Noam 5 måneder

Højstol

Forleden snakkede jeg med sundhedsplejersken, fordi Noam spiser helt elendig lidt af sin flaske – på en god dag spiser han 110 ml, men ofte spiser han faktisk kun alt mellem 50 og 90 ml pr måltid. Jeg havde derfor sendt hende en sms for at høre, hvad jeg kan gøre. Når det kommer til grød og mos, spiser han alt mellem 150 og 220 gram, og sundhedsplejersken mente derfor, at det er tid til, at han skal have tre grød/mos måltider om dagen. 
Når nu jeg havde hende i røret, ville jeg lige høre hvordan og hvorledes med højstol. Hun sagde, som jeg jo godt var klar over, at som udgangspunkt venter man til de 6 måneder, men at nogle børn godt kan før, og hun mente at huske, at Noam var meget fremme motorisk. Jeg forklarede, at han faktisk sidder selv på legetæppet, i sofaen, hos os, i sengen osv i nogle få minutter af gangen helt uden nogen form for støtte. 

Hun syntes, at vi sagtens kunne prøve med højstolen – især fordi han ikke rigtig gider det der med at spise i skråstolen – hele tiden læner han sig frem for at sidde op og det ender med grød over det hele. Jeg har tidligere nævnt, at vi helt bevidst ikke har købt en højstol endnu, så vi var derfor ude og købe en i går.

Jeg er nok en af dem, der altid har forbundet baby med Tripp Trapp, men da en veninde for nogle år siden viste mig den her Leander højstol, hun havde fået, var jeg solgt! Jeg elsker dens fine design, den virker – uden at træde nogen over tæerne – knap så klodset som Tripp Trappen, den er ergonomisk, dansk design og vejer kun 5,1 kg! Jeg er absolut faldet pladask for den – den eneste ulempe er så absolut, at den aldrig er på tilbud.. Som i aldrig! Vi har nu kigget tilbud i godt 6 måneder både hos KæreBørn, Ønskebørn og BabySam, hvor Noam fik gavekort til sidstnævnte i dåbsgave. Er I klar over, hvor tit Tripp Trappen er på tilbud? Det er direkte uretfærdigt, men jeg fik pænt at vide i BabySam, at Leander altså solgte udmærket godt af stolen uden tilbud.. Derudover har Stokke været så snu at lave en babyindsats til deres højstole, så helt små nyfødte nu også kan være med til bords – dét er smart! Men jeg satser på, at Leander er ligeså snu, inden lillebror eller -søster engang kommer ;D .. 
Til stolen købte vi to hynder: en i azurblå og en i råhvid. Jeg er sikker på, at det bliver praktisk med to, men jeg er knap så sikker på, hvor praktisk det er med en i råhvid – men det kan jo kun komme an på en prøve 😉 ..

Så nu har Noam fået plads for enden af bordet, og han absolut elsker det. Han var helt vild i morges, da vi spiste morgenmad, det lader til, at han syntes, det er hyggeligt at kunne følge rigtigt med ved bordet og hygge sammen med os. Dog vil det kun være i kort tid ad gangen og kun under måltider. Den ultimative test kommer, når han om kort tid skal have grød med frugtmos. Sundhedsplejersken sagde nemlig, at vi blot skulle holde øje med, om han kan koncentrere sig om at spise, men hvis han er mere optaget af at sidde ret op og holde hovedet, så er han altså ikke helt klar endnu.. 

Skriv en kommentar

  • hold nu op hvor er han altså bare blevet stor, han er jo gået fra at være en skøn lille baby til pludselig at være en hel lille dreng helt uden jeg har opdaget det. Det ligner han elsker at være i den, er sikker på i bliver glad for den. Hos os var det bare fra den ene dag til den anden mini slet ikke gad skråstol mere og var SÅ klar til højstol, mener han var 5 måneder da vi skiftede.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Ja – han er virkelig blevet stor lige pludselig, det går SÅ hurtigt og man føler lige præcis, at han slet ikke er en baby mere, men en lille dreng! 🙂 og selvom det er en fantastisk tid og jeg glæder mig til, hvad der er i vente, er det nu alligevel en smule vemodigt 😉
      Okay, jamen det passer jo egentlig også med Noam, dejligt at høre, at vi ikke er helt alene i det med højstol i den alder, jeg har godt nok haft lidt svært ved, om vi burde tage den i brug eller ej..

