Er den mindste altid lille?

Ønsker til drengebørn

ANNONCE – INDEHOLDER AFFILIATE LINKS

Jeg har alle dage syntes, at det kan være noget så svært at finde ud af, hvad mine børn skal ønske sig både til jul og fødselsdage. Så sent som i sidste måned endte jeg da også med at slå et par timer ihjel i Toys’R’us med Kenneths mor, mens vi jagtede fødselsdagsgaver til Theo.

Derfor har jeg valgt at lave et indlæg med de ting, som drengene har været særligt glade for, inddelt efter alder. Lige om lidt er det atter jul, og måske det kan inspirere jer, der ligesom jeg bare glæder sig til den dag, hvor barnet ikke længere krydser hele legetøjs kataloget af, men rent faktisk har et oprigtigt og inderligt ønske, der ikke blot bliver ugens nye dille.

1 år:

1-aar

1. Hoppeko – alternativt wheely bug //
2. Låsebræt // 3. Køkkenmaskine fra Hape //
4. Kuglebane fra Hape // 5. Rutsjebane // 6. Maxi Hama perler //
7. Sebra legekøkken // 8. Diverse Bruder biler // 9. Lego Duplo //
10. bObles tumledyr // 11. Legemad fra Hape

Jeg har fuldstændig glemt at putte sansegyngen på, som ellers må være absolut ønske nummer 1. Det er klart, at der ved 1 års alderen er en masse ting, man kan ønske sig, fordi man bevæger sig længere og længere væk fra alt babylegetøjet og hen imod diverse massive samlinger af LEGO, Brio og biler. Drengene havde legekøkkenet fra IKEA, som vistnok er udgået. Til gengæld er jeg helt forelsket i det Sebra, som godt nok også er en anden pris. Men både Noam og Theo har været rigtig glade for legekøkkenet med diverse tillægspakker fra Hapes serie med legetøjsmad i træ.

2 år:

2-aar

1. Hape kran // 2. Puky løbecykel // 3. Brio togbane // 4. CD afspiller //
5. Oyoy legetæppe // 6. Lego duplo biler // 7. Sebra huskespil //
8. Hape værktøjskasse // 9. Hape Rumstation // 10. Sebra værksted
// 11. Lego duplo i alle afskygninger

Lego har generelt en lang levetid hos børn, synes jeg, og især ved 2 års alderen har drengene for alvor været glad for de diverse biler, som Duplo byder på. Derfor har vi fortsat ønsket os Lego Duplo, for det er som om, at man ikke helt kan få nok. Særligt Theo har så også været enormt glad for Brio togbanen, og den dag i dag bliver det stadig leget med mange gange ugentligt. Ved 2 års alderen er en løbecykel et fantastisk ønske! Theo har overtaget Noams, og af begge drenge er den blevet benyttet med allerstørste glæde, både når vi er ude i haven, på ture eller med ned i børnehaven. Løbecyklen har jeg tidligere skrevet om her. Værkstedet fra Sebra har vi ingen erfaringer med, men det er ligeså fint som køkkenet, og netop omkring 2 års alderen har drengene hevet deres værktøj frem og ‘hjulpet til’ved hver en lejlighed.

3 år:

3-aar

1. Løbehjul // 2. Plusplus // 3. Brio togbane // 4. Vildkatten og andre alderssvarende spil // 5. Hape kuglebane // 6. Hama perler //
7. Kiddy cutter knive // 8. Lægesæt 

3 års alderen har ved begge drenge været tricky, fordi ingen af dem egentlig har manglet noget, og det er det samme legetøj, der fortsat er deres favorit. Dog er vi her stoppet med at ønske os mere Duplo, fordi ‘store-drengs LEGO’, som vi kalder det, er lige på trapperne.

4 år:

4-aar

1. Modellervoks // 2. Piratskib // 3. Guitar // 4. Kalaha //
5. Skæg med bogstaver // 6. Actionfigurer // 7. Hot wheels biler
// 8. Lego city // 9. Cykel

Ved 4 års alderen begynder det for alvor at blive sjovt, synes jeg. Vi har fået flere og flere brætspil til samlingen. Jeg er ikke smadder god til at lege med biler – bundærligt forstår jeg slet ikke legen, så det er virkelig skønt, at vi nu i stedet kan samle os om spil. Især puslespil og modellervoks er Noam helt væk i og kan bruge lang tid på, trods han aldrig har været ret god til at sidde stille. Med en meget veludviklet balanceevne fra brugen af løbecyklen fik Noam i 4 års fødselsdagsgave hans første rigtige cykel – uden støttehjul. For har man brugt en løbecykel inden, lyder det, at støttehjulene ikke alene er overflødige, men faktisk kan hæmme barnets udvikling. Derfor satte jeg dem aldrig på, og det blev bestemt heller ikke nødvendigt. Sammen med cyklen fik Noam også sit første LEGO city. Synes man, at det endnu er lidt for lille og kompliceret, har LEGO lavet LEGO Junior, som passer til LEGO city, men der er ikke nær så mange små dele, som skal samles.

Her til jul har vi valgt at købe LEGO technic biler, som skal samles og kan hives tilbage, hvorefter de selv kører frem. Derudover er Noam blevet virkelig interesseret i alle slags instrumenter og spiller gerne dagligt på Kenneths mange guitarer. Derfor får han i julegave sin egen, lille guitar. Hvad, vi så finder på til Theo, er et godt spørgsmål!

1 kommentar

  • Dorthe

    Nyd for guds skyld de gyldne år, mellem 5 og 10, hvor ungerne gennemgår legetøjskataloget og rent faktisk ønsker sig noget!

    – Jeg står i år med en 11-årig, som har været igennem alle tænkelige kataloger, travet rundt på internettet og derefter har fremtryllet en ønskeliste, hvor der står: ‘Strømper, bluser og bukser…… Jeg er bare glad for, at jeg skal holde jul sammen med dig, mor!’

    – Det betyder jo selvfølgelig, at han ikke føler at han mangler noget og det er vel et eller andet sted et klap på skuldrene til moren, fordi hun har præsteret at forme en dreng, som, selvom han ikke har alt, ved at man ikke behøver et have det hele, men det er nu lidt uinspirerende!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Er den mindste altid lille?