Når far er hjemme

De (mange) kære planer..

Kender I det? Man finder på en pokkers masse planer, tænker, at så er tingene, som de skal være og alt ender godt, hvis blot man holder sig planen.. Og alligevel ender man med at ændre dem? 
I har gættet på både babyprojekt nr. 2 og huskøb.. Desværre er det ikke baby nr 2! Hvis blot jeg ikke havde et studie at vende tilbage til samt 4 stk eksamen, jamen så var jeg absolut helt klar på baby nr 2,3 og 17 😉 .. Det er heller ikke huskøb nej, men det kunne det såmænd sagtens have været, hvis ikke jeg var studerende og vi dermed rent faktisk måtte få lov til at købe.. Tænk, så havde alting været meget nemmere!
Nej.. Egentlig var Heines plan, at han ville arbejde 5 år og optjene merit til pædagoguddannelsen, som dermed kun ville tage 2,5 år frem for 3,5 og derefter specialisere sig til høre- tale pædagog, men nu er han simpelthen blevet hel vild med tanken om at studere og kan altså ikke alligevel vente de 2,5 år, jeg mangler, før jeg er færdiguddannet.. Især fordi jeg nemlig ikke helt har besluttet mig for, om jeg vil arbejde med det samme eller bygge en kandidat på.. Ganske simpelt: Heine vil studere nu og han ikke ønsker ikke at tage omvejen ved først at uddanne sig til pædagog, når der netop findes et logopædi studie, hvor man uddanner sig direkte til høre- tale pædagog.. Det giver os umiddelbart 2 problemer: 
1: Heine færdiggjorde i sin tid ikke sin studentereksamen (og det er her, man gerne må kalde ham for et fjols!) 
2: Logopædi studiet findes kun på Fyn. 
På fredag skal Heine derfor til Silkeborg og snakke med en studievejleder på HF, som kan fortælle ham, om hans grundforløb på hhx stadig er gældende eller om han skal vente til august og så tage HF’en på 2 år..
Den nye plan er derfor, at vi faktisk flytter til Silkeborg! Dét havde jeg simpelthen ikke set komme – for det første at vi skal til Silkeborg og bo, hvilket absolut kun er en god ide, når nu vi begge kommer til at studere der, men for det andet havde vi egentlig snakket om, at vi ikke ville flytte herfra, før vi kunne købe et hus.. Men ak – planer ændrer sig jo 😉 .. Det giver selvfølgelig bare helt nye problemer:
Det er nemlig absurd kropumuligt at finde en bolig i Silkeborg?! Jo – vi har da krav om, at det skal være en 4 værelses, ikke noget gammelt lort, der skal være plads til kattene og dermed helst gerne en have eller i det mindste en kæmpe altan, hvor Noam kan sove i barnevognen. Uofficielt har vi kigget i et stykke tid, men det er først blevet rigtig relevant, nu hvor Heine har valgt at ville studere. Som studerende med et barn får man åbenbart en helt sindsyg høj boligstøtte, hvilket burde gøre det nemmere at finde noget at bo i, ikke? Det gør det ikke.. 
Vores boligforening har tilsyneladende lige bygget 4 værelses rækkehuse på 117 m2, som er super lækre og der var endda stadig to ledige, her var muligheden oplagt: vi slap for endnu et depositum og dobbelt husleje, men da jeg ringede på dem, fik jeg at vide, at de allerede havde allerede 2 fremvisninger selv samme dag, så jeg blev bedt om at ringe igen i går eftermiddags, hvor meddelen var, at den ene var fremlejet på stedet og den anden reserveret til i dag, så jeg skulle ringe igen.. Suk! Jeg ringede.. Og den var også fremlejet.. Det er virkelig røvsurt og vi starter blot søgningen forfra.. Igen..  Kryds fortsat lige fingre for os, ikke? Eller endnu bedre: sig til, hvis I falder over noget lækkert til os! 🙂

8 kommentarer

  • Anonymous

    Forresten har jeg set at der er et hus til leje her i udkanten af lysbro. Men tror det koster ca. 8000 plus forbrug (er dog ikke sikker). Hvis det er vil jeg godt tjekke nummeret næste gang jeg cykler forbi hvis det stadig er ledigt.
    mvh sandra

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Årh ja, det må du meget gerne Sandra! 🙂 8000 kr er lige omkring vores grænse, så det er helt fint. Du må i hvert fald meget gerne lige tjekke nummeret, hvis det stadigvæk er ledigt, næste gang du cykler forbi.. Vil du evt tage et billede af huset og sende til min mail, som du finder i højre side af bloggen? 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anonymous

