En sulten mus

Test af Basson søskendevogn

Nu, hvor vi har haft vores søskendevogn Basson Duo Twin i noget tid, tænkte jeg, at det var tid til at komme med en lille anmeldelse til alle jer, der selv kan have svært ved at finde rundt i junglen af søskendevogne. 
Billederne er taget spontant på en af vores aftenture, så I må bære over eventuelle brødkrummer og en solnedgang, der får den til at se falmet ud – for det er den bestemt ikke.
Først og fremmest vil jeg klart pointere, at vi ikke fortryder vores valg. Tværtimod. Kunne vi have gjort det om, skulle vi helt sikkert have valgt den her løsning til at starte med. En søskendevogn gør bare alting meget nemmere for os, når vi er på tur, skal ned i byen eller lign. Den åbner muligheden for, at vi ikke skal organisere alt for meget ift Noam og Theo, der gerne sover på samme tid. 
Der er nogle helt klare fordele ved netop den her vogn:
– Vognen kan klappes så meget sammen, at vi uden problemer kan have den i vores lille bil, en Hyuandai i20. Faktisk fylder den sammenklappet mindre end både Brioen, Odderen og Emmaljunga klapvognen. Jeg var meget usikker på, om man overhovedet kunne finde en vogn, der kunne passe i bilen, hvilket hele tiden har været årsagen til, at vi har udskudt et køb. 
– Sæderne fungerer uafhængigt af hinanden – selv solskærmene og bøjlerne er uafhængige af hinanden. Det er særdeles vigtigt for os, da Theo trods alt sover flere lure end Noam, som jo ikke nødvendigvis gider have sit sæde liggende ned. Sæderne hænger på ingen måde sammen, og derfor findes der både barnevognsæde og klapvognsæde. Indtil videre har vi begge dele i brug: barnevogn til Theo og klapvogn til Noam, og dermed fungerer den også som en kombivogn. Barnevognsdelen har et liggemål på 80, mens klapvognsdelen har et liggemål på 92 cm. Theo er lige nu 65 cm, mens Noam er 83, så der er masser af plads til begge drenge endnu. Klapvognsdelen kan lægges fuldstændig fladt, hvilket var et af vores krav ift Noams komfort, når han skal sove. Begge dele kan vende både indadvendt og udadvendt. Førstnævnte var endnu et af vores krav. Ingen af os bryder os om at have børnene til at vende udad, men mon ikke der er nogen, som syntes, at det er ganske rart. Til dem er der et kighul i klapvognsdelen, så man fortsat kan se til børnene. 
– Vognen er både nem og handy. Med de drejelige forhjul foran er den let at køre rundt med, og fordi man kan fastlåse hjulene kan den køre på alt slags terræn. Den er nem at klappe sammen og slå ud, og begge dele kan gøres med en hånd. Ligeledes er sæderne med kliksystemet hurtigt monteret. Vognen vejer i øvrigt kun 15 kg inkl sæderne, så den er ikke tung at jonglere rundt med. Ved at hive snøren op eller ned bagpå sædet kan man hurtigt(!) rejse eller lægge klapvognsæderne ned. Monteringen er idiotsikret: der er markeret med farve, hvilket dæk der skal på hvilken side. 
– Derudover er varerkurven én stor. Det er enormt praktisk for os med to blebørn, som altså har virkelig mange ting med på tur, som jo fylder. 
Men der er selvfølgelig også nogle ulemper, når man vælger en lille søskendevogn som Bassonen jo er.
– Netop fordi den kan gå igennem alle almindelige døre, betyder det jo, at den ikke er særlig bred. Derfor er sæderne kun omkring 30 cm i bredden. Det lyder af virkelig, virkelig lidt, men for os med små drenge er det heldigvis intet problem i praksis. Det kunne det jo ellers ligeså godt have været. Der er masser af plads til Noam, og Theo kan altså også godt ligge pakket ind i sleebee’en, som ellers fylder godt i sig selv, uden problemer. 
– Til gengæld er overlæderet lidt tosset. Det er næsten umuligt at få klipset ordentligt på i den side, der støttet op mod det andet sæde. Det kræver en masse masen og rumsteren rundt, og så dækker det heller ikke ligeså godt, som jeg er vant til ved en barnevogn. 
– I klapvognsdelen er der i øvrigt en lille indsats med en “pølse” og sele. Og netop indsatsen kan jeg godt blive lidt i tvivl om, hvorvidt den er nødvendig. For pølsedelen fylder faktisk meget, når Noam skal ligge ned og sove. 
Vi oplever slet ikke Basson Duo Twin som værende plastik, som jeg ellers kan læse andre have indtryk af. Vognen er nem at manøvre rundt, og den kunne leve op til alle vores krav: flad soveposition, indadvendt, uafhængige sæder samt den kan være i vores bil. Selvom vi har købt vognen brugt, er nyprisen altså også værd at tage i betragtning! Vi er som sagt virkelig glade for købet, og jeg glæder mig til, at vi for alvor kommer rundt på ture til sommer. Med vognen er det i hvert fald nu både nemt og muligt at gøre på alle tidspunktet i døgnet. 

