Momsterjul låge 14: sækken fra Nissen

Første dag i hverdagslivet

Kenneths barsel er slut nu, de 14 dage gik voldsomt hurtigt, og vi ville alle ønske, at han kunne have holdt mere. Men heldigvis har han allerede fra onsdag nat en fin længde juleferie. Men inden da er det altså hverdag.

Med lillebror er der selvsagt inden rutiner eller rytmer endnu. Det er ikke til at vide, hvornår han er sulten igen eller hvornår han sover lur. Det betyder, at han har været helt forskånet for alt det ind og ud af en bil, og jeg derfor heller ikke har handlet ind eller afleveret og hentet fiduserne i børnehave, mens Kenneth har været på barsel.

Han afleverede dem godt nok i morges inden hans døgnvagt, men i dag træder vi ud ad boblen, og i dag står jeg derfor alene med 3 børn i væsentligt længere tid end en indkøbstur tager. Jeg tror, at tanken er mere nervepirrende end realiteten egentlig er. Hvis det altså ikke var, fordi lillebror, der ellers er så sød og mild og blid, de sidste 4 aftener nu har døjet med ondt i maven og dumme prutter, således han faktisk har grædt og skreget i alt mellem 3 og 5 timer, alt i mens han kniber sammen ved hver en prut og kæmper med grønt afføring. Dét er sindssygt hårdt og så synd for ham. I går var så første gang, hvor fiduserne var vågne i mens, og jeg endte simpelthen med at bryde sammen.

Kenneth var i gang med aftensmad og oprydning efter vi havde haft hele familien på besøg til julehygge og æbleskiver. Et barn ville gerne lære at flette julehjerter, et andet ville gerne hænge dem op på det juletræ, de havde fået med hjem, da de sammen med bedsteforældrene var ude at fælde juletræ til juleaften. Og den sidste ville meget gerne ammes, men slap i gråd hver gang, der blev pruttet. Jeg følte mig fuldstændig utilstrækkelig og at jeg overhovedet ikke fik dækket nogens behov, trods Kenneth påpegede, at der var flettet og hængt tre julehjerter op og lillebror havde spist så meget, at faderen blev gylpet ud over.

Kenneth hyggede så ekstra meget om fiduserne under godnatlæsning og putten i Noams seng med dem begge, mens jeg fortsat forsøgte at trøste lillebror og blidt cirkelmassere maven. Men dén mulighed vil netop ikke være der i dag, hvis lillebror igen har ondt i maven, og det gør mig vanvittigt nervøs. Så lige omkring 21 skiftes vi til at lave lasagne og trøste babyen, mens fiduserne sov tungt, så jeg ikke behøver tænke på madlavning i dag.

Og selvom huset vidner af aftenens seance, sofaen er fyldt med papir til julehjerter, køkkenet er bombet af gryder og skærebræt fra madlavningen og min eksamensopgave skriger efter mig, forsøger jeg at lade rod være rod og i stedet fokusere på at slappe godt af, inden fiduserne om et par timer skal hentes. Og så krydser jeg fingre for, at lillebror slipper for mavepine i aften.

Onsdag har drengene juleferie og Kenneth er på 16 timers vagt, så dér står jeg hele morgen, dagen og aftenen alene med alle tre drenge, så i dag må virkelig gerne være en god start på hverdagslivet.

4 kommentarer

 • Mette

  Vi skiftede til de lactocare D dråber der findes nu. De hjalp vores nyfødte søn af med mavekneb. Håber det går hurtigt over.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • drengelopper

   Årh fantastisk tip! De blev straks købt og det går meget, meget bedre nu. Tusind tak for det

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Faster

  Din farmor lærte mig, at fik babyer grøn afføring var det fordi det mad de får er for stærk til maven, så du skal måske kikke på hvad du har spist som ikke er godt for hans mave

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • drengelopper

   Sundhedsplejersken har altid sagt, at grøn afføring betyder ondt i maven, men der har ingen sammenhæng været ift hvad jeg har spist. Først tænkte jeg nemlig, om det kunne være pga lidt chokolade, jeg havde spist aftenen inden, men selvom alt chokolade fremmadrettede blev droppet og det var den eneste forskel på min mad i de 3 uger, han var, så har det ikke ændret på hans mavekneb. Men nu har vi købt d-dråber med mælkesyrebakterier og haft ham forbi en kranio sakral terapeut, og noget har i hvert fald virket

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Momsterjul låge 14: sækken fra Nissen