Velkommen til Drengelopper

Første skoledag

Som så mange andre har Noam haft første skoledag, men modsat mange andre havde han det i søndags.

Som tidligere skrevet har vi valgt, at drengene skal gå på Holstebro Friskole, og der starter skoleåret altså altid en søndag. Det er ret smart, for det betyder, at man som forældre har bedre muligheder for altid at deltage uanset, om ens barn begynder i 0. klasse eller 8.

Kl 9 stod vi så i regnvejr udenfor, sang velkomst sang, klappede lærerne ind og så Noam blive taget imod af en dreng fra 9. klasse med flag og en bog. Den dreng skal være Noams siddemakker hver morgen, mens han går i 0. klasse. Drengen kommer så hver morgen og henter Noam i klassen, følger ham op i salen og sidder med ham, inden han bliver fulgt ned igen. Præcis ligesom alle de andre børn i 0. klasse. Det er en ret fin tradition, hvor de store tager sig af de små og lærer dem, hvordan man begår sig. Drengens familie er så vores kontaktfamilie, og de står til rådighed til at besvare alverdens spørgsmål.

På en friskole er der generelt bare et højt niveau af forældreengagement, bla. med rengøring hver 6. uge, årlig fest for forældrene, hvor børnene ikke må deltage, og det er ret typisk, at forældrene samles til en kop kaffe på lærerværelset, når ungerne er afleveret, inden de selv smutter videre på arbejde. Det er altså ret fint, hvordan man kommer i hinanden ved, og jeg tænker, at især for mig, der er ny her i byen, har gode muligheder for at skabe et netværk derigennem. Derudover kender jeg i forvejen en af mødrene til en af drengene i Noams klasse. Hende og jeg er nemlig i den samme terminsgruppe med 100 andre mødre, der har født i marts 2012. Vi har altså “kendt” hinanden i 7 års tid nu, siden vi stod med de to magiske streger. Hendes søn og Noam har derfor mødt hinanden henover ferien og i sidste uge legede de sammen hver dag i SFO, så også Noam har kendt en inden skolestart. Det har uden tvivl været en fordel.

Men ellers er det bare gået SÅ fint. Noam er vildt stolt og glæder sig til endnu en skoledag i morgen. Han møder lidt i 8, inden der er morgensamling kl 8. Kl 11.45 er der 30 minutters spisepause og derefter har de faktisk fri. Så det er korte, gode dage, og de har uden tvivl også været en af begrundelserne for vores skolevalg.

I dag var så Theos første dag helt alene i børnehaven. I sidste uge var vi med og samtidig var Noam også samme sted, da sfoen og børnehaven deler legeplads. De har altså fundet hinanden igen i dag og leget sammen, da Noam fik fri. Vi ser det som en rigtig fin fordel og tryghed for drengene, men det er uden tvivl skønt at se og høre fra både Theo og pædagogerne, at Theo simpelthen trives så godt i børnehaven, og at han hygger sig helt vild med de andre børn. De er i alt kun 23 børn i børnehaven, og da den er privat, har de en helt fantastisk normering med mange, engagerede pædagoger. Blandt de 22 andre børn er der altså lidt over en håndfulde andre drenge, som Theo faktisk skal gå i klasse med næste sommer. Og dét er uden tvivl en kæmpe fordel for Theo, som er meget genert af natur og derfor har brug for lidt tid, inden han tøer op. Men det lader det til, at børnehaven hjælper ham rigtig godt på vej til.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Velkommen til Drengelopper