Sjov for en ti'er

Den nye pige i klassen?

Pusletasken er skiftet ud med en pakket skoletaske og i går var min første dag tilbage på skolebænken. Siden jeg gik på barsel, er uddannelsen lavet om, så min årgang slet ikke længere har et af de fag, jeg mangler at få afsluttet. Derfor er jeg lettere kaotisk på 2 hold: 1. årgang så jeg kan få afsluttet et obligatorisk nu 1års fag og 2. årgang, hvor jeg egentlig hører til. Udover at selve uddannelsen er ændret, er mit pensum det sørme også. Egentlig skulle januar jo bruges til at få læst op, men det blev hurtigt ændret til udskudt opstart og sygt barn – og senest syg dagplejer så Noam faktisk ikke har været af sted i 2 uger. Og “heldigvis” for det da, for mit pensum er sørme også ændret. Det betyder, at alle de mange penge, jeg har lagt i diverse kompendier, er spildt og jeg pludselig er en halv (ny) bog bagud. I bare det ene fag. De andre fag finder jeg først ud af i løbet af ugen.

Skolen er også ændret, udbygning, som de var gået i gang med, da jeg gik på barsel, er nu færdig, alting har rykket etager, sygeplejerskestuderende er kommet til, kantinen er udviddet og jeg kan absolut ikke genkende spor – udover de uendelig lange, snoede gange. 

Og da jeg endelig fik fundet lokalet, jeg skulle være i, følte jeg mig virkelig som den nye pige i klassen. Der var stadig pause, da jeg kom og min lærer var endnu ikke dukket op, så der stod jeg i døren og alle stirrede på mig. Det er så uvant – og skide utrygt og præcis som jeg havde frygtet. Jeg fik sat mig på en plads og min lærer genkendte mig heldigvis med det samme, da hun trådte ind og fik forklaret, hvad jeg lavede der for de andre og det viser sig, at to andre fra min oprindelige årgang gik på barsel et par måneder inden jeg, så de også var blevet puttet ind i den her klasse, så udover børn havde vi pludselig en del til fælles og de tilbød hurtigt, at jeg kunne have gruppearbejde med dem. 

Alt i alt gik det egentlig meget fint, emnet var helt nyt og jeg skal helt sikkert lige vænne mig til at skulle tænke på et helt andet plan 😉 misforstå mig ikke, men jeg har virkelig ikke haft behov for at skelne utilitarisme fra interdepensetik eller tænke didaktisk, mens jeg har været på barsel.

Kl 12.25 i dag starter det hele forfra, hvor jeg skal møde en ny klasse, jeg skal have både dansk og pædagogik med – og jeg er nervøs påny.

4 kommentarer

 • Hold da op en voldsom omgang at komme tilbage i! Jeg synes selv det var ret utrygt at starte op efter barsel med Rose, især fordi ens gamle hold ligesom er gået videre uden én selv. Det er dejligt der var kendte ansigter og andre med børn, det er jeg sikker på du bliver glad ved 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja lige præcis! Det er så underligt, at min gamle klasse følges ad i forskellige fag og jeg står bare helt alene på en helt anden årgang! Det er virkelig, virkelig underligt og ganske utrygt.

   Jeg havde godt lagt mærke til den ene af pigerne på rustur, men det er aldrig nogen, jeg har snakket med, men i det mindste var de meget imødekommende og de kunne jo netop sagtens sætte sig ind i, hvordan det var at begynde i en ny klasse efter barsel.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh, sikke et kaos at starte ud i…

  Jeg er fuldstændig med på “ny i klassen”-vognen, og puha det er noget der lige pludselig også fylder meget. Ikke nok med at man lige skal op i omdrejninger igen, så skal man også forholde sig til en ny klasse man overhovedet ikke kender.

  Det lyder super fedt med din nye gruppe! Tror virkelig det bliver en fordel med at de andre har børn. Det mangler jeg hvert fald i praktikken hvor jeg er nu. De er alle 2-5 år yngre end mig og vi er bare slet ikke samme sted i vores liv. Jeg har ikke fået et eneste spørgsmål over i mor-genren endnu selvom vi kører på 3. uge. Dér kan man mærke man er forskellige steder 😉
  Både på godt og ondt…

  Jeg håber alt kommer til at gi sig i den sidste ende.
  Bliver det sådan at når du har bestået de her fag, at du så kommer til bare at høre til én klasse, én årgang?
  Jeg er selv i et “hul” lige nu med en praktik der skal bestås, som er “gammel” pensum, men fra september så er jeg bare modul 11 med ét år tilbage = én klasse, et forløb lige i den “rigtige” rækkefølge.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja, jeg havde virkelig frygtet det med at begynde i en ny klasse – og jeg havde sådan håbet på, at det hele nok skulle foregå smertefrit og alle ville være ligeså imødekommende, som min oprindelige klasse var, da vi fik en ny i klassen, der var kommet tilbage fra barsel.

   Ja, der er heldigvis en del stykker på læreruddannelsen, der har børn, men vi er også alt fra 20 år til 50 år gammel, så der er heldigvis mange forskellige mennesker forskellige steder i deres liv. Jeg oplevede i hvert i min gamle klasse, at det var en god ting, fordi vi havde så meget, vi kunne lærer af hinanden.

   Ja, altså så snart jeg har overstået de her eksaminer, så hører jeg kun til 3. årgang med et linjefag og et obligatorisk fag, så det bliver heldigvis nemt og smertefrit og i den rigtige rækkefølge! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sjov for en ti'er