Forresten #18

Mommy makeover

Så Håndværkeren og jeg smuttede i torsdags til Århus, som I måske har ventet en up-date på. Det har intet med en baby at gøre, kan jeg snildt afsløre, selvom det ellers var et vanvittigt sødt gæt! Derimod havde det alt med mig at gøre. Jeg er bare så heldig, at min kæreste bakker mig fuldstændig op i mit ønske om en brystforstørrende operation.

Jeg er mor, og det har uden tvivl sat sit præg på min krop med strækmærker, rynker under øjnene og fuldstændig udtømte bryster. De hænger ikke eller noget, som kirurgen også påpegede. Der er bare intet tilbage. Og selvom Håndværkeren er komplet ligeglad og endda synes, at jeg har pæne bryster, så er han den største ass-man, jeg nogensinde har mødt, og det gør altså ingen forskel for ham. Til gengæld betyder det alt for mig.

Man behøver ikke at have ammet i ligeså lang tid som jeg – eller i det hele taget – for at være en “heldig vinder” af de såkaldte morbryster. Allerede i graviditeten er der så stor en hormonforandring, at huden efterfølgende kan føles slappere, brystet udtømt eller ligefrem begynde at hænge. Nogen slipper udenom, og nogen affinder sig, men for mit vedkommende har det bare betydet alt alt for meget. Det betyder, at jeg er enormt selvbevidst. Jeg har det virkelig dårligt med at vise mine bryster – også overfor Håndværkeren, og i det hele taget har jeg haft det utroligt svært med at takle det spejlbillede, jeg ser, når jeg kommer ud af badet.

Så klokken 9.30 trådte vi ind hos Nygart i Århus og her blev vi mødt velkommen af Thomas, en svensk, virkelig, virkelig sød og professionel kirurg, som skal stå for min operation. Han tegnede, forklarede og fortalte, spurgte og lyttede til alle mine ønsker. Han var enormt forstående overfor mit ønske om operationen og resultatet, og han vejledede og rådgav præcis, som jeg havde haft brug for. For selvom jeg har en forestilling om, hvad jeg gerne vil have, havde jeg alligevel ikke den fjerneste ide om, hvad der overhovedet ville være muligt eller hvad der passer til min krop. Thomas var fuldstændig enig i, at mine bryster ikke hænger det mindste, men huden er blevet slap og brystet udtømt, så der skal noget fylde til, som kan strække huden pænt ud igen og i øvrigt give den fylde, jeg så længe har manglet.

image

Ved hjælp af Thomas’ rådgivning og mening blev vi sammen enige om, at implantatet skal ind gennem brystfolden under brystet og i øvrigt lægges bag musklen, derudover skal det være high profile, rundt implantat og 450 ml i hvert bryst. Det lyder virkelig stort, men jeg prøvede flere forskellige størrelse implantater, og Thomas mente bestemt, at det ville blive rigtig flot. Jeg startede med at prøve 325 medium profile, og det var tydeligt, at det slet ikke ville være nok. I øvrigt er det enormt surrealistisk at stå med alle de her implantater i hånden, som føles meget, meget blødere, end jeg havde turdet forestille mig samtidig med, at man bliver kigget på, målt og rørt ved.

Det var enormt rart at have Håndværkeren ved min side, så jeg ikke var alene om at vurdere størrelsen, dét sætter jeg virkelig pris på. I sidste ende kunne jeg aldrig drømme om at vælge en størrelse, som kirurgen ville fraråde, så det var fedt, at vi alle tre var fuldstændig enige.

Fordi Nygart kun opererer i København, er operationen lagt en lørdag med ønske om, at vi bliver der 24 timer efter. Så Håndværkeren og jeg smutter på kæreste weekend fredag d. 15. april, operationen er d. 16., og så smutter vi hjem igen d. 17. Drengene afleverer vi hos Heine om fredagen, og der bliver de så en uge, mens jeg kommer mig ovenpå operationen.

