Self-shaming

Klip en hæl og bræk en tå?

Det er vist et meget passende udtryk, når det kommer til nybyg. Første regel må absolut være, at man ikke kan få alt. Med mindre man selvfølgelig har fundet krukken for enden af regnbuen.

Jeg ved ikke, om I overhovedet synes, at det er interessant med et indblik i vores byggeprojekt, men selv synes vi spøjst nok, at det er vanvittigt spændende ? og nervepirrende..

I går godkendte vi vores plantegning efter flere rettelser og god dialog med arkitekten, som har været til stor hjælp. Vi har som sagt valgt at bygge et 166 m2 stort længehus med 4 gode værelser, soveværelse, to badeværelser og køkken/alrum i forlængelse af stuen kun opdelt af en lille væg i rå mursten. I køkken/alrummet og stuen har vi valgt skrå lofter med en hældning på 15 grader. Dét i sig selv har været en dyr opgradering på 1000 kr pr m2 plus akustikloft på 250 kr pr m2, men vi er slet ikke i tvivl om, at det bliver et af de valg, vi for altid vil elske. Udenfor har vi valgt Merkur mursten med hvid mørtel og sort valmtag. Vi er endnu ikke fastbesluttet på gulvet indenfor – det er virkelig svært at vælge. Sådan er det med rigtig mange af ens valg. Pludselig mærker man, hvor permanente de er, og så bliver de svære at træffe. De tre børneværelser får sorte gulvtæpper, ved vi dog. I bryggers, gang/entre og badeværelserne skal der være klinker, og står det til mig, bliver de i et beton-look ? Den er Kenneth ikke helt overbevist om. Køkken/alrum, stue, kontor og soveværelse bliver så i et slidstærkt vinylgulv.

Så lige nu venter vi på byggetilladelse samt de geotekniske prøver på jorden. I mellemtiden var vi både forbi Skousen og HTH i dag. Vi har egentlig hele tiden været mest nervøse for HTH mødet, efter jeg har opdaget en masse andre nybyggerprofiler på Instagram, som har brugt +140.000 kr dér. Men alligevel startede vi dagen med at overskride budgettet hos Skousen med 20.000 kr. Dén så vi slet ikke komme. Vi havde i forvejen tilvalgt en opgradering af pakken der. Men efter at være kommet hjem har vi så fundet billigere alternativer på både ovn og emhætte, og måske vi også kan spare lidt andre steder. Jeg synes ikke, at vi bare øslede pengene væk. Vi har hverken valgt det nyeste eller dyreste mærker, så det kom virkelig bag på os, at man lynhurtigt havde brugt for 50.000 kr der.

Hos HTH er vi umiddelbart kun gået 5000 kr over budget, mente konsulenten, men dertil har vi så valgt at købe garderobeskabe i ikea, som man jo selvfølgelig også lige skal huske at beregne med. Vi har valgt Next serien i hvid på hvid på hvid. Lige noget for mig! ? Jeg er i hvert fald lykkelig over, at Kenneth gik med på hvide bordplader og nu venter vi så spændt på tegningerne fra dem.

Indtil da mangler vi at høre både fra vvs?eren, elektrikeren og støvsugermanden. Hos Huscompagniet følger centralstøvsuger som standard, men vi kunne egentlig godt tænke os at opgradere denne. Men alt koster jo, og vi hører gang på gang, at mødet med elektrikeren er frygteligt dyrt. Så jeg fornemmer lidt, at både opgradering af støvsuger, min quooker og at haven kommer til at lide. Nu må vi se, det bliver spændende, men også ret så nervepirrende.

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Self-shaming