30 kommentarer

 • Trine Knudsen

  Hej!
  Nu er det godtnok ved at være lidt tid siden du har lavet denne fantastiske anmeldelse – TAK for det – men jeg har lige købt en vogn magen til, og tænker på om man mon kan folde vognen sammen MED sæderne, så man altså ikke behøver at skille den ad inden? Det ville jo være smart, og der står på Basson’s hjemmeside at det kan man godt – jeg kan bare ikke greje hvordan :O Håber du kan hjælpe 🙂
  Mvh Trine

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • drengelopper

   Hej Trine.
   Tillykke med valget af vogn – det kommer du ikke til at fortryde

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sabina

   Hej! Tak for en anmeldelse af vognen!
   Hvor har I købt vognen og hvor meget har I betalt? Vi skal have hele baduljen til tvillinger – både lifte og klapvognsdele 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • drengelopper

   Hej. Velbekomme og tak for den søde kommentar. Jeg købte vores brugt i sin tid til en god pris, men jeg mindes ikke, at det er en ret dyr pris fra ny heller.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonym

  Tak, så det er kun hvis man har lift på og ikke for klapvognen? PS hvor er det fedt med sådan en grundig anmeldelse. Susan

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Har tvillinger på 6 mdr og skal have mig en vogn. Skal jeg forstå det sådan at man ikke kan kommer over kanter med basson på normal vis? Altså front mod og vognen først?
  Susan

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Har tvillinger på 6 mdr og skal have mig en vogn. Skal jeg forstå det sådan at man ikke kan kommer over kanter med basson på normal vis? Altså front mod og vognen først?
  Susan

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Susan 🙂 det kan du i princippet godt, jo, men ift vægtbelastning bør du ikke bøje for meget ned i styret, men i stedet vende vognen op og hive op over kantstenen

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tusinde tak for svar, og god weekend!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg kom lige forbi din blog i min søgen efter erfaringer om vognen. Lidt sent, da jeg HAR købt den, og lige være ude på min første tur. Jeg sidder igen med primært to indtryk af vognen, og det undrer mig at du ikke nævner nogle af dem, så er nysgerrig på hvorfor, og hvordan du har løst det:
  1. Liftdelen med baby i virker ikke sikker i mine øjne, da baby (nakke, hoved) ryster helt vildt, især på brosten.
  2. Hvordan kommer man lige op og ned fra diverse kanter, som lige pludselig i dag fandtes over det hele? F.eks hvis man skal over gaden og op på næste fortov, det er jo kun en lille bitte forhåjning, men idag føltes næsten som at bestige et bjerg. (Især med tanke på problemstilling nr 1)

  Jeg forestiller mig at jeg bliver glad for den når de begge kan sidde i klapvogn…? Lige pt er baby lille bitte (Og jeg er vandt til en stor, kompakt, solid barnevogn..)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Helene 🙂

   Theo var lidt over 5 måneder, da vi anskaffede den, så måske det er derfor, at jeg ikke på samme måde har oplevet, at hovedet har ligget og rystet sådan? Det gjorde jeg til gengæld med vores Odder Zip pga den stive affjedring, og det skræmte mig helt vildt! Så jeg forstår godt, hvis du også har en vis skepsis overfor det.

   Mht at komme op over kantsten vender jeg vognen om og hiver op. Det er noget nært umuligt at bukke ned i den, og jeg er senere blevet fortalt, at der i brugsanvisningen ligeledes står, at man ikke bør bukke ned i den pga risiko for, at styret oplever en overbelastning. Det er lidt besværligt at dreje sådan midt på vejen og hive den op over, men man vænner sig hurtigt til den.

   Jeg håber, at I snart får ligeså stor glæde at den, som vi her knap 1 år senere stadig har.

   Rigtig god weekend 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej ?
  Jeg har tvillinger på nu 6 måneder. Vi har netop den vogn du viser. De er så småt ved at være for store til liften og vil gerne sidde op og kigge ud når de er vågne. Mit spørgsmål er så: hvad bruger du i kulden til klapvognsdelen? En kørepose? Hvis ja, hvilken én?
  Ved du hvor lang tid de kan sove i klapvognsdelen ?
  Mvh. Salome

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Salome 🙂
   Pt bruger vi faktisk ikke ret meget søskendevognen, da Noam enormt gerne vil cykle, når vi går tur. Men ellers ville jeg benytte mig af vores Sleebee – Bilkas svar på voksi. Den er vi ret glade for.

