50 dage tilbage

Veganske karbonader

For kort tid siden vandt vi nogle prøvepakker fra Naturli’ med sojagranulat. Det er ikke det, jeg mest har gjort i, men med min nyindkøbte foodprocessor – som er enhver veganers bedsteven – kastede jeg mig over en god, gammeldags ret: karbonader.. I en vegansk-version 😉 Og de smagte fuldstændig fantastisk! Både for store og små. Drengene har endda fået resterne med i kold udgave i børnehave, og Kenneth har bedt mig lave flere.

Til 6 karbonader:
65 g. lys sojagranulat

1 grøntsagsboullion

3 dl vand

1 løg

2 fed hvidløg

100 gram squash

2 stængler bladselleri

4 spsk havregryn

5 spsk mel

0,5 tsk paprika

0,5 tsk muskat

Salt og peber

Rasp

Olie og plantesmør til stegning.

Udblød sojagranulatet efter posens anvisning i vand og bouillon i 10 min. Løg, squash, hvidløg og bladselleri køres gennem foodprocessoren i mens. Har man ikke sådan en, kan det alternativt rives. Tilsæt resten af ingredienserne, inkl sojagranulat, og lad farsen hvile i køleskabet i minimum 10 min.

Herefter formes karbonaderne og vendes i rasp. Til stegningen skal der bruges rigeligt med fedtstof – en kombi af plantesmør og olie giver det bedste resultat, synes jeg. Soja indeholder nærmest intet fedt selv, og rasp suger som bekendt utroligt meget, så godt på med fedtstof og god fornøjelse.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

50 dage tilbage