Dåbsforberedelser

En af de der dage

I dag har bare været en af de der dage.. Vi kender dem alle. De dage, hvor man ved, at maden bare brænder på, toilettet stopper til, og hvor man venter på, at “de rigtige” forældre snart kommer og henter deres kropumulige børn!

 

Toiletter stoppede dog ikke til, faktisk tror jeg slet ikke, at jeg har haft tid til at gå på toilet i dag. Maden bestod af rester – sådan er det ofte på et su-budget, så den brændte ikke på, men det kunne være godt det samme, for Noam spiste alligevel ikke noget. Og de der kropumulige børn? Jo, dem har jeg set rigeligt til i dag!
Med fare for ren og skær brok er det tid til lidt sandheder her på bloggen. Det er dem, der tæller. Det er dem, der viser, at jeg blot er et menneske på den anden side af skærmen, som oplever de samme følelser som alle andre. Omend de er tabubelagt.
Det startede allerede i nat, Theo sov ikke fra kl 2-4, og i morges da larmen startede inde fra stuen kl lidt i 6 med en frisk og veludhvilet Noam, vågnede Theo alligevel og var knap så frisk. Jeg aftalte med Heine, at han kunne slippe for cyklen og tage bilen her i sneen, hvis han hentede Noam i sin fritime kl 11.30, så jeg ikke behøvede tænke på det. Hele formiddagen powernappede Theo, og jeg gruede lidt for, hvordan det ville gå, når jeg skulle få dem begge til at sove senere. Og med rette.
For i dag har bare været en af de der dage, hvor babyen er så overtræt, at den skriger ørerne af sin mor, og hvor det ældste barn nægter at sove, og dermed bliver ved med at vække den overtrætte baby, som fortsat skriger. Da Noam endelig overgav sig til søvnen, sad jeg og vuggede Theo inde i stuen, som skiftevis powernappede, spiste og skreg. Og intet hjalp. Det er sådan dage, hvor jeg ikke kan undlade at tænke på Samanthas kommentar om Mirandas skrigende baby i Sex & The City: “He is an asshole!” Jeg har aldrig tænkt tanken at kaste babyen ud ad vinduet, men det er ærlig talt sådan dage, hvor jeg selv tænker på at springe.
Selvfølgelig er Theo ikke et røvhul, han er bare en baby. Men man kan ikke lade vær med at tænke på citatet, alt i mens man skynder sig at kysse og kramme ham – mens man selvfølgelig fortsat forsøger at trøste – fordi man rammes af en altoverskyggende dårlig samvittighed. For sådan må man bare ikke tænke om sit barn. Men i dag har jeg alligevel ikke kunnet lade helt vær. Jeg havde glædet mig til lidt alene tid med drengene ovenpå juleferie og sygdom, men der er ingen kvalitetstid over en grædende baby i armene, mens det ældre barn skriger efter opmærksomhed, pludselig mener, at han skal have skiftet trøje, at vi sammen skal fange en flue, læse en bog, bygge et legotårn og i øvrigt også lige lave lidt mad. Og man ved faktisk ikke helt, hvad der er mest frustrerende: den grædende baby, fordi han forhindrer hygge med det ældre barn, eller det ældre barn, der forhindrer den grædende baby i at få ro.
Det er dage, hvor man undrer sig over, hvad fanden man tænkte på, da man valgte at få to børn med halvandet års aldersforskel. Og hvor man fristes til at tænke på, hvorfor man i det hele taget valgte at få de her børn. Det er dage, hvor tanken: “det her må da være en legitim grund til at ringe manden hjem” strejfer en. Det er dage, hvor man venter på, at børnene går i seng, så man selv kan følge efter. Men det er også dage, hvor man får en genfunden respekt for enlige mødre. Det er dage, hvor man sætter ekstra meget pris på sin stakkels mand, der kommer ind ad døren og straks bliver overladt med barn 1 og 2, mens man ser sit snit til at smide sig i sengen med den efterhånden meget kraftige hovedpine.
Jeg takker for hans støtte og hjælp disse dage. Jeg kysser og krammer ekstra meget mine børn, da frustrationen har forladt kroppen, og jeg atter har følelsen af, at de er fuldstændig uundværlige – og savnet, mens jeg fik 30 minutters tiltrængt ro. I dag var en af de der dage. I morgen er en ny og forhåbentlig meget bedre en af slagsen.

