Det er bare pasta!

Dagpleje-kærlighed

Noam fortalte i dag, at han elsker mig, sin far, Theo og.. Kirsten, hans dagplejer. Og det gjorde faktisk lidt ondt. Jeg tænker, at det er det, der sker, når man går i dagpleje, hvor der kun er én voksen at hente nærhed, omsorg og trøst hos. 

Der er ingen tvivl om, at Kirsten er den helt rigtige dagplejer for os – der er jo en grund til, at vi har skrevet Theo op til en plads hos hende. Og at Noam er rigtig glad for Kirsten er jo drømmescenariet. Men derfor gjorde det alligevel ondt. Det er helt bevidst, at jeg omtaler Kirsten som dagplejer og ikke dagplejemor. Jeg ønsker jo ikke, at hun er en form for mor eller en erstatning for mig, når jeg ikke er der. Det er en ambivalent følelse, for samtidig ønsker jeg jo netop, at Kirsten giver ham tryghed, omsorg, opmærksomhed og nærhed, præcis som vi gør, men netop på de tidspunkter hvor vi ikke kan.

Jeg ser, hvordan Kirsten tager ham i armene om morgenen og krammer ham, når han er mut. Jeg ser, hvordan hun ofte sidder med ham, mens hun aer ham og holder om ham. Jeg ser, hvordan han hygger sig hos hende, finder trøst hos hende, løber glad hen til hende, og jeg ser jo også, hvordan hun blidt og kærligt kysser ham på siden af hovedet, når han løber hen og krammer hende farvel, inden de vinker til hinanden. Det er jo præcis, som jeg havde håbet og drømt om. Jeg kunne ikke ønske mig nogen bedre dagplejer for Noam. Men derfor gør det nu alligevel lidt ondt. 

12 kommentarer

  • Jeg TØR sige at jeg forstår, det er netop de følelser ikke ret mange tør fortælle at de føler.. Det er ganske naturligt at blive ked og en smule skræmt når ens lille bar pludselig også elsker andre end mor og far..

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg kan sagtens følge dig Simone! Men ingen vil kunne erstatte dig! DU er hans MOR! For evig og altid! 🙂 Mor er den bedste i verden – basta bum 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Tak Janne 🙂 det er dejligt at høre, at man ikke er alene om disse følelser 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anonymous

    Ydermere..;) vi omtaler bevidst vores dagplejemor som dagplejeMOR, da hun lige netop er en erstatning for mig, mor, når jeg ikke har ham. Det er det der er så fedt ved dagplejemødre frem for vuggestue (og ikke en risiko). Det er en go ting og meget sundt at éns barn lære at elske andre end den nære familie – om nogle år vil venner, kærester og andre jo komme til og skubbe mor og far ud på sidelinjen;)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Det kan du have helt ret i – jeg ser det heller ikke som en risiko, for det er da kun godt. Men at han pludselig er så stor, at han elsker andre og nu tydeligt viser, at han rent faktisk tilbringer timer udenfor hjemmet uden os gør faktisk lidt ondt. Samtidig med at det gør mig endnu mere sikker i beslutningen om Theo-hjemmebarn 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anonymous

    Må tilslutte mig, synes det er yderst mærkeligt at være jaloux på sin dagplejemor fordi éns barn også elsker hende. Det er da et kæmpe privilegium:):) Og vi er så heldige at være i samme situation herhjemme og det er jeg så taknemmelig for!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Ork – jeg ønsker jo kun det bedste, men derfor kan det sagtens være trist, at han allerede vokser sig så stor og selvstændig 🙂 men selvfølgelig er det da godt, at han er glad for Kirsten! 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anonymous

    Det kan vist ikke svare sig at bruge krudt på at være jaloux på en dagplejermor 🙂 Det er da bare dejligt, at din søn har sådan et godt forhold til hende, og hun passer så kærligt på ham.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Ork – det er jeg heller ikke. Men jeg kan sagtens være misundelig over den tid, hun får med Noam 😉 og det er netop følelser som disse, der bekræfter mig i, at det er helt det rigtige valg for os at holde Theo hjemme et år endnu 🙂 men det er bestemt dejligt, at Noam er så tæt knyttet til Kirsten.. Når nu det skal være 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anonymous

    Husk vores børn er kun til låns 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Som jeg siger, er det jo absolut også et drømmescenarie, men derfor stikker det nu alligevel lidt i hjertet 😉 og det er vel også okay føle sådan..

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anonymous

    Ej, hold nu da..

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det er bare pasta!