Kødløs dag
Heine kalder mig med god grund for skabsvegetar – jeg spiser ikke ret meget kød og har i følge mine forældre aldrig gjort det og netop derfor har vi herhjemme kødløse dage. Det tvinger os til at være lidt kreative, så vi ikke ender i den samme “spaghetti og kødsovs, kartofler, brun sovs og frikadeller” rutine og jeg syntes, at det er fint, at Noam også lærer, at det ikke er nødvendigt med kød hver dag og at der faktisk findes andre (langt sundere) alternativer til proteiner. Og heldigvis har Heine mod på disse dage 😉
I forgårs fik vi derfor hjemmelavet falafel med tzatziki og ris med grøntsager.
Opskriften på falafel er ganske simpel:
200 gram kikærter
1 bdt. frisk persille
5 fed hvidløg
200 gram løg i pillet vægt
0,5 tsk stødt koriander
0,5 tsk spidskommen
2 æg
2 spsk rasp
Kikærterne opblødes natten over og koges i 40 minutter, som der står på posens anvisning. Alle ingredienser puttes i og blendes og farmen formes med en ske. Evt tilsæt mere rasp, hvis det virker for klistret. Bollerne frituresteges i en gryde med rapsolie.
Nemmere bliver det ikke! Og tzatziki er så nemt som det altid har været: revet agurk, hvidløg og græsk yoghurt.
Og fordi Noam spiser med, er der intet salt at finde i maden..
Senest er vi begyndt at spise fisk 2 gange om ugen – det tvinger os blot til at være endnu mere kreative.. Og sundere 😉
Hvor ser det bare lækkert ud 😀