Glædelig 1. december

2. jordemoderbesøg

I dag var vi været til 2. jordemoderbesøg og det så vi virkelig frem til begge to. Min (eller vores?) jordemoder er simpelthen så sød, energisk og kærlig.. Hun forstår virkelig at gøre en regnfuld dag fantastisk – og jeg tror ikke selv, at hun er klar over det, men måden hun snakker og forklarer på, gør virkelig en i godt humør og vi går altid begge to derfra med et stort smil på læberne.. Heine har indtil videre været med til alle jordemoder- og lægebesøg, men de er også lagt om tirsdagen, hvor han har fri og jeg tror egentlig ikke, at han ville være det foruden, jeg tror, at han synes, det er rart at være en del af det hele og ikke bare skal høre på mine gentagelser af, hvad der er sket.. Min hukommelse er heller ikke længere, hvad den har været, så det er nok ret godt 😉 

Men jordemoderen mærkede og lyttede og viste os, hvordan lille-drengen ligger – han ligger stadigvæk tværs over maven og Heine fik lov til at mærke hele vejen rundt om hans hoved, så han virkelig ved, hvad der er hvad 🙂 .. SF mål var 28, så jordemoderen var meget tilfreds, der var masser af fostervand, hjerteslaget var der med det samme og helt perfekt <3 .. Hun ville ikke se en urinprøve, da mit blodtryk tilsyneladende er helt, som det skal være.. Og så til det spændende.. Hun spurgte, hvor store vi var, da vi blev født. Heine var en lille en på 2900 gram og 49 cm, men han er også taget ved planlagt kejsersnit før tid og jeg var 3340 gram og 51 eller 52 cm, så vi var ikke selv ret store. Jordemoderen vurderede lille-manden til at veje 1200-1300 gram nu, og som jeg skrev i går, skulle han i følge Politikens Graviditetsbog veje 1600 gram. Dog ligger han inden for normalen, men i den lave ende, men intet som var bekymrende, sagde jordemoderen og så ville hun skønne hans fødselsvægt til at være lige over de 3 kg – vi ville i hvert fald ikke få en 4 kg baby, så pludselig er jeg meget mere tryg ved alt det babytøj i str. 50/56 vi har anskaffet os 😀 alt i alt synes jeg, at det var en glædelig nyhed og dejligt at vide, at han ligger inden for gennemsnit. 

Jeg glemte forresten i går at fortælle, at vi har målt maveomkredsen. Det gjorde vi også, da jeg var 20+0 og jeg fortryder, at vi ikke tænkte over det, da jeg var 10+0 – det kunne have været sjovt til sammenligning. Da jeg var 20+0 havde jeg taget 5 kg på og maven målte 97 cm – i går da jeg var 30+0 havde jeg taget 10 kg på (?!) og maven målte 103 cm – så jeg er bestemt ikke blevet mindre!

Efter jordemoderbesøget var vi en tur på biblioteket for at hente så mange trolde-bøger som muligt til mit praktikforløb, hvor vi netop skal have om trolde – det skal nok blive rigtig hyggeligt at tage 2.b med ud i skoven for at lede efter trolde 😀 vi var også et smut forbi Føtex, som havde 50 % på stofbleer, så der fik vi købt de første 12 stk og så faldt vi selvfølgelig også lige over deres tøjafdeling, som ligeledes havde en masse på tilbud, så baby-drengen fik 1 blå/brun cardigan og 3 bodyer i fantastiske farver, efterfølgende var vi i Bilka, som havde tilbud på babyhåndklæder, så sådan 2 fik vi også med – og så måtte jeg et smut forbi H&M og købe et par nye ventebukser.. Suk – nu kunne de andre altså bare ikke mere.. 

Så nu mangler han vist ikke noget som helst tøj – andet end nogle luffer, en hue og en jakke/plysdragt 🙂 bemærk, det er kun den yderste række tøj, som er str 50/56 – bare rolig 😉

Og så kom postbudet sørme forbi i morges med de fine ting, som jeg har bestilt fra Roommate: ammepude, sengerand og sengetøj – jeg synes, det er lidt mere grønt end forventet eftersom farven hedder blue/aqua, men skidt pyt 🙂 

Og så blev jeg i øvrigt færdig med min semesteropgave – den allersidste semesteropgave inde barsel 😀 wuhuu!

Skriv en kommentar

  • Ja, det er virkelig underligt! Jeg sad lige i går og kiggede i ja.. Politikkens Graviditetsbog og der står, at jeg også bør have været til en undersøgelse omkring uge 21, men jeg har ikke haft en siden uge 14 – jeg aner ikke hvorfor 🙁 dog var jeg selv smuttet forbi en dag i uge 23, fordi jeg var blevet skubbet ind i en kommode af en over-entusiastisk hund..

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Dejligt med et veloverstået jordemoderbesøg! Sjovt at det kun er dit 2. besøg. Jeg skal til mit 3. i morgen! 🙂 Skønne ting i har fået købt.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Glædelig 1. december