Xakt

Julen er børnenes fest

Jeg læste i går en artikel om delebørn og juleaftener/andre højtider, og hvad barndommens betydning havde for voksne delebørn. Selvom jeg helst ikke vil hæfte mig alt for meget i en artikel, er det alligevel et emne, der ligger mig nært. Både fordi jeg selv er et voksent delebarn så at sige, men også nu hvor mine børn er blevet det. I artiklen var der både en voksen mands perspektiv på hans oplevelser som delebarn, men også en psykologs, og det var nu egentlig nogle gode observationer, der blev beskrevet.
Heine og jeg har endnu ikke en helt konkret og underskrevet samværsaftale, men vi har så småt en i tankerne, hvor vi har forventningsafstemt, gået på kompromis og givet hver vores bud på en holdbar løsning. Ærlig syntes jeg, at det er lige voldsomt nok, hvis vi virkelig befinder os der, hvor alting skal underskrives og hæftes op på. Allerhelst så jeg jo bare, at vi tog det her som voksne mennesker med vores børn i fokus og selvfølgelig hver især overholdte, hvad vi lovede. 
Indtil videre har vi aftalt, at Heine skal have drengene hveranden fredag eftermiddag til søndag inden sengetid samt 1-2 faste hverdagsaftener afhængig af, hvilken uge vi er i i forhold til weekenderne. Men sidstnævnte er ikke så fast, at det selvfølgelig er okay, hvis noget skulle vise sig at hindre det. Derudover skiftes vi til at have dem juleaften og nytårsaften, mens vi begge ønsker at holde fødselsdag for dem sammen. Lige nu er drengene alt for små til, at en 7/7 løsning vil være holdbar for dem, men samtidig ønsker jeg under ingen omstændigheder at holde dem fra at se deres far. Jeg ønsker kun, at de fortsat har ligeså stærkt en relation til ham, som de hele tiden har haft, og især for deres skyld kunne jeg godt tænke mig en så fleksibel samværsaftale, at Heine uden problem kan ringe mig op og høre, om han ikke lige skal hygge med drengene den efterfølgende dag. For mig er hveranden weekend alt for lidt at se sine børn, hvis man har mulighed for andet, og jeg ønsker kun, at mine børn ser deres far. Selvfølgelig gør jeg det! 
I år er det mig, der officielt har drengene til jul, men jeg har alligevel valgt at invitere Heine med. Julen er børnenes fest, og jeg vil så gerne, at mine børn ikke skal kastes frem og tilbage som en vandrepokal til højtider. Jeg vil så gerne, at de ikke behøver fejre jul 2 gange om året, holde fødselsdag 2 gange om året og sågar have 2 konfirmationer, som jeg havde. I førnævnte artikel stod der, at hvis skilsmissesforældre nægtede at være sammen juleaften, satte de deres egne behov i første række, at de lod deres følelser og tanke styre situationen, og at de derfor nedprioriterede deres (voksne) barns følelser. Det er måske barskt sagt, men jeg kan godt se en pointe i det. Jeg ved godt, at det er urealistisk, at alle skilsmissesforældre kan sammen, og jeg skal slet ikke gøre mig til dommer i andres situation. Men jeg ønsker ikke andet, end at vi kan sammen. For pokker – vi har elsket hinanden af egen frie vilje i så mange år, vi har sammen valgt at få børn, sammen skabt en familie, og vi har i alt den tid været hinandens bedstevenner. Måske det ikke er den samme form for kærlighed, jeg føler for Heine nu, men helt død er kærligheden da ikke. Han er jo stadig mine børns far – og en fandens god en af slagsen. Selvfølgelig elsker jeg ham da for det og for alle de år, vi har haft sammen. 
Men hele pointen er netop, at det slet ikke handler om mig eller mine følelser. Men om vores børns. For julen er da netop så magisk for børn, at de skal have lov til at dele den med begge deres forældre. Mine skal i hvert fald helst gerne, og heldigvis har Heine da sagt ja til at komme og julehygge med os, spise and og pakke de gaver op, som vi fælles har valgt at give til drengene. 
Rigtig glædelig jul til jer alle derude. Jeg håber, at I får en ligeså hyggelig aften, som I ønsker. Hvad enten det er med delebørn eller ej 😉 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Xakt