12 kommentarer

 • åhh Simone de dage er sq de værste!!!
  Jeg tænkte lidt på en ting..
  Sover Noam aldrig i dp? jeg tænker bare at det måske ville være godt for dig (og lidt ham) hvis han engang imellem sov der over så i først hentede efter lur? Så kunne der blive lidt Simone-tid måske…

  Om han sover hjemme eller i dp kan jo egentlig være det samme, og de gange jeg har prøvet at hente hjalte inden lur – så har jeg ikke kunne få ham til at sove hjemme 🙂

  men jeg sender mange kram din vej <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jo, det gør han 🙂 Normalt henter jeg ham kl 14, når han vågner fra lur. Heine cykler normalt, og så har jeg bilen, idet dagplejen ligger 2,5 km ned ad bakke væk. Det er en ret led gåtur hjem med en barnevogn og en dreng på 22 måneder og 10,5 kg 😉 men fordi det har sneet så meget, har Heine gerne ville have bilen eller blive hentet, og så skal hele regnskabet lige gå op..

   Men vi skal helst gerne snart i gang med, at han atter får en fast fridag og en kort dag om fredagen, og jeg tror også, at det snart bliver muligt, idet Theo begynder at sove gode lure ude i barnevognen og derfor er knap så overtræt og tvær 🙂

   Men tusind tak for kram og tankerne 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det lyder godt 🙂 men ja den skide planlægning skal lige gå op, specielt når man kun har en bil… kender det!!!

   og dejligt at læse dit nyeste indlæg 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kram og respekt for at du lige gider, at dele lidt af VIRKELIGHEDEN!! 🙂 Er også ret imponeret over, at du lige fandt tid til at blogge om de!
  I dag bliver det forhåbentlig en bedre dag for jer 🙂

  Martin og jeg lå i går i sengen og talte om “de der dage”, som vi sikkert meget snart vil opleve flere af og talte om hvor vigtigt det er at få snakket om det og ikke mindst at tælle til ti, gå to skridt tilbage, tage en dyb indånding og huske på, at “de der dage” sikkert er glemt inden året er omme- for de dejlige børn vokser jo bare så skide hurtigt!! – Men det ved du jo 😉

  Men jeg tror, at det vil være vores “livslinje”, at minde os selv på, hvor hurtigt ens børn bliver store og at det “kun” er indtil en vis alder, at vi får dage hvor der skal kæmpes med søvnløse nætter, skrigende babyer, børn der nægter at overgive sig til middagsluren.. osv.. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg tror, at du har fuldstændig ret. Det er så kort en tid, at de er små – og dermed også ind i mellem umulige – og det hjælper da helt sikkert at vide, at de ikke for evigt skal vugges i ens arme, mens de skriger ligeså højt, som de kan..

   Vi oplever helt sikkert flere af de der dage, nu hvor vi er blevet 4. Jeg syntes, at de var væsentlig nemmere at takle, da jeg kun havde Noam, for så var det kun ham, jeg skulle koncentrere mig om..

   Det bliver så spændende, når lillesøster kommer! Jeg glæder mig til at høre navnet 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • For pokker hvor er den følelse velkendt. Her hed det lungebetændelse til prinsessen og halsbetændelse til mor i sidste uge. Ungen kom sig hurtigt så mor er stadig syg pga manglende ro. Tager virkelig hatten af for enlige mødre.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Puh føj Bianca! Man burde virkelig ikke kunne blive syg, når man har småbørn..

   God bedring 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sender lige det STØRSTE kram din vej <3 Dejligt med sådanne indlæg også. For ja, livet med børn er ikke kun rosenrødt, det ved alle med børn! Jeg håber på en MEGET bedre dag for jer i morgen <3

  Og billedet er SÅ sjovt – jeg har det faktisk liggende på min telefon; kopierede det den anden dag et eller andet sted fra 😉 Er dog meget imponeret over, at du overhovedet orker at blogge efter en dag som denne 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Absolut. Det er ikke altsammen lutter lagkage. Og slet ikke når der er mere end ét barn 😉

   Haha jeg tror ikke, at det handlede om, hvorvidt jeg orkede det eller ej – men at jeg simpelthen havde brug for at komme ud med det, mens det stadig sad i kroppen.. Man glemmer hurtigt, hvor træls og frustrerende det hele kan være, men samtidig syntes jeg, at det er de dage, der er interessante, for det viser bare alle aspekter af livet i en børnefamilie.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det har du bestemt ret i 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er derfor der eksisterer “Simone”-tid… 30 minutters fred og ro kan virkelig gøre en STOR forskel…

  Det er ikke så længe siden jeg havde sådan en dag og jeg har endda kun en på 3: http://trinesrablerier.dk/nogen-dage-lidt-om-hysterisk-barn-og-moderkaerlighed/

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lige præcis! Det kan virkelig gøre en kæmpe forskel.
   Jeg må straks lige læse dit indlæg, Trine 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dåbsforberedelser