Lige nu føles der uendelig lang tid til april – jeg glæder mig helt vanvittig. Jeg glæder mig til at hvile i mig selv, til at kunne bruge bher igen, til ikke altid at dække mit hår foran brystet uanset beklædning og til at kunne tage på stranden til sommer og for første gang i mange år have det fuldstændig fint med det.

 

 

6 kommentarer

 • Sandra

  Hold nu op hvor er jeg misundelig! Hvor er det fedt for dig ?
  jeg går selv med samme tanker men har hørt flere sige at man skal vente til man er færdig med at få børn fordi man ellers muligvis skal have lavet dem igen. Var det noget du snakkede med kirurgen om?
  Hvis det ikke er for personligt vil jeg også gerne vise hvor dyr sådan en omgang er.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Simone

   Tak! 🙂
   Ja, det har jeg også haft i overvejelserne, men jeg tror ærlig talt ikke, at mine bryster ændrer sig markant mere fra barn til barn. Men der er jo klart en forskel på at få dem lavet, inden man overhovedet har fået børn. Så nej, det har jeg ikke som sådan snakket med kirurgen omkring. Jeg tænker, at det lidt er den chance, jeg tager, og eftersom jeg alligevel ikke har spor tilbage i forvejen, kan jeg ikke forestille mig, at de ville have ændret sig mere meget alligevel. Men for mig er der også bare hele den der uvisse faktor, om jeg overhovedet får flere børn. Og gør jeg det, bliver det ikke indenfor de næste par år, og ærligt kan jeg ikke gå i yderligere 5+ år og have det så dårligt med mig selv. Så for mig er det risikoen værd, jeg vil gerne have det godt med mig selv, mens jeg stadig er bare lidt ung 😉

   Nej da – spørg endelig. Fordi jeg er en Jyllandskunde, får jeg 2500 kroner rabat til de udgifter, jeg får ved at tage til København og overnatte der. Så derfor koster operationen 28.000 kr. + en eventuel kapselforsikring.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nete

  Hej Simone,
  jeg håber, det er ok, jeg spørger, men har du overvejet, hvad det kan komme til at betyde i forhold til amning af en evt. ny baby? Jeg håber ikke, du tager spørgsmålet ilde op. Jeg kender bare mange, der har fået brystimplantater og senere fortrudt det, fordi det har betydet, at de ikke har kunnet amme. Og jeg ved fra dine tidligere indlæg, at amning betyder meget for dig.
  Men uanset hvad, held og lykke. Det vigtigste er, at man selv har det godt med det <3 Og kirurgerne hos Nygart er meget dygtige, har jeg ladet mig fortælle, så du skal nok blive tilfreds med resultatet 🙂
  Mvh. Nete

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Simone

   Ork spørg endelig, Nete 🙂
   Ift amning bliver hverken snittet eller placeringen i nærheden af mælkekirtlerne, så Thomas forsikrede mig om, at det ikke betyder spor for en potentiel kommende amning. Naturligvis er der en risiko ved enhver operation, men havde der været en reel risiko for, at en amning ville blive forhindret senere hen, ville jeg ikke lade mig operere, før jeg var sikker på, at jeg er færdig med at få børn. Jeg har en håndfuld veninder med samme snit og placering, som alle har kunne amme uden problemer, så jeg har stor tiltro til, at det heller ikke bliver et problem for mig 🙂

   Tak for det 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Spændende Simone 🙂

  Jeg synes jo du er så fandens naturlig smuk uanset hvad. Men du har ret, man skal selv have det godt med sig selv, og kan silikonebryster gøre det for dig, så hepper jeg på dig helt heroppe fra det nordjyske.

  Glæder mig til at høre om forløbet 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Simone

   Lige præcis – det gør absolut ingen forskel, hvad folk siger til mig. Håndværkeren kunne komme med alverdens søde ord, det ændrer ikke på den følelse, jeg har. Så tusinde tak søde Jeanette 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Forresten #18