Hvad koster en tand egentlig?

39+0

Jeg er i dag 39+0 med lillebror, og det er så surrealistisk at tænke på, at vi allerede er nået dertil, hvor vi tæller dage til, at vores lille familie på 4 pludselig er en familie på 5. Ikke måneder, ikke uger.. dage!

I går var vi forbi jordemoderen til – hvad der gerne skulle være – et af de sidste besøg. Lillebror blev skønnet til at veje omkring 3300 gram, så han er umiddelbart kun lige under gennemsnit og forventes altså ikke at blive en stor baby. Noam vejede 3390 gram og Theo 3625, så det passer såmænd fint nok sammenlignet med de kommende storebrødre.

SF mål var smadder fint, det samme med blodtrykket, og selvom lillebror ikke står helt fast, er han heldigvis så langt nede, at jeg ved spontan vandafgang ikke behøver lægge mig på langs. Det viser sig så også, at jeg faktisk allerede er 3 cm åben. Jeg har længe døjet med regelmæssige plukveer, og selvfølgelig var det et mål i sig selv at komme over 37+0, men det er alligevel rart at være nået hertil og samtidig vide, at alle de plukveer ikke er helt forgæves 😉 ..

Derudover snakkede vi lidt om, hvordan jeg har det, den kommende fødsel og evt plan for igangsættelse. Har man fulgt med længe, ved man, at jeg, efter at have født Noam 41+3, blev igangsat med Theo allerede på terminsdatoen grundet hele efterfødselsforløbet med Noam, der både var meget sulten og tabte sig for meget på for kort tid. Det er altså lidt det samme, der gør sig gældende her. Med Theo var det en effektiv hindeløsning, der satte fødslen i gang efterfulgt af, at de tog vandet, da veerne var regelmæssige.

Når man ønsker at føde hjemme, frarådes en medicinsk igangsættelse kraftigt. Derfor er der også med lillebror snak om hindeløsning eller at de tager vandet. At jeg er åben så meget allerede, gør kun forudsætninger gode, men det kunne være fedt at opleve, at kroppen helt selv går i fødsel uden nogen former for indgreb. Men sådan som jeg har regelmæssige plukveer, der efter en time går i sig selv igen, kan jeg godt lidt miste tiltroen til det.

Senest i dag var jeg på vej til Aarhus til min sidste eksamensvejledning inden fødslen. På vej derhen ringer jeg til Kenneth for at fortælle, at jeg de sidste 45 min har haft plukveer med præcis 6 min i mellem. Han har altid møder og visitation på arbejdet om onsdagen, så det var rart for os begge med en lille status, så han vidste, at telefonen ikke skulle være alt for langt væk. Men jeg jinxede det tydeligvis, for efter lidt over en time med punktlige plukveer, der tog til i styrke, gik de stille og roligt i sig selv igen. De blev kraftigere og kraftigere, men intervallet blev længere og længere og resten af dagen har de været fuldstændig sporadisk. Det er ret frustrerende, men samtidig har jeg altså ikke helt tid til at føde med den opgave hængende over hovedet 😉 og jeg må trøste mig med, at alle de plukveer forhåbentlig laver en masse forarbejde til fødslen.

Ellers er vi klar herhjemme nu: fødekarret er hentet, afdækningsfilt til gulvet er købt, det samme med bind til efter fødslen, lillebrors tøj er vasket, stofbleerne er godt i gang med det, hans dyne ligger i vores seng, og drengenes tøj er pakket og afleveret hos bedsteforældrene, så vi heller ikke skal tænke på det.

Så nu venter vi egentlig bare på, at lillebror gerne vil have fødselsdag, men det er som sagt bare et spørgsmål om dage, der forhåbentlig kun kan tælles på maks to hænder ??

2 kommentarer

  • anonym

    kunne være så fedt hvis vi kunne se hvordan i har valgt at sætte det op, hvor meget det fylder, hvor lang tid det har om at blive varm? se dig i det osv. men gætter måske at der kommer et indlæg om det senere? <3

    Held og lykke med det hele

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Held og lykke. Hvor bliver det spændende. Det er altså helt specielt. Både fødslen, det første møde og at se mødet med de større søskende. Glæder os til at høre om forløbet

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvad koster en tand egentlig?