Vi er landet

Something old, something new..

.. Something borrowed, something blue. And a silver sixpence in her shoe.

Bryllupsforberedelserne er gået i gang, gæsterne er begyndt at melde tilbage, bordpynten er der nogenlunde en ide om, det samme med maden, kagerne og drengenes tøj. Fotografen og vidnerne er der styr på. Kenneth skal vi have fundet et flot jakkesæt til, men nu kom der styr på mit ?something new?: nemlig min kjole. Og den får I selvfølgelig ikke lov til at se før brylluppet – med undtagelse af det her lille, bitte sneak-peak billede ? .. Faktisk er det kun Kenneth og min bedsteveninde, der ser den inden dagen. Og så tænker I måske: ?Kenneth!??, for ja, vi lever åbenbart på kanten ? Men det var enormt vigtigt for mig, at han var med til at finde den, for når alt kommer til alt, er det lige præcis ham, jeg ønsker at være smuk for. Og så kender han mig bare bedre end nogen andre, så han vil kunne fortælle mig, hvis den sidder præcis, som jeg absolut ikke ønsker. Så ja, Kenneth har været med til at vælge og lur mig, om ikke vi også sover sammen natten inden ? .. Men selvom det altså ikke er et helt traditionelt bryllup, vi har valgt at holde, er der alligevel visse traditioner, som vi bibeholder.

Så min kjole er altså mit nye, min parfume bliver mit gamle. De sidste ca 10 år har jeg – med undtagelse af et par graviditeter – dagligt brugt den samme parfume. Jeg køber ca en ny hvert år, for jeg sværger altid til den. Ens nye skal repræsentere håb og optimisme for fremtiden, har jeg læst, mens ens gamle symboliserer, at man tager noget med sig fra fortiden. Det blå repræsenterer kærlighed og troskab. Det lånte er bindeledet til den nye familie, man træder ind i, og mønten i skoen symboliserer økonomisk velstand og sikkerhed. En mønt i skoen er knap så praktisk, hvis skoen skal være åben, hvilket jeg endnu ikke ved, men hælder til. Derfor har jeg spurgt min (kommende) svigermor, om jeg må låne en 1 krone af hende. Den vil jeg med blå tråd sy ind i min kjole og aflevere tilbage efter brylluppet. Jeg ved, at mange vælger et blåt strømpebånd eller lign, men det er jeg ikke så meget til. Skal jeg have strømpebånd på, bliver det hvidt ? .. Derfor kan jeg godt lide tanken om mønten, der er syet fast inderst i kjolen. Jeg har også læst, at ens lånte bør komme fra en allerede lykkelig (gift) kvinde for så at låne noget af hendes lykke til ens eget ægteskab. Det er en ret sød tanke, synes jeg, og derfor også veloplagt ift den lykke, jeg ser i Kenneths forældre efter så mange år sammen.

Jeg har ikke tænkt mig at have slør på. Først og fremmest skal vi giftes på rådhuset, men selv med et kirkebryllup er jeg ikke sikker på, at et slør er mig. I stedet har jeg valgt at lave en boho-frisure og måske tilføje et par af mine yndlingsblomster. Min buket bliver ligeledes heller ikke traditionel. Jeg er hverken interesseret i en kæmpe buket, at bruge så mange penge på den eller en masse farver deri. Så jeg leger med tanken om noget simpelt, der bedre passer til mig. Og jeg glæder mig helt vildt til at dele mere med jer.

2 kommentarer

 • Ej, hvor er det en fin idé, det med mønten. Det har jeg aldrig hørt om før. Skal selv giftes til næste år, og den ide vil jeg da huske.
  Og lad mig så lige sige, at jeg fuldstændigt dør over din ring. Er det forlovelsesringen?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • drengelopper

   Jeg havde heller aldrig hørt det før, men synes simpelthen, at det er så sødt og fint, så jeg tog det straks til mig ☺️
   Tak! Jeg elsker den også helt vildt. Det er forlovelsesringen, ja. Min vielsesring matcher den så, da den egentlig bare er et bånd af sten – altså som selve ringen på forlovelseringen ☺️

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vi er landet