Barnet bag diagnosen #4: Leon

Vegansk bourbuignon

Der er noget helt særligt over varme simreretter, rødvin og kartoffelmos en kold november aften, hvor kulden bider i kinderne, bladende falder af træerne og stearinlysene tændes indenfor, ik? Det er comfort food, når det er bedst! Og så er retten her både børnevenlig og hurtig at lave i en ellers travl hverdag.

1 løg, hakket
2-3 fed hvidløg, finhakket
3 gulerødder i skiver
150 gram champignon i skiver
1 peberfrugt i store tern
1/2 squash i skiver
1/2 pakke Hälsans Kök filet stykker eller andet køderstatning*
2 spsk tomatpure
2 grøntsagsboullioner
2 tsk timian
2 tsk rosmarin
3 laurbærblade
1,5 dl rødvin. For en ikke-børnevenlig udgave kan man med fordel tilføje 1 dl mere
Naturli’ smørbar til stegning
5 dl vand
Maizena majsmel til jævning
Salt og peber

Kartoffelmos laver jeg altid på slum, men godt med Naturli’ smørbar, salt, peber, kogevand fra kartofler og ca 1 dl Naturli’ soyacuisine får det til at smage af barndom.

Evt tilbehør: rodfrugter i ovnen:
1-2 rødbeder eller andet, skåret i tynde strimler
Timian
Salt

Start med at forberede rodfrugterne i ovnen, da de skal have længst sted. Skræl og skær dem i tynde strimler, læg dem i et fad, drys timian, salt og en lille smule olie ovenpå og bag dem i ca 35-40 min på 175 grader. Sæt da kartoflerne til at koge.

Svits løg, hvidløg og gulerødder sammen med filet stykkerne, indtil de har fået farve og hvidløg og løg er blanke. Champignoner stegte jeg ved siden af, da ikke alle i huset er lige store fan af dem. Ellers skal de steges med førnævnte. Tilsæt tomatpure og rør rundt. Tilsæt rødvin og lade det koge ind til ca halvdelen. Tilsæt da vand, boullion, krydderier, laurbærblade squash og peberfrugt og lad retten simre i ca 15 min.

Mod kartoflerne. Husk at gemme lidt af kogevandet og ellers blot tilføj vand, fløde, smør, salt og peber indtil den ønskede konsistens og smag er opnået.

Fisk laurbærbladene op fra saucen, og jævn saucen til ønskede konsistens med majsmel. Jeg kan godt lide, at min ikke er for tyk, så jeg har brugt 2-3 tsk majsmel til en lille kop vand. Smag til med salt og peber og server.

*Kan sagtens undlades, min mand har bare en helt særlig kærlighed til dem 😉

4 kommentarer

  • Rie

    Du kan sagtens putte mere vin i selvom børn skal spise det, spiritussen fordamper lige meget hvor du tilsætter☺️
    Men det lyder virkelig lækkert og jeg har screenshottet opskriften som ryger på næste uges madplan😋

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • simonewissendorf

      Det har du helt ret i, det handler udelukkende om smag, når jer skriver “børnevenlig”. Med 1,5 dl rødvin smager den ikke for kraftigt af rødvin. Så står mine børn nemlig af 😉 Ellers tak for tip 🙏🏼 Og rigtig god fornøjelse med opskriften

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Åh, hvor lækkert, rigtig vintermad!

    – A

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Barnet bag diagnosen #4: Leon