    Ja det var da noget af en ændring i planerne men er da bare dejligt at han er så ivrig efter at uddanne sig 🙂
    Jeg flyttede selv til silkeborg for 1 år siden med min kæreste. i starten fandt vi en lejlighed på 60 kvm midt på strøget. Vi fandt dog hurtigt ud af at vi havde brug for plads, en smule udendørs areal og ikke mindst en smule ro :)så derfor har vi det sidste år søgt bolig med ca samme krav som jer. stueetage eller rækkehus. der skulle være en terrasse eller have og den skulle være minimum 70-80 kvm. Jeg meldte mig ind i den der hedder boligsilkeborg.dk og som du beskriver er der 10 års kø til rækkehuse. vi blev tilbudt nogle få men de var virkelig dumt indrettet. Jeg meldte mig ind på boligportalen men man skal godt nok være hurtig der for lejlighederne forsvinder hurtig og syntes de fleste er små lejligheder i centrum. Nå nu til det vigtige. Jeg granskede avisen i 4 måneder. der er ca 1-2 sider med lejligheder. og så ringede jeg bare på alt hvad der kunne minde om det vi søgte. Dette resulterede i at vi kom ud og se mange lejligheder hvor vi ikke engang nåede inden for døren før vi vidste at der skulle vi bestemt ikke bo og det har taget ganske meget tid. Men nu har vi så fundet en ganske vidst 4 km fra centrum (funder bakke). det er en villa men vi har egen terrasse og det er det vigtigste 🙂 Jeg går på sygeplejerske skolen så har 6,5 km men klarer jeg fint på cyklen. Nu ved jeg ikke om i kan få den avis vi får her i silkeborg men hvis det er muligt ville jeg kigge i den og så måske kigge i udkanten af silkeborg da det er nemmere at få bolig her og billigere.
    MVH Sandra

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Ja, det må man sige, men jeg forstår ham godt, jeg er virkelig også glad for at studere 🙂

      Det er da ufatteligt, at det skal være så svært at finde en bolig i Silkeborg, jeg forstår det simpelthen ikke..

      Vi modtager desværre ikke avisen, men måske den kan ses på nettet? Tak for tippet i hvert fald. Vi vil meget gerne bo i udkanten af byen, faktisk vil vi slet ikke bo i centrum, hvis det er muligt, for vi vil stadigvæk gerne være i nærheden af nogle lækre naturområder, og så syntes jeg, at der er væsentlig mere privatliv i en bolig i udkanten af byen end i en lejlighed i centrum. Det lyder bestemt rigtig lækkert, det I har været så heldige at få.. Sygeplejersken er jo sammen med læreruddannelsen nu, og de 6,5 km ville bestemt ikke være tosset at cykle hver vej hver dag, det kunne være så fedt, hvis jeg kunne aflevere Noam på cykel et sted i nærheden af, hvor vi ville komme til at bo 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hvor lyder det bare vildt spændende! Både studiet og flytningen – sikke nogle dejlige forandringer :o)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Jeg er i hvert fald meget spændt på det og glæder mig mere og mere til at flytte i nærheden af bare lidt by 😉 og ikke mindst med busser, der rent faktisk kører mellem 9 og 14 i hverdagene, modsat hvor vi bor nu.. Og tanken om, at Heine er hjemme hver aften til aftensmad, er nu heller ikke helt toset 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kunne i ikke ringe til boligforeningen og sige, at i gerne vil kontaktes hvis der bliver et ledigt rækkehus?
    Hvad med at søge efter private huse som udlejes fordi de ikke kan få dem solgt.? Det har jeg hørt om flere der gør?
    Kan man ikke søge om merit på høre-tale-pædagogstudiet, så Heine ikke skal tage hf først? Kan man ikke komme ind på kvote 2b uden en studentereksamen, eller er reglerne lavet helt om siden jeg læste? 🙂
    Det bliver spændende at følge jeres flytte og uddannelsesplaner 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Vi har bedt om at komme på ventelisten, desværre er det ikke ret mange, boligforeningen har lavet i Silkeborg 🙁 men de har nu vores nummer, hvis noget skulle blive ledigt. Hvad angår private huse har jeg også kigget – jeg kender ikke rigtigt til andet end boligportal.dk og lejebolig.dk ? Men vi er i hvert fald helt villige til at flytte ind i noget, som folk ikke kan få solgt 🙂 .. Jeg har også kigget på boligforeninger i Silkeborg, men der er +10 års ventetid på deres rækkehuse! Det er jo absurd!

      – Det ved jeg skisme ikke.. Det var da egentlig et godt spørgsmål! Jeg spørger ham straks og så må han jo høre studievejlederen på fredag.. For det kunne jo sagtens være. Så skal vi bare finde ud af, om han vil køre så langt, for lige nu vil det være helt fjollet at flytte til Fyn, når jeg studerer i Silkeborg 😉 ..

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når far er hjemme