At være mor til 3

Vegansk Buddha bowl

En Buddha Bowl er en super nem ret, virkelig lækker og en fantastisk måde at tømme ud i køleskabet på. Samtidig er det også en rigtig sund ret og som regel meget proteinrig.

Jeg har lavet det et par gange, hvor tilbehøret har varieret alt efter indholdet i køleskabet. Men ellers ligger vi inde med det meste som basisvarer i vores køkken.

Jeg har ikke skrevet ned, hvor meget jeg har brugt af hver, for det afhænger fuldstændig af antal personer og præference. Til den her veganske Buddha Bowl har jeg brugt:

  • Fast tofu
  • Kikærter på dåse
  • Sweet potato
  • Broccoli
  • Løg
  • Hvidløg
  • Rapsolie
  • Paprika
  • Sojasovs
  • Barbecue krydderi
  • Chiliflager
  • Timian
  • Stødt spidskommen
  • Salt og peber
  • Citronsaft

Tilbehør:

  • Ananas
  • Avokado
  • Salat
  • Gulerødder
  • Brune ris. Men quinoa eller bulgur kan også sagtens bruges

Vegansk dressing:

  • 400 gram neutral sojayoghurt (Jeg bruger den fra Alpro. Den kan købes overalt efterhånden)
  • 2 spsk vegansk mayonnaise (Kan købes i Bilka feks)
  • 2 spsk kapers
  • 1 bundt purløg
  • Paprika
  • Salt og friskkværnet peber
  • 1 tsk fintrevet løg

Olie, paprika, timian, lidt chiliflager, sojasovs, salt og barbecuekrydderi røres sammen til en marinade. Bagefter hældes marinaden i en pose med tofuen og lægges på køl i minimum 30 min.

I mens skrælles sweet potato, som skæres ud i tern og lægges i et fad sammen med halve løgringe og rensede broccolibuketter. Dertil tilsættes presset hvidløg, olie, salt og peber. Fadet skal ind i ovnen på 175 grader i ca 20 min, men hold øje med det.

Ris/bulgur/quiona skylles i en sigte og sættes i kog efter posens anvisning.

Hæld kikærter på en pande med olie, paprika, stødt spidskommen og salt og peber og lad dem stege til, at de er fine og sprøde. Alternativt kan de puttes i ovnen.

Tilbehør og evt dressing laves. Ingredienserne til dressingen skal blot røres sammen og så på køl indtil servering.

Tofuen steges i olie som det sidste, når alt er ved at være klart, og skæres ud i tern.

Alle delene lægges til sidst sammen i et fad. Hæld evt lidt citronsaft over.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

At være mor til 3