1. sundhedsplejerske besøg

Som noget nyt har man i Silkeborg valgt, at alle nybagte forældre, der forlader barselsafsnittet indenfor 48 timer, skal have et besøg af sundhedsplejersken 4 dage efter fødslen, hvor der bl.a. foretages en kontrolvejning. Vi blev derfor ringet op fredag, da Heine hentede mig og Theo om, at der ville komme en sundhedsplejerske forbi ved 10-tiden om lørdagen. Man kan sige, at det var ret heldigt timet, for lige efter hæleprøven på barselsafsnittet fik vi vejet Theo, som faktisk havde tabt sig hele 10,8 % af fødselsvægten. Det er naturligvis alt for meget, men der var ingen, der kunne forstå det, og han blev derfor vejet på forskellige vægte op til flere gange, men resultatet var det samme. Flere jordemødre og sygeplejersker kom og kiggede til ham, og alle var lige uforstående: mælken var løbet til 1½ døgn efter, at jeg havde født, Theo sutter fuldstændig korrekt og havde selv meldt sig mellem 1,5-2 timer døgnet rundt, han var ikke det mindste gul og alle syntes, at han var i trivsel, og at vi bare skulle tage hjem. 
Da Theo blev født, havde han slugt en masse fostervand, og det var en del, der var blevet kastet op i løbet af det første døgn. Det er jo alt sammen noget, der har været en del af hans fødselsvægt, og derfor var der ingen betænkeligheder ved, at vi tog hjem. Især ikke når nu der ville ske en kontrolvejning allerede dagen efter. 
Det var så ikke vores egen sundhedsplejerske, der kom, idet de skiftevis til at have “vagten” om lørdagen. Men hende, der kom, var ganske sød, spurgte ind til fødslen, kiggede på Theo og syntes bestemt, at han var i trivsel og fortsat ikke gul. Hun roste ham meget for hans sutteteknik, men kunne se, at jeg pludselig var på grænsen til at udvikle en brystbetændelse og kom med en masse råd til, hvad vi kunne gøre, så spændingen, ømheden, rødmen, knuderne og varmen kunne forsvinde ud af brysterne. Og så vejede hun ham, hvilket vi var virkelig, virkelig spændte på. Theo havde allerede taget 125 gram på på under et døgn, så det var en kæmpe lettelse! Sundhedsplejersken sagde, at vi ville blive kontaktet i løbet af den kommende uge, så vi kunne få et rigtigt 1. besøg, hvor reflekser osv ville blive kigget på. Igen ville det ikke være hende, vi egentlig er tildelt, fordi hun har ferie i den her uge. 
Vi blev derfor i går morges ringet op og spurgt, om vi allerede havde tid om eftermiddagen. Hende, der kom, var også ganske sød og meget interesseret i fødslen, og jeg vil gætte på, at hun var her i lidt over en time. Hun undersøgte Theo ganske grundigt og sagde, at han simpelthen var noget så stærk i kroppen, god til at fokusere og holde øjenkontakt, virkede mere end tilpas og endeligt vejede hun ham: Theo er nu kun 25 gram fra fødselsvægten, og samlet set har han taget hele 375 gram på fra fredag til mandag. Ret imponerende! 
 
 
 
Og som bonus fik jeg taget billeder af Theo pakket godt ind i en stofble, mens han blev vejet. Noget jeg aldrig fik med Noam, fordi vores tidligere sundhedsplejerske blot benyttede sig af en digital gulvvægt. Jaja, det er de små ting, der tæller 😉
I øvrigt fik jeg afværget brystbetændelsen, men for pokker, hvor har det gjort ondt, og det har taget mange varme brusebade, smertefulde cirkelmassage og tællen-til-ti! 

3 kommentarer

  • Lækker baby! Det får virkelig sat gang i mine (MANGE) graviditetshormoner, med sådan nogle gode billeder af en smuk baby-dreng 🙂 Suk.. jeg er så spændt på hvordan det vil være, når jeg bliver mor til to.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hvor er han lækker! Tillykke med ham 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hold nu op, hvor er han en lækker baby. Han er virkelig smuk.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Man ved, man er brødre, når..