Om at have en landsby

Quinoa boller med nødder og hørfrø

I dag snuppede Theo en fridag. Vi skulle nemlig en tur i legeland i Silkeborg med Therese og vores hver især 2 yngste drengebørn. Og med os havde vi pakket sunde quinoa boller med nødder og frø. De var vildt nemme at lave, enormt lækre og vi skal uden tvivl have fyldt fryseren op med flere.

Bollerne er meget luftige og klæberige i processen, så det nemmeste er uden tvivl at bruge en køkkenmaskine. Alternativt elpiskerne med dej-dutterne.

For ca 16 stk:

25 gram gær
5 dl vand
600 gram mel
200 gram havregryn
100 gram hørfrø
100 gram blandede mandler og hasselnødder
1 tsk salt
2 tsk sirup

1 dl quinoa
2 dl vand

Start med at skylle quinoaen grundigt og kog i de 2 dl vand i ca 15-20 min eller indtil der ikke er mere vand tilbage.

I mens opløses gæret i vand med sirup og salt. Nødderne hakkes fint og tilføjes sammen med havregryn. Den kogte quinoa og mel tilføjes og dejen æltes godt igennem. Den vil som sagt være klæberig.

Lad dejen hæve i 1 time med et viskestykke over sig. Fordi de er så klæberige, kan man med fordel bruge to spiseskeer til at forme bollerne med. Bollerne skal bages på 175 grader i ca 25 minutter.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om at have en landsby