Three shades of grey

Dadelkugler og nederen forældre

I husker måske vores strikse sukkerpolitik, som jeg nævnte, allerede inden Theo var født? Vi holder fortsat ved den. Det er jo ikke, fordi vi har haft en intention om, at drengene aldrig nogensinde må få sukker, men jeg ønsker fortsat at vise dem alternativer. Jeg ønsker fortsat at vise dem, at man kan hygge med alting, og at det absolut ikke er chokoladekagen på bordet, der skal afgøre det. For det er jo egentlig bare dét, det handler om. Drengene får også til tider fredagssnoller og kage til begivenheder. Men ligeså tit bliver der også tilbudt frugt, nødder eller andet som mulighed, når vi skal hygge os lidt ekstra. Men sodavand og lign får de stadigvæk ikke nogensinde, for der er bare nogen ting, som jeg ikke synes, at en hverken 2årig eller 4årig bør indtage. Og som jeg skriver i indlægget, jeg henviser til, er det altså stadigvæk et personligt valg, og hvad andre gør, blander jeg mig vitterligt ikke i. Det er ikke mit barn, og dermed er det heller ikke min mening, der tæller.

Heine tog i onsdags turen hele vejen fra København for at være med i en time til Noams 4 års fødselsdag – hatten af for ham! Og her havde jeg sørget for at bage grovboller og som en ekstra lille snack, havde jeg også trillet en milliard dadelkugler aftenen forinden. Det var et kæmpe hit hos både børn og personale, som endda bad om opskriften. De er også lækre! Enormt meget. For selvom tanken om dadler ellers ikke lokker mig, synes jeg, at de smager præcis som havregrynskugler – blot i en sundere udgave uden tilsat sukker. For jo, der er da også sukker i dadler. Alt rigeligt endda. Men det er jo slet ikke dét, det handler om. Nok har børnehaven ligesom alle andre en sukkerpolitik, men når det kommer til fødselsdage, har forældrene frit valg på alle hylder. I en børnehavegruppe på 21 børn er der altså forholdsvis jævnligt fødselsdag. I Noams gamle børnhave var de 5, der havde fødselsdag indenfor 14 dage, og det er slet ikke for at dømme de andre forældre, for som enlig mor vil jeg sgu også gerne springe over, hvor gærdet er lavest. Det er da ikke, fordi jeg har vildt meget overskud, energi eller tid til at trille dadelkugler i kokosmel, men jeg synes måske bare, at det er voldsomt nok, når der bliver serveret flødeboller 4 gange på 10 dage. Er du uenig, er det helt i orden. Er du ikke, kan du måske lade dig inspirere af mit alternativ:

IMG_0836

Dadelkugler

  • 100 gram dadler uden sten
  • 1 spsk kokosolie
  • 3 spsk kokosmel
  • 1/2 tsk vanillepulver
  • 3 spsk usødet kakaopulver
  • 10 mandler malet til mandelmel
  • Mælk og havregryn på slum, indtil den rette konsistens er opnået
Det er virkelig nemt! Smut stenene ud af dadlerne, miks det hele sammen, rør rundt og tril til kugler. Og fordi jeg gerne springer over, hvor gærdet er lavest, købte jeg sågar de der mandelflager i pose fra Rema1000 med 40 gram i hver (jeg købte to poser til 800 gram dadler) puttede i skålen og rørte med en håndmikser sammen med resten af ingredienserne. Der var alt rigeligt, skal det lige siges. Børnene fik op til flere gange, og pædagogerne fik et par håndfulde på et fad. Resten tog jeg med hjem, 2/3 røg i fryseren og resten er gemt som fredagsslik med æblebåde og LUDO i dag.

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Three shades of grey