam om morgenen i dagplejen, mens jeg fast hentede og hyggede med Noam om eftermiddagen. Og den rutine har egentlig passet os alle smadder godt, og selvom Theo ikke er ret gammel endnu, lader det til at have været en god ide at gøre i sin tid. 
Da jeg kom hjem med Theo efter fødslen, tog vi det hele i Noams tempo. I de to dage, vi var på familieafsnittet, besøgte Noams os hver dag efter dagpleje og indtil sengetid. Her introducerede vi drengene for hinanden, og Noam var med til at pusle osv. Men det er først, da vi kom hjem, at han viste en oprindelig interesse for ham. På familieafsnittet kyssede han ham gerne hej og farvel, men der var så mange andre ting, der var spændende og som skulle undersøges. 
Herhjemme har Noam været med i det hele, han har været meget interesseret i Theo og skal hele tiden hen og kigge til ham i liften. Han vil så gerne ae ham, og det er Theo, der konsekvent skal kysses først. Græder Theo, kommer Noam straks med sut og nusseklud. Generelt er han meget omsorgsfuld og forsigtig, når det kommer til Theo. 
Dagen efter, vi kom hjem, satte vi Noam op i sofaen og holdte Theo over hans ben, således Noam fik fornemmelsen af at holde Theo, og her voksede hans interesse i den grad. Han var simpelthen så stolt. Theo blev kysset og aet, og vi fik gennemgået, hvor Theos næse, øre, mund osv var. Da vi tænkte, at vi hellere måtte stoppe, mens legen var god, og derfor fjernede Theo, lavede Noam straks “mere” tegn, og siden har han selv sat sig op i sofaen, peget på Theo og lavet “mere” tegn. 
Om der kommer en negativ reaktion senere er ikke til at sige, men indtil videre går det simpelthen så godt og langt over vores forventning. 

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Theos første bad