Den sidste i rækken: 12. uge og med indlæggelse

Og hvad så nu?

Efter de mange indlæg med uge for uge i 1. trimester vil jeg lige give jer en update på det hele.

Jeg er i dag 15+2 og kvalmen er heldigvis ikke længere så strid, som den har været. Den er ikke helt væk, men den er til at leve med.

Om 14 dage er jeg indkaldt til obstetrisk afdeling, som ønsker at scanne min hofte, efter andre afdelinger har scannet henholdsvis lyske, hele mit ben og foretaget en indvendig scanning for at se, om det var noget med graviditeten, der var skyld i smerterne. Det var det heldigvis ikke, men de er meget i tvivl om, hvad der egentlig er årsagen til alle mine smerter i venstre lyske og hofte. Det er ikke bækkenløsning på nogen måde. Det har adskillige læger og også en jordemoder undersøgt mig for, og mit bækken fejler ikke det mindste – gudskelov.

For 2 uger siden fik jeg akupunkter, som uden tvivl gjorde rigtig godt og holdt smerterne til et minimum, der atter først startede om eftermiddagen, men desværre er effekten ved at forsvinde, og det er nu igen frygteligt smertefuldt bare at tage tøj på. Og så kan man høre et-eller-andet knase og knække, når jeg drejer mig i sengen. Akupunkten fjernede naturligvis ikke problemet, men var lindrende og jeg er tilbøjelig til at bestille en omgang mere med den forandring, det gav mig i 14 dage. I samråd med en specialist er vi blevet enige om at afvente med at prøve fysioterapi, før vi ved, hvad problemet egentlig er.

Lillebror har det rigtig godt inde i maven. Jeg er begyndt at mærke en del til ham, når jeg om aftenen lægger mig i sengen. Det er endnu den der flagrende fornemmelse, som især er i venstre side af maven, hvor hans ben, ifølge scanninger, ligger. Har man været gravid, ved man, hvad jeg taler om: det føles som små sommerfuglevinger inden i maven et konkret sted eller hvis man tager en finger og glider den stille henad forsigtigt henad armen, mens man trykker blidt. Det er svært at forklare, men jeg er ikke længere i tvivl om, at det er ham, jeg mærker. Alle mændene herhjemme venter meget spændt på, hvornår de også kan mærke ham. Når jeg putter Theo om aftenen og vi sammen ligger i hans seng, aer han maven, indtil han falder i søvn. Det er så kært. Jeg elsker, hvordan Kenneth som det første efter en 16 timers vagt midt om natten kaster sig i sengen stadig med sine sko på, mærker koncentreret på maven og spørger, om lillebror stadig er aktiv. Jeg elsker hans engagement og glæden, jeg ser i hans øjne.

Jeg har min første tid hos jordemoderen om 14 dage – samme dag som min undersøgelse, så jeg skal have ringet og rykket den. Men jeg glæder mig til at se hende, jeg har nemlig flere spørgsmål. Især omkring hjemmefødsel, som vi kraftigt overvejer. Så hvis nogen har erfaringer med dét, må I endelig gerne komme med dem.

7 kommentarer

  • Jeg tilslutter mig Julie! Hjemmefødsel kan klart anbefales. Har to veninder der arbejder som jordmoder i hjemmefødselsordningen i Herning og de er ikke mindre end fantastiske begge to! Så hvis du ellers har haft to ukomplicerede fødsler, kan jeg kun sige GO FOR IT!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • drengelopper

      Ej det er da ret tilfældigt, hvis det så bliver en af dem 🙂 Jeg har to fuldstændig ukompliceret fødsler bag mig: begge drenge er født i vand og det er gået ret stærkt.

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Det kunne da være ret sjovt, hvis du ender i deres team. Så kan jeg forsikre dig, at du er i gode hænder.
      Mine to første fødsler har også være ukomplicerede og ikke mindst hurtige, så vi valgte også hjemmefødsel 3. gang! 10 min efter jordmoderen var kommet sagde Vigga hej til Verden, så her var det helt sikkert det rigtige valg 🙂 Og det er sku også bare så afslappende efter fødslen, bare at være der hjemme… Men spændende, hvad I beslutter jer 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Heidi Frederiksmose

    Vi anbefaler også på det stærkeste hjemmefødsel, så skriv endelig, hvis du har nogle spørgsmål omkring det! Og god bedring, smerter under graviditet – især når man er mor i forvejen, er meget hæmmende.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • drengelopper

      Årh ja det er rigtigt, søde Heidi. Det kunne jeg sagtens finde på at gøre 🙂 Tak!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

    Hjemmefødsel er helt fantastisk. Kan kun anbefale det og det samme siger min mand <3

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den sidste i rækken: 12. uge og med indlæggelse