Separationsangst..

Noam 6 måneder

I går fyldte Noam sit første halve år.. Det er virkelig vildt! Jeg tror, at alle forældre kan nikke genkendende til, at tiden går hurtigt. Virkelig hurtigt – alt for hurtigt! Jeg syntes jo, at jeg lige har født ham, at jeg lige har været gravid, mærket en masse spark og at jeg lige har fået ham hjem for allerførste gang.. Men pludselig er det bare allerede et halvt år siden.. 
 
Hver gang jeg kiggede på klokken i går, så jeg straks hele fødselsforløbet for mig: kl 06.40 tog jordemoderen vandet, kl 10 kom jeg i badekarret, kl 12.03 blev Noam født og kl 17.00 var vi hjemme igen. Det var så surrealistisk at tænke på.. 
Aktiviteter: Noam triller nu både fra mave-ryg og ryg-mave. Han drejer om egen akse, og strækker også gerne armene, så hans mave løftes fra gulvet. Han sidder selv og putter gerne selv sutten i munden. Hvis han sidder op og ikke kan nå sit legetøj, kaster han sig gerne frem efter det og ender ofte med at ligge på maven – umiddelbart siger han intet til det, mens jeg sagtens kan få dårlige nerver over det 😉
 
Noams yndlingslegetøj for tiden er plastik stableklodserne, et rasleæg, en Bellino kravle- og lærebold og Sebra-ranglen, men han er bestemt ikke kræsen og kan han virkelig ikke nå det legetøj, han gerne vil, jamen så nøjes han egentlig glædeligt med noget andet, som er indenfor rækkevidde. 
 
Han elsker, når vi synger sange f.eks. “Lille Peter Edderkop”, “Mariehønen evigglad” og “Solen er så rød, mor” får ham altid til at slappe helt af. Noam er vild med flyveture, rideture, hoppeture, når vi danser med ham eller hvis han forsigtigt bliver kastet op i luften. Senest er gyngeture virkelig også blevet et hit. 
Noam hygger sig på sansegyngen, men jeg tror, at vi skal have pillet bøjlerne af aktivitetstæppet, for han gider det ikke rigtigt længere og så skal jeg have fundet på noget andet, så de store lamazebamser stadigvæk kan hænge rundt omkring.
 
Lyde: Noam hoster for opmærksomhedens skyld og hvis man spørger ham, om han er ved at blive syg og dårlig, skraldgriner han og kommer lige med endnu et ynkeligt host, han siger: “mmh” når han får en skemad i munden, bliver han sur, kan han sige, hvad der minder om: “næææææj” og tit ligger han på legetæppet og siger: “eeeej”.. Ellers pludrer og hviner han ligeså tit som altid og elsker at blive snakket med.
 
Tænder: Noam har fortsat det skønneste tandløse smil, men i undermunden ses en lille, hvid prik og han vil helst gerne gnubbes meget og hele tiden, men mere sker der ikke.
 
Mad: Nu hvor Noam er fyldt 6 måneder, må han få kød, havregrød og også de nitratrige grøntsager: selleri, rødbede, fennikel og spinat. Derfor får Noam nu havregrød til morgenmad kl. 7, majsgrød med frisk frugtmos til frokost kl 11.30, frugt til eftermiddag kl 15 og kartoffelmos med diverse grøntsager samt kød til aftensmad kl 17.30. Omkring kl 19.00 får Noam sin aftenflaske, men det er uden interesse og det er minimalt, hvad jeg får i ham, men alligevel vågner han kl 23, 02 og 05 for at drikke en slat mælk – her snakker vi kun omkring 90 ml og jeg tror derfor, at det bliver nødvendigt med ekstra jerntilskud, selvom vi nu er begyndt på Allomin2. 
 
Noams yndlingsfrugt er så absolut appelsin og mango og han bliver vildt ked af det, når der ikke er mere tilbage i appelsinen. Selvom jeg egentlig er stor fortaler for blw, kan jeg godt få lidt dårlige nerver og jeg tror måske, at vi vælger at købe et frugtnet, så Noam rigtig kan hygge sig med sin frugt. 
Søvn: Er meget forskelligt! Noam står som regel kl kl 6 om morgenen, men i en periode har han kun kunne holde sig vågen i 1 time for at sove 3 kvarter, så lige nu forsøger vi at trække ham lidt, så også luren kan blive længere og han dermed vågner mere frisk og veludhvilet op. Noam tager gerne 3 lure om dagen og de kan vare alt mellem 3 kvarter og 2 timer. Mellem 19 og 19.30 bliver han lagt i seng alt afhængig af, hvornår han sidst har fået en lur. Han er gerne vågen i 2 timer af gangen, men om aftenen inden sengetid er han vågen i 3 timer. 
Vægt og mål: Noam bliver vejet og målt på torsdag, når sundhedsplejersken kommer, men senest er han vejet til 7800 gram og målt til 68 cm lang, så i dag pakker jeg str 68 ned og vasker str 74 til ham. Dog er det mest i bodyer, hvor str 68 kniber, for bukser passer han gerne både i 56, 62 og 68 alt afhængig af mærket. Jakken på billedet er fra Phister&Philina og er en str 56.

5 kommentarer

 • Han har bare sådan et dejligt smil 🙂 Tillykke med det halve år.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stort tillykke med det halve år, til lille dejlige Noam <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Skønne store dreng, og ja, tiden flyver afsted. Alma er lige blevet 3 måneder, og jeg fatter ikke hvor tiden er blevet af.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Store skønne dreng, og ja tiden flyver bare afsted.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stort tillykke med lille lækre Noams ½ års dag! 🙂 På fredag bliver Aksel allerede 7 måneder, – synes lige vi har "fejret" ½ års dag for ham, tiden flyer ja! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Separationsangst..