Noams 1 års fødselsdag

Babysikring

Jeg var sikker på, at jeg var fuldstændig hardcore og ikke behøvede at babysikre spor herhjemme, men hurtigt viste det sig, at jeg slet ikke har nerver til alle de ulykker, jeg snildt kan se blusse op herhjemme. Jeg ved godt, at en nysgerrig dreng som Noam vil få sig nogle knubs og det er da også til at se på de blå mærker, han har haft hist og pist i panden, men med sådan en undersøgende tumling skulle der altså gøres et eller andet, så jeg ikke behøvede at være et nervevrag uden lige.
Til babysikring har IKEA et fint udvalg, som ofte er på tilbud, så vi startede ud med at købe lidt af hvert, vi monterede ledningeskjulere langs fodlisterne, puttede propper i stikkontakterne og hjørneduttere på de skarpe bordkanter på vores hårde egetræs møbler. 
Skuffer har Noam fuldstændig styr på: han ved præcis, hvordan man åbner og lukker dem, uden at få fingrene i klemme og det samme gør han egentlig også med dørene.. Men! Der syntes hans mor, at det er lige tidligt nok, at han kravler ind på værelset og lukker døren efter sig.
Jeg ved ikke, hvad der er med ham og døre, men de skal lukkes konstant og han kan faktisk blive en anelse tosset, hvis han ikke får lov, så vi startede ud med at købe almindelige dørstoppere, men Noam fandt hurtigt ud af, hvordan man fjernede dem under døren og selvom jeg skubbede dem så langt ind, at det blev besværligt for ham at hive dem ud og af, ja så lærte han, at hvis man blot rejser sig op og skubber hårdt nok.. Så stopper dørstopperen ikke spor! 
Så vi købte derfor også sådan nogle underligt udseende gummi et-eller-andet til at sætte på døren, som forhindrer ham i at lukke dem og senest har vi måtte købe flere, så alle døre nu har en hver og Noam derfor ikke kan lukke sig inde ved vaskemaskinen, mens jeg står og banker og kalder og håber på, at han fjerner sig, når jeg atter åbner døren, så ingen fødder, fingre eller andet kommer i klemme 😉 
Jeg vil nok sige, at det har været det mest brugbare. Hjørnedutterne til bordene virker et eller andet sted overflødige, for vi har egentlig slet ikke oplevet den slags uheld og havde vi, ja så er dutterne faktisk også ret hårde at slå sig på, selvom de måske er knap så spidse. Dørstopperne er her fuldstændig ubrugelige, propperne til stikkontakterne er egentlig møg irriterende, men ledningsskjulerne pynter og hvorfor filan vi aldrig før har haft sådan nogle monteret, forstår jeg slet ikke. 

7 kommentarer

 • Vi har også hjørne-hænderne på skarpe kanter, (både for vores og Aksels skyld) 😉 Ellers har vi ikke købt noget. Det med at åbne og lukke døre kender vi også til! Her har jeg dog bare benyttet mig af et gammel husmorderråd og hængt et viskestykke eller et håndklæde over døren, så kan den ikke lukkes og små fingre kan ikke komme i klemme, nemt, hurtigt og ganske gratis 🙂
  Han er ikke nær så facineret af døre som han har været, så tror snart viskestykkerne kommer ned igen 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er godt nok meget sikret..

  Vi har nu mest børnesikring på låger og skuffer for at forhuindre Alba i at komme i dem ;0)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hehe ja, men det kunne nok være langt værre 😉 .. Det forstår jeg godt, selvom Noam er meget nysgerrig, er det tit mere åben/lukke mekanismen, han er interesseret i end indholdet 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg tror siden i bor i nyt byggeri at dem til stikkontakterne er helt unødvendige. Det er kun gamle stik som ikke er sikre mens man i dag kun montere sikre stik. Det er ihvertfald min erfaring:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det tror jeg faktisk, at du har helt ret i. Jeg tror, at vi fjerner dem alle, de er møg irriterende og vækker mere opsigt end de kontakter, hvor der ikke er nogen i 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vi har også aftalt meget snart at gå lejligheden igennem, mest tænker jeg egentlig på rengøringsmidlerne jeg har stående på gulvet på badeværelset, og vores dvd’er og cd’er (som Dicte jo ikke kommer til skade på men som kan gå i stykker) og selvfølgelig døre og skuffer. Tror snart hun begynder at kravle eller møve, og hun har i hvert fald ikke spor styr på hvordan man åbner og lukker skuffer 😉 Og ja, valget står mellem konstant at holde øje eller at babysikre. vi vælger også at sikre. 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Årh ja, rengøringsmidler, vaskepulver, opvaske tabs og lign står højt oppe i et skab, så det slet ikke er tilgængeligt 😉 .. Cder har vi ikke rigtig nogle af og dvderne er sorteret, så disneyfilmene er i en skuffe i stuen, som Noam elsker at hive ud, kigge på, lægge i en bunke og lægge tilbage i skuffen, de er ikke gået i stykker af det endnu og han har det så sjovt, at vi rigtigt upædagogisk lader ham 😀

   I starten fik Noam også fingrene i klemme og vi forsøgte at lære ham, at han slet ikke skulle i skabe oh skuffer og fjernede ham, men i stedet lærte han ikke at få fingrene i klemme, men jeg kan sagtens stadig få dårlige nerver, selvom han har helt styr på det 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Noams 1 års fødselsdag