Vinderen af konkurrencen

Noam 7 måneder

I går blev Noam 7 måneder gammel og vi er nu tættere på hans 1 års fødselsdag, end vi er på, at han blev født – det betyder, at barslen desværre også snart slutter..

Aktiviteter:

Noam ruller både fra ryg-mave og mave-ryg, når han ligger på maven, bakker han bagud og drejer om egen akse, jeg tror ikke, der går lang tid, før han finder ud af, hvordan man også kommer fremad. Noam har længe siddet selv, men nu er han begyndt at dreje, når han sidder op, hvis han ser noget legetøj, han ikke kan nå. Holder vi ham i hænderne af balancemæssige årsager, står han helt selv på flad fod og kan med et stort smørret grin gå hen til os skiftevis. Han øver meget med at sætte sig op selv og det er kun et spørgsmål om tid.
Han er ikke ret kræsen med sit legetøj, men det er begrænset, hvad der kan underholde i længere tid ad gangen, ofte skifter han meget mellem det hele. Til gengæld har han fået en kæmpe interesse for vores telefoner, fjernbetjeninger og vores computer, som han glædeligt slår til eller slikker på, hvis han er så heldig at komme i nærheden af nogle af disse. Egentlig er vi nok det bedste stykke legetøj, for det er ikke ret lang tid af gangen, han vil lege selv – men sammen kan vi sagtens ligge på gulvet og hygge os i uendeligheder. Ellers er en af yndlingslegene helt klart at banke alting ned i gulvet eller sidde med en ting i hver hånd og klaske mod hinanden eller sidde med noget i den ene hånd og ryste eller slå til med den anden hånden.

Lyde:
Noam er senest begyndt at sige “babababa”, han siger “aaaaaa”, når han rør ved os eller kattene, han laver mundprutter konstant og siger også gerne “jajajaja”, “åååårhha” og “aaaaarj”.. Generelt snakker han meget, men det er sjovt at følge udviklingen fra smålyde, babypludren til egentlige korte, få stavelser. 
Tænder:
Noam har endnu ikke nogen tænder, men man kan se 3 meget tydelige i undermunden, som bare ligger og lurer lige under tandkødet. 

Mad:
Til morgenmad får Noam havregrød med frugtmos, derefter forsøger jeg at få en formiddagsflaske i ham – som regel uden held. Til frokost får han rugbrødshapsere med alverdens pålæg og frugt bagefter. Til eftermiddagsmad forsøger jeg igen med en flaske, hvilket også sjældent lykkedes meget mere end 60 ml. Til aftensmad får Noam det samme som os. Inden sengetid får han igen en flaske og det varierer meget, om han tømmer den fuldstændig eller helt nægter den. Derudover vågner han stadigvæk troligt op kl 23, 02 og 05 og senest har vi i dag snakket med sundhedsplejersken, som syntes, at han ikke må få mere end én flaske om natten, så hvad vi lige gør ved det, bliver skisme spændende.
Søvn:
De sidste par dage har alt været ude af rytme, fordi Noam faktisk kun har spist 1 flaske om natten og sovet helt til kl 7.30! Vi håber, at det er den nye rutine, men ellers vågner han jo så 3 gange om natten for at spise og står op mellem 6 og 7. Han sover 2 lurer af 1-2½ time om dagen og er vågen alt mellem 2 g 4 timer af gangen. Han kommer i seng mellem 19.00 og 19.30, hvor han fint og uden besvær lægger sig til at sove. Noam er igen kommet ind på vores værelse, men det skyldtes flere ting: vi oplevede, at han rumsterede og ikke kunne finde til ro midt om natten, før han kom ind til os og han er blevet noget så frygtelig forkølet. Naboerne havde godt nævnt op til flere gange, at de har problemer med træk inde på børneværelset, men jeg havde egentlig ikke lagt så meget mærke til det, før jeg en morgen, hvor Noam slet ikke havde sovet på sit værelse, gik derind for at rulle gardinet op og det var røvkoldt til trods for, at vinduet og sluserne er lukket og gulvvarmen på 25 grader! Så nu glæder vi os endnu mere til, at han får et nyt værelse, hvor vi så igen må forsøge os med at få ham på eget værelse. Egentlig har jeg slet ikke travlt med det, men han kom på eget værelse, fordi vi var bange for, at vi vækkede ham om natten, men det lader nu mere til, at vi har en lille tryghedsnarkoman af en søn.

Personlighed:
Noam er en meget fjollet og kærlig baby. Han elsker at fjolle og grine med os og lige nu befinder vi os i et stadie, hvor vildere er bedre! Han laver en masse forskellige grimasser, hoster, hvis vi spørger, om han bliver “syg og dårlig”. Han giver tydeligt tegn, hvis han gerne vil tages op at holde armene højt og udstrakt. Han pruster med næsen og skær bagefter en grimasse, som man kun kan grine af. Hver gang han ser en af os, kører arme og ben febrilsk op og ned og han hviner, smiler og griner. Han er helt vild med at blive kastet op i luften og grebet, få en flyvetur, ligge på vores knæ, mens de bevæger sig op og ned, at hoppe, kølbøtter. Han griner, når vi danser med ham og han bliver helt salig, når vi synger – senest er han også begyndt at vippe fra side til side, når der bliver sunget. Derudover syntes han, det er vildt morsomt at ryste på hovedet. 

Han kysser, krammer, aer og er generelt meget kærlig. Han er ikke spor genert og smiler glædeligt til enhver, han møder, men man kan godt mærke, at det er os, han finder tryghed hos og generelt får vi at vide, at vi har en meget glad og tryg dreng overalt, vi kommer. Hans yndlingssange er uden tvivl “Solen er så rød, mor” og “Mariehønen Evigglad”. Lille Peteredderkop har vi selv lavet en udgave af, hvor Peter kravler op af Noam i stedet for væggen og inden vi overhovedet er begyndte at “tage skridt” på ham med fingrene, er han fuldstændig flad af grin, og når regnen skyller Peter væk, ligger han fuldstændig rolig og afventer, at solen tørrer ham og Peter igen kravler, hvor han igen griner. 

Han bryder sig bestemt ikke om at få hue på eller blive tørret om munden og det er lige før, at det er jordens undergang, hvis man tager ham op af badekarret. Det er blevet meget bedre at køre bil med ham, siden vi fjernede babyindsatsen fra autostolen (pyh – der røg det sidste ‘baby’!)


Vægt og mål:
Vi har ikke fået målt og vejet Noam siden sidste måned, så det må vi hellere få gjort i dag og ellers kommer sundhedsplejersken om kun 2 uger. Noam bruger str 68/74 i tøj og der går lææænge, før han kommer i 80, lader det til. 

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vinderen af konkurrencen