   Mht længde kan Noam på 2,5 sagtens være der endnu, så det afhænger nok meget af barnet, og Noam er lidt lille i størrelsen,

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hov! Men med et liggemål på 92 cm er det nok meget passende med 2,5-3 års alderen

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Til interesserede så hedder den vist Stroll Air My Duo i usa… Der findes en video på YouTube. Simon du må rette mig, hvis der er eb helt helt anden vogn.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det ligner den ret godt, ja. Vi har dog ikke myggenet i så står en del af klapvognen, at baby kan ligge på maven og kigge ud gennem skærmen. Ellers har jeg i hvert fald ikke opdaget det – det er ellers smart! 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anonym

   Hej Simone
   Hvad er maksimalbelastningen/kg pr. sæde?
   Mvh
   Dorthe

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Dorthe.
   Jeg mener, at det er 15 kg 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tak for det…. står i en lignende situation. TO piger med 19 mdrs mellemrum og har været freaking 3!! søskendevogne igennem 🙁 Nu tager vi i Kære Børn i weekenden og kigger på denne. Vil også foretrække at have dem mod mig. Og en barnevognskasse på 80 cm vil være optur!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Puh.. Hold da op, Nina.. Det er virkelig heller ikke nemt! Hvilke har I været igennem? Held og lykke med turen til KæreBørn – vi er fortsat rigtig glade for vores!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Først en Akto Graco inline… Aaaalt for tung. Så en Baby Jogger City Select, som viste sig også at være for tung :-/ Så en Babyjogger City Elite, som var rigtig god, men desværre var hjulene flade og da det ikke var lufthjul, så kunne de ikke pumpes

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Er den nem at folde sammen.? Vores kælderdør er nemlig kun 70 cm, hvilket har gjort udfodringen med at finde vogn større.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Årh for Søren! Den her vejer nærmest intet – selvfølgelig vejer den, når begge drenge er i, men det får mig blot til at sætte endnu mere pris på, at den nærmest intet vejer i sig selv.

   Ja, den er overraskende nem og hurtig at klappe sammen! Det er helt vildt. Men man er næsten nødt til selv at prøve det, men det taget os vitterligt ingen tid at folde ud eller sammen, når den skal være i bilen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det lyder som den helt perfekte vogn for jer!! Men åh, jeg er stadig i tvivl, for vi laver jo lange børn. Og lidt tykke 🙂 Men mest lange.
  Ps, kan man afmontere selen i klapvognsdelen? Og evt sætte en barnevognssele fast i stedet? Bryder mig ikke om klapvognsseler, fordi de spænder barnet fast til ryglænet. Og faktisk bruger jeg kun barnevognsselen i klapvognen når han skal sove, og ikke når vi bare kører tur, fordi han er så stor at han skal op og ned ofte for at gå selv osv.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det er også rigtig svært! Klapvognsdelen er dog ligeså lang som en almindelig, er den ikke? Eller næsten.. Så jeg tror, at det bliver svært at få en længere..
   Godt spørgsmål! Det får jeg lige undersøgt senere i dag og vendt tilbage omkring. Noam bruger stort set ikke sele – han er dagplejebarn, så han bliver siddende, når han bliver placeret i en vogn 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Men jeg forstår dig godt, Mette. Jeg syntes heller ikke, at de er vildt optimale. Kommer I i øvrigt i nærheden af Silkeborg en dag, har jeg et søskendesæde, du gerne må få 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ej hvor er du bare sød, Simone!!!! Så må vi håbe jeg kommer forbi Silkeborg inden du bliver træt af at have det stående og sender det en anden vej 🙂 Tusind tak!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ps, ja, længden lyder også som vores normale. Og den har han svært ved at sove i, og har haft det længe. Han er simpelthen bare jordens længste dreng… Men tusinde tak for undersøgelser om selen! Aske er også dagplejebarn, og sidder glimrende uden sele ligesom Noam 🙂
   Pps, jeg får af en eller anden grund ikke besked når du svarer mig, selvom jeg har sat flueben i det, så det er derfor jeg selv svarer så langsomt 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Selvfølgelig – jeg gemmer det til, hvis I en dag kommer i nærheden 🙂 ..
   Årh det gør det virkelig ikke nemt så!
   – underligt at du ikke får besked om kommentarerne.. Hmm!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En sulten mus