Bryllupsinspo: ikea hack til bordpynten

Nemme, veganske æbleskiver

Nu, hvor det er jul og der for alvor skal hygges i den ellers kolde tid, har jeg for første gang kastet mig ud i selv at lave veganske æbleskiver. Disse kan desværre ikke købes nogle steder, så da jeg for få uger siden spottede et æbleskivejern til en meget fin pris, snuppede jeg det straks med hjem. Jeg må indrømme, at jeg er overrasket over, hvor nemt det faktisk er at lave selv. Jernet skal lige blive ordentligt varmt, man skal lige have styr på, hvor meget fedtstof der er nødvendigt og hvor meget man skal fylde i af dejen. Men det gik ret stærkt og så kørte det ellers bare derudad. Og ellers er det da ret charmerende med hjemmelavede, uperfekte æbleskiver 😉 Som bonus smager de her langt mere end dem, man kan købe. Fiduserne hapsede den ene efter den anden, og jeg har bestemt mod på at lave dem igen. Og igen.

Til ca 30 æbleskiver:

320 gram mel

100 gram sukker

2 tsk vaniljesukker

1/3 tsk kardemomme

1/3 tsk kanel

2 tsk bagepulver

2 tsk fint salt

Skallen fra 2 økologiske appelsiner

300 gram neutral sojayoghurt

2 dl sojamælk

Plantesmør til stegning. Jeg foretrækker Naturli’s.

 

De tørre ingredienser blandes og derefter tilføjes sojayoghurt samt sojamælk. Dejen bliver ret tyk, men det er også meningen. Et godt tip er at bruge rigeligt med fedtstof i starten og undlade at skrue alt for højt op for panden, indtil man lige finder rytmen. Der skal fyldes ca halvt op i hvert rum. Når de er fast nok, vendes de blot med en tsk eller lille gaffel, så de bliver færdige hele vejen rundt.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bryllupsinspo: ikea hack til bordpynten