Når alting spidser til

Må børn matche?

Da jeg ventede Theo, overvejede jeg aldrig at købe matchende tøj til drenge – spøjst nok. For modsat med Noam havde jeg en plan om at benytte mig rigtig meget af heldragter og absolut ingen irriterende kravler-op-på-maven bluser, som jeg også før har fortalt herinde. Noam brugte jo naturligvis ikke heldragter i en alder af 18 måneder, da Theo blev født, så jeg overvejede slet ikke det matchende tøj, før jeg købte dette sæt til Theos første jul: sømands strik i form af en heldragt til ham og en matchende bluse til Noam. 
Da Theo så hoppede ud ad alle heldragterne, begyndte jeg så småt at købe ens tøj til drengene, men det har aldrig været overvældende meget. Spøjst nok.
For i virkeligheden syntes jeg, at de ser skide skønne ud, når de er iklædt ens tøj. Jeg ved det – jeg er en forfærdelig træls mor 😉 .. 
Så da jeg juleaftensdag lagde disse 3 billeder op på facebook med ønsket om en god jul, var det ikke overraskende, at min (store)søster knap så pædagogisk – som hun nu så skønt er – bad mig om at stoppe omgående med det matchende tøj. 
Jeg er lillesøster som sagt – jeg elskede, når min mor iklædte mig og min søster i ens hjemmesyet tøj, men måske netop fordi jeg var den mindste af os? For min søster 4 år ældre hadede det fuldstændig – deraf kommentaren. 
Men Noam lader ikke til at have et problem med det overhovedet. Faktisk syntes han, at det var ret sjovt, at Theo havde samme bluse og bukser på. I det hele taget er der ikke spor meninger eller modstand fra ham, når jeg om morgenen finder tøj til ham. Men måske det bare er drenge? Måske drenge bare er ligeglad med deres tøj? I hvert fald i den her alder? Eller måske det bare er min dreng? For jeg har da veninder med piger og en niece på samme alder, og de har frygteligt mange meninger og ønsker til deres mødres tøjvalg.
Men der er selvfølgelig ingen tvivl om, at jeg ikke puttede dem i ens tøj, hvis Noam inderligt havde en kraftig modstand. Indtil han måske får det, bør jeg til gengæld gøre mere i det – for det er da vildt bedårende, eller er det bare moderen, der tænker sådan mon?

5 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når alting spidser til