50 dage tilbage

Veggie-Wednesday #4: Karbonader

For kort tid siden vandt vi nogle prøvepakker fra Naturli’ med sojagranulat. Det er ikke det, jeg mest har gjort i, men med min nyindkøbte foodprocessor – som er enhver vegetars bedsteven – kastede jeg mig over en god, gammeldags ret: karbonader.. I en vegetar-version 😉 Og de smagte fuldstændig fantastisk! Både for store og små. Drengene har endda fået resterne med i kold udgave i børnehave, og Kenneth har bedt mig lave flere.

Jeg brugte denne opskrift fra Thomas Erex, hvis blog byder på masser af lækre opskrifter fra planteriget.

Til 6-8 karbonader:
65 g. lys sojagranulat
3 dl bouillon bestående af en terning og 3 dl vand
1 stort løg
100 g. squash (cirka en tredjedel af en squash)
1 stængel bladselleri
4 spsk havregryn
5 spsk mel
1 drys røget paprika
½ tsk muskat
Masser af friskkværnet peber
Rigeligt (urte)salt
Rasp
Rapsolie og (plante)smør til stegning

Udblød sojagranulatet efter posens anvisning i bouillonen i 10 min. Hvis der er væske til overs, kan det bruges til at forme med senere. Løg, squash og bladselleri skal så enten rives fint eller køres igennem foodprocessoren i mens. Har man netop en foodprocessor, kan man også sagtens køre sojagranulatet med, når det er færdigt, så det ikke er nær så groft. Tilsæt resten af ingredienserne og lad farsen hvile i køleskabet i 10-15 min.

Herefter formes karbonaderne og vendes i rasp. Det er klart nemmest at have med farsen at gøre, hvis man skyller sine hænder under vandhanen hver gang. Ellers sidder den nemlig fast og gør det noget nær umuligt at forme videre. Til stegningen skal der bruges rigeligt med fedtstof, så karbonaderne ikke brænder på, for soja indeholder nærmest intet i sig selv, og rasp suger som bekendt 😉 ..

God fornøjelse.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

50 dage tilbage