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Vildt lækker højstol 🙂 Mener jeg har set et sted, at der er én der syr plastic- betræk til at komme udenom hynden. Kan selvfølgelig ikke lige huske hvor, men temmeligt smart 😉
    Han ser da bare ud til at være SÅ klar til at sidde i stolen 🙂 Dejlige billeder 🙂 Giv ham en uges tid, så hjælper det sikkert på grødsmadderiet 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Tak – jeg elsker den også.. Nej! Hvor smart! Sig endelig til, når du kommer i tanke om, hvor man kan købe det henne.. Det var dog en god ide! For allerede efter én dag var jeg nødt til at vaske hynden 😉 hehe..

      Åh det har du nok ret i, at jeg bør – jeg kan vel ikke forvente, at han bare kan det der med højstol og mad med det samme – især når nu det hele er så spændende fra den højde 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Skal nok lige sige til, hvis jeg falder over dem igen 😉

      Vi har slet ingen hynde i vores, og tror også det er meget godt 😉
      Det har dog hjulpet lidt, efter Fie er begyndt at spise med gaffel. Men tør altså stadig ikke at plante tallerknen foran hende 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Tak 😉
      – Det er også Leander, I har? 😀 .. Og hun skøjter ikke rundt uden hynde? Det er virkelig også vildt, bare i hynder brugte vi jo 500 kr! Pyh.. Hehehe årh ja – jeg overvejer, om vi skal købe sådan et skrivebordsunderlag til den tid – min søster havde rimelig stor gavn af den, da hendes søn fik tallerkenen hen til sig 😀

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hvor er stolen bare fin 😀 Og han sidder da rigtig godt i den! Kæresten samlede vores højstol i går imens jeg var ude og fik en ansigtsbehandling. Prøvede så at sætte Oliver i den, og han røg med det samme frem – så han er ikke klar endnu. Men glæder mig til at han kan sidde i den 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Tak – jeg elsker den også bare 😀 .. Årh ansigtsbehandling? SKØNT! Men det var da rigtig sødt af ham, ærgerligt at han ikke er helt klar.. Jeg ved skisme ikke helt med Noam.. Han har fået alle tre måltider i dag i den og han kuer godt nok lidt rundt i den, men det handler måske ligeså meget om, at alting bare er så spændende, så der skal kigges rundt over det hele og følges med overalt, hvilket resulterer i grød OVERALT! Pludselig er skråstolen slet ikke så besværlig alligevel 😉 hehe..

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Haha, kunne godt forestille mig kaosset 😀

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hvor er han dejlig!!
    Er vesten hjemmestrik? Elvira har en næsten magen til i gammelrosa, som hendes farmor har strikket til hende :o)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Tak 😀
      Ja, den er nemlig så – jeg elsker den simpelthen med dens små, skøre får-knapper på 😀 det er Noams oldemor (min mormor), som har lavet den og alt andet af hans hjemmestrikket tøj..

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Dejligt!!! Jeg ELSKER hjemmestrik :o) Her er det desværre kun Elviras farmor, som kan finde ud af at strikke. Åh, kunne ellers finde mange fine strikke- og hækleprojekter ;o)

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Åh ja.. Hvis blot jeg kunne hækle 😀

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Leander er altså også bar en fed stol.
    Jeg har triptrappen fordi min veninde solgte hendes til 400kr ..
    Puderne til Triptrap er lavet af voksdug-lignende og det er smart for når de begynder selv at snaske rundt med rugbrød og frugt som Iben gør så blir de hurtigt ulækre.
    Er hynderne til leander også det?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Ej det var da også dejlig billigt 😀
      – Ej hvor smart! Nej, det er hynderne desværre ikke, hvorfor jeg også mente, at det ville være nødvendigt med to hynder 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Noam 5 måneder