Veggie-Wednesday #1: Chili sin carne

Hver tirsdag, når fiduserne er til fodbold, er det vigtigt, at aftensmaden er nem og hurtigt serveret, når vi træder indad døren lidt over 18. Sådan er det generelt for mange børnefamilier i hverdagen. Derfor tænkte jeg at give inspiration til, hvad vi får, når det skal gå ekstra stærkt. Vores tirsdagsaftensmad er generelt rester fra mandagen, men fælles for retterne er, at de alligevel kun tager omkring 30 min at lave. Og så er de vegetariske, men ligesom min kødspisende kæreste gør, kan der snildt suppleres op med kød 😉

For flere år tilbage, da Theo blot var en baby, bloggede jeg om, at vi altid havde minimum 1 kødfri dag om ugen. Det, synes jeg, lader det at være en stigende tendens hos mange andre. Så her får I kombinationen: inspiration til hurtig, nem, børnevenlig, kødfri hverdagsmad.

Chili sin carne:

Røde linser
Hakket tomat
Knap 1 liter vand
Tomatpure
Hvide bønner i tomatsovs
Kidneybønner
Squash
Løg
Salt & peber
Spidskommen, stødt
Koriander, stødt
Evt. chilisovs
Ris

Serveres med creme fraise, evt. avokado, majs og brød.

Alle mine retter laves generelt meget på slum, så hellere smag til inden servering 😉 Ønsker man som jeg en tyk chili sin carne, kan man nøjes med mindre vand, men det afhænger selvfølgelig af, hvor mange linser man putter i.

Hak løg og svits i gryden. Skyl de røde linser godt i en sigte. Jeg bruger lige omkring 1/3 af posens indhold. Tilsæt linserne i gryden sammen med vand, hakket tomat, hvide bønner med tomatsovsen samt kidneybønner – husk at si vandet fra dem. Tilsæt krydderierne og tomatpure efter temperament. Følg anvisningen på pakken med ris og sæt dem over. Skær squashen i tern, tilsæt til sovsen og lad det simre, indtil risene er færdige.

Majsene kan tilføjes til retten, men det er ikke alle i vores husstand, der spiser dem. Ønsker man flere grøntsager i retten, kan man sagtens tilføje eksempelvis peberfrugt og cherrytomater.

Ønsker man kød til retten, kan man eventuelt svitse noget hakket oksekød og tilføje noget af sovsen i gryden, som det kan simre i.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *