Vegansk paprikagryde
Det ser ikke særligt inspirerende ud, men jeg lover, at det både er nemt, lækkert og utroligt børnevenligt. Vi kender allesammen klassikeren: paprikagryde, og den kan – ligesom alt andet mad – med lidt kreativitet snildt laves i en vegansk udgave. Er man til erstatningsprodukter, kan man med fordel putte disse i. Men retten er altså også god uden.
1 hakket løg
2 fed presset hvidløg
1 peberfrugt i tern
1 squash i halve stykker
5 store, for-kogte kartofler i tern
3 store, for-kogte gulerødder i tern
200 gram champignoner i kvarte
2,5 dl plantefløde. Jeg brugte den nye fra Cremefine. Den er utroligt lækker og skiller ikke ved kogning
5 dl grøntsagsboullion
1 stor dåse tomatpure
1-2 spsk paprika efter ønske
Plantesmør til stegning
Salt og peber
Evt erstatningsprodukter: 1 pakke Likemeat chicken chunks og 1 pakke Likemeat pølser skåret i skiver
Ris til servering
Svits løg og champignoner i plantesmør i 5 minutter. Tilføj hvidløg, tomatpure og paprika og lad det stege videre i 2 minutter. Tilføj de øvrige grøntsager og evt erstatningsprodukter og lad det stege i yderligere 5 minutter. Tilføj grøntsagsboullion og fløde lad det simre i 15 min. Smag til med salt, peber og evt paprika.
Ingen kommentarer endnu