Noams værelse

Dag 1

Siden vi gik på sommertid har vi haft putte-problemer med Noam om aftenen. Først bebrejdede jeg de alt for lyse aftener, men i takt med at det atter er blevet mørkere om aftenen – og helt mørk længe inden Noam for alvor sover – er det altså ikke blevet spor bedre. Han bruger gerne 1-1,5 time om aftenen på at falde i søvn, alt afhængig af hvor længe han har sovet til middag, og den seneste måneds tid er han så også begyndt at græde og sige: “Nej ikke sove lur!”, når vi har spist frokost. 
Først rykkede vi hans sovetid, således vi nu gør klar til sengetid kl 19.30 med tandbørstning, nattøj, natble og godnathistorie. Men det hjalp ikke spor. Han sover konsekvent først mellem 20.30 og 21.15. Så prøvede vi at afkorte hans middagslur, så den kun varer en time, men det har ikke gjort alverden til forskel. Han ligger og roder rundt i sengen i al evighed, og der sker bare ingenting til alles store frustration. Og midt i det hele holder han så også sin lillebror vågen. 
Så efter uendelig lang tids snak har jeg overgivet mig, og vi forsøger nu at droppe luren helt. Jeg syntes bare, at det er tidligt i en alder af 2,5 år at undvære sin middagslur, men jeg har også forståelse for, at en længere og mere sammenhængende nattesøvn er at foretrække. Og så er der jo lige det der med, at alle børn er forskellige og har forskellige behov. Nogle kan måske droppe luren i en tidlig alder, mens andre stadig sover til middag i børnehaven. 
Jeg har spurgt mig til råds af nogle af de kloge flergangsmødre i min terminsgruppe, og som jeg kan forstå, vil det være hårdt uanset hvad i overgangsperioden med et træt barn om eftermiddagen. Og det er nok også lidt det, der holder mig tilbage, for så er det klart, at man måske vil tvivle på, om det er det rigtige. Men nu forsøger vi. 
Og hvordan er det så gået i dag? Jo, da vi spiste til frokosten, sagde han, som han har gjort længe, at han ikke ville sove. Da vi var færdige, spurgte han, om han måtte lege. Kort tid efter spurgte jeg, om han ville sove, men svaret var stædigt nej. Jeg ved godt, at man måske hverken bør spørge eller på den måde stille barnet til ansvar, men jeg kan godt mærke, at jeg har lidt svært ved, hvis det allerede er tid til luren. 
Ellers er det faktisk gået fint nok og bare været en af de der søndage i nattøj. Naturligvis er han træt, og han har også haft ture, hvor han er meget pylret, og vi nåede da også lige ind i ‘skrige-fasen’ bedre kendt som ‘skide-irriterende-overtræt-barn’ fasen, som… Skriger.. Og tanken “han ryger så meget i seng kl 18” er også poppet op op til flere gange. 
Men det er først her kl 14.30, mens jeg tænkte, at jeg lige ville skrive en hurtig her og nu update, mens Noam kobler af til Ramasjang, at han pludselig lå ned på sofaen med lukkede øjne, og da jeg forsigtigt vækker ham, siger han for første gang i – tja hele hans liv – at han er træt og vil sove. Det er lige sent nok, og konsekvensen deraf kan jeg snildt regne ud, så jeg fik ham lokket med lidt varm the og mælk, som han hygger sig med lige nu. 
Jeg kunne dog godt ønske, at timingen var lidt bedre end ovenpå en (lidt om lidt) praktikperiode og flytning. Og apropos flytning viser det sig, at vi faktisk allerede får nøglen på tirsdag, således at de ikke nok med at nå deadline allerede er færdig en dag før tid, fordi der hele weekenden har været håndværkere og VVS mænd på. Til gengæld er vi ramt af sygdom herhjemme. Det har vi været på skift hele ugen og nu blev det så tid til, at både Heine og jeg ligger syge. Det er skide uheldigt! Især fordi jeg løber frem og tilbage mellem toilet og sofa, og Heine knap nok kan stå op, og vi vel har pakket, hvad der svarer til 5 flyttekasser. 
Det blev til knap så kort et hej fra mig, men jeg håber, at I har haft en væsentlig bedre weekend end os. Og kryds lige fingre for, at overgangsperioden bliver knap så hård, som jeg frygter

4 kommentarer

 • Anonymous

  Det er en god idé ikke at putte efter klokken, men at putte barnet når det er træt. Jeg har også svært ved at sove, hvis jeg går alt for tidligt i seng i forhold til, hvad jeg har behov for.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lil

  Hej Simone
  Jeg har fulgt dig længe – bl.a. fordi vores situationer er ret ens. Jeg har en datter på 2 år og 7-8 måneder (og en datter på 10 mdr.).
  Vores ældste begyndte allerede i en alder af 2 år at mene, at hun ikke havde behov for luren. Vi havde / har haft de vildeste kampe med at få hende til at tage luren (og putning til aftenen).
  Vi har nu meget længe kun givet hende en lur hvis vi mener at hun har brug for den. Af og til slår det fejl (enten er hun ikke træt alligevel og vil ikke sove – eller også er vi hoppet over en dag hvor det senere er tydeligt at hun har haft behov for luren). Hun sover til middag hver dag i dagplejen men langt fra altid hos os. (kommer også an på hvor tidligt vi står op og hvad dagen gøremål består af).
  Held & lykke med det hele.
  Venlig hilsen Lil

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh damn, det er helt stressende bare at læse. Stakkels jer. Alt det og så sygdom 🙁

  Håber I kommer jer hurtigt og bliver klar til flytning – og at overgangsperioden med Noam selvfølgelig ikke bliver alt for hård og lang.

  Kram og god bedring!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg krydser fingre, gør jeg!

  – Anne

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Noams værelse