Vintertøjsræs

Jeg stresser fuldstændig over det her vintertøj.. Jeg havde slet ikke tænkt over det, før det man i min online-terminsgruppe begyndte at snakke og købe alverdens overtøj til de små. Når nu jeg kun har en 5 måneder gammel baby, syntes jeg, det er enormt svært at vide, hvad jeg egentlig behøver til ham til vinter og hele tiden har jeg tænkt på, om det nu også er nødvendigt med en flyverdragt.. Og jeg er stadigvæk usikker! 
Egentlig havde jeg nok bare i tankerne, at han til december, når den første vintermåned melder sig, er 9 måneder gammel og så må en plysdragt da være alt rigeligt? Han går jo højst sandsynligt ikke til den tid og hvis det er sne og mange frostgrader, skal han alligevel ikke ud og sove i barnevognen og kan han endelig kravle.. Ja så placerer jeg ham skisme da ikke udenfor i mange meter sne! Men til februar, hvor det stadigvæk er vinter, vil han være 11 måneder gammel og gå i dagpleje og så er en flyverdragt måske alligevel nødvendig og endda et krav fra dagplejemoderen side?
Og når man så endelig har besluttet sig for, hvad der måske er nødvendigt og derfor skal købes.. Så skal man gøre op med sig selv, hvilken størrelse man skal købe det i! Noam har været i alle tøjstørrelser i halvanden månedstid (jep – han er en lille en, ligesom sin mor og far) lige nu bruger han str 68 og ligner ikke en, der er på vej op i 74.. I øvrigt er det jo noget med, at de bruger nogle størrelser i væsentlig længere tid end andre? Og Noams fætter Liam brugte da stadigvæk str 86, da han var 2½ år gammel (jep – også en lille dreng!) .. Og der er vel stor forskel på en baby på 9 måneder i december og på en lille dreng på 1 år i marts, hvor flyverdragten måske stadigvæk kan være nødvendig? Lad os bare slå fast: det her er fandeme ikke nemt rent ud sagt! 
Vi har indtil videre købe en flyverdragt, to stk 3-i-1 huer bare fordi de er søde og min dreng er røvlækker i dem, en elefanthue, et par Melton futter, en jakke og et par uldluffer fra Joha. 
Anorakjakken er fra H&M og i str 74, og selvom jeg er fuldstændigt forelsket i anorakkerne fra Mini A Ture, må jeg nok erkende, at det ikke bliver i år, at Noam får sådan en (læs: Heine giver mig aldrig lov til at bruge 799 kr på én jakke, der kun kan bruges én sæson) men måske jeg har heldet med mig næste år? Jakken har lynlås i siden, så den ikke er komplet umulig. Flyverdragten er fra Bilka og i str 80, og jeg har ladt mig fortælle, at det er et ganske udmærket mærke og babyerne i øvrigt ikke kræver voldsomt meget af deres flyverdragter endnu.. Jeg er mest spændt på, om Noam overhovedet får den brugt eller når at kunne passe den. Elefanthuen er ligeledes også fra Bilka. Jeg har en ide om også at købe et par matchende uldfutter fra Joha til lufferne, vi har nemlig tidligere været ret så tilfredse med futterne, men desværre er han nu vokset ud af dem. Derudover mangler vi selvfølgelig stadigvæk en plysdragt.. 

Skriv en kommentar

 • […] gengæld frygter jeg, at vi aaaaldrig får brugt flyverdragten, vi købte i Bilka i str 80.. Måske han kan engang til.. januar, […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • sabina

  Jeg stresser også, men det er mest fordi vi skal ud og rejse i 2 måneder (Thailand) til november og december. Mon ikke man kan få en flyverdragt på tilbud tænker jeg.
  NEJ, siger de i min mødregruppe, sådan noget bliver åbenbart udsolgt, og en fra mødregruppen har endda fundet ud af at noget af det allerede er udsolgt.
  Det er ikke nemt!

  I øvrigt er det dejligt at du er tilbage igen!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • ÅÅÅÅH NEJ … jeg stresser også mega meget over det her vintertøj. Specielt fordi vi jo skal hjem til Danmark midt november og jeg jo ingen anelse har om hvor koldt der er i Danmark der? Mini kan formentlig gå på det tidspunkt, så aner ikke hvad man skal bruge eller hvad det kræver, men jeg har faktisk næsten lidt besluttet at med mindre jeg falder også et mega godt køb, så må jeg lige vente og se hvad størelse han er når vi kommer dertil, der kan nå at ske så meget på 2½ måned med de størrelser 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Årh for søren 🙁 ja, jeg stresser altså stadigvæk, selvom jeg nu har købt både jakke og flyverdragt, for jeg er virkelig i tvivl om, hvad der mon overhovedet er nødvendigt!
   – Nej hvor hyggeligt.. Skal I hjem og fejre jul her i Danmark? 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg synes virkelig også at det er svært, og endte faktisk med at skrive til House Of Kids, som hjalp mig rigtig meget! Oliver er jo også en lille skid og kommer nok også til at være i str 68 i 1-1½ måned endnu. Så til efteråret og start vinter vil jeg købe en jakke/fleecejakke og en fleecedragt i str. 74. Til vinteren vil jeg købe en flyverdragt og en jakke i str. 80 🙂

  Så skal jeg bare lige finde ud af hvor og hvad jeg skal købe 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det er virkelig svært! Nogle i vores online-terminsgruppe har jo både købt: flyverdragt, fleecejakke, plysdragt, vinterjakke, termotøj og regntøj.. Det virker lige unødvendigt nok, syntes jeg, men hvad ved jeg – jeg er blot en førstegangsmor 😉 det skal nok komme bag på mig, at jeg pludselig mangler en pokkers masse..

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sanne

  Har jeg ikke set, købte de andre til Line i sin tid og bruger dem til Sofie nu, sammen med hendes softshell dragt…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sanne

  EVT køb nogle termofutter til ham også. De er super gode til det lidt ude de er. Reima og ticket to heaven laver nogle fine lange nogle…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tag og vent med at købe flyverdragt, for hvis han alligevel først skal bruge den til februar, så kan du sikkert få dem smidt i nakken på tilbud eller brugte på nettet.. Så ved du også mere hvilken størrelse han bruger til den tid… 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det er rigtig nok, jeg overvejer også kraftigt, om jeg bør returnere den igen, men synes godt nok, det er lidt svært.. Men str 80 virker bare uoverskueligt langt ude i fremtiden!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

De der store, smukke øjne