Vegansk chili sin carne

Hver tirsdag, når fiduserne er til fodbold, er det vigtigt, at aftensmaden er nem og hurtigt serveret, når vi træder indad døren lidt over 18. Sådan er det generelt for mange børnefamilier i hverdagen. Derfor tænkte jeg at give inspiration til, hvad vi får, når det skal gå ekstra stærkt. Vores tirsdagsaftensmad er generelt rester fra mandagen, men fælles for retterne er, at de alligevel kun tager omkring 30 min at lave. Og så er de veganske.

For flere år tilbage, da Theo blot var en baby, bloggede jeg om, at vi altid havde minimum 1 kødfri dag om ugen. Det lader til at være en stigende tendens hos mange andre, synes jeg. Så her får I kombinationen: inspiration til hurtig, nem, børnevenlig, kødfri hverdagsmad.

Chili sin carne:

1/3 af en pose røde linser
1 dåse hakket tomat
8 dl vand
1 dåse Tomatpure
1 dåse bønner i tomatsovs
1 dåse kidneybønner
1 squash i tern
1 hakket løg
Salt & peber
Spidskommen, stødt
Koriander, stødt
Evt. chilisovs, hvis retten ikke skal være alt for børnevenlig.
Ris

Svits de hakkede løg i en gryde. Skyl de røde linser godt i en sigte, da de kan være beskidte. Tilsæt linserne i gryden sammen med vand, hakket tomat og tomatpure samt krydderier. Lad koge i ca 10 min. I mens rengøres også risene i en sigte og sættes over efter posens anvisning. Tilsæt hvide bønner med tomatsovsen samt kidneybønner til chili sin carnen – husk at si vandet fra kidneybønnerne. Skær squashen i tern, tilsæt til sovsen og lad det simre, indtil risene er færdige. Jeg tilsætter altid min squash kort tid, inden retten er færdig, da jeg ønsker, at der er lidt bid i dem.

Majs kan tilføjes til retten, men det er ikke alle i vores husstand, der spiser dem. Ønsker man flere grøntsager i retten, kan man sagtens tilføje eksempelvis peberfrugt og cherrytomater.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *