Første skoledag

Vegansk pasta carbonara

Forleden satte jeg mig for at lave en vegansk udgave af pasta carbonara med tofu som erstatning for bacon. Herhjemme er vi nemlig begyndt at være ret gode venner med tofu, som kan købes både økologisk og billigt fra Økolivet i Aldi. Tidligere har jeg været forbeholden overfor tofu, men jeg synes selv, at jeg er ved at have godt styr på tilberedningen af det, og børnene er ærlig talt meget begejstret. Samtidig tilføjede jeg en række grøntsager, som vi ofte altid har liggende på køl og i fryseren. Selvom det ikke hører til i en carbonara, sniger jeg altså altid gerne ekstra grøntsager ind, hvorend jeg kan, og fordi mine børn ikke har spor i mod det, fortsætter jeg 😉

400 gram pasta
200 gram tofu
Olie til stegning
0,5 tsk røget paprika
65 gram usaltede iblødsatte cashewnødder*
80 ml usødet plantemælk. Jeg brugte havre.
3 fed hvidløg
1,5 spsk gærflager
1,5 spsk citronsaft
1 peberfrugt
Frisk spinatblade – et par håndfulde
2 dl frosne ærter
Salt og peber
Persille til pynt

marinade til tofu:
0,5-1 tsk røget paprika
3 spsk kogende vand
1 grøntsagsboullion
1 tsk citronsaft
1 tsk stødt spidskommen
0,5 tsk stødt kanel

Dræn tofuen for vand ved at lægge den i pres med køkkenrulle mellem to tunge genstande, feks to tallerkner. Rør grøntsagsboullionen ud i det kogende vand og tilføj de øvrige ingredienser til marinaden. Skær tofuen ud i tern af maks 2×2 cm. Vend tofuen i marinaden og lad den blive der 15-20 min. Sæt pastaen over efter posens anvisning. Blend cashewnødder, plantemælk, gærflager, hvidløg, salt, peber og citronsaft sammen til en creme. Steg tofuen i olie, indtil den har fået lidt farve og sprødhed, og tag den så af panden, mens de resterende grøntsager hurtigt svitses. Hæld vandet fra pastaen, rør cremen i, og tilføj grøntsager, tofu og persille på toppen.

Fordi vi ret glade for gærflager herhjemme, toppede vi retten med ekstra efterfølgende.

Velbekomme 🌱

 

* Alternativt kan man hælde kogende vand over nødderne og lade dem stå i 10 minutters tid. Men cremen bliver klart mere cremet af, at nødderne har ligget i blød natten over i køleskabet. 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Første skoledag