Vegansk naanbrød

Vegansk hokkaidogræskarsuppe

Jeg har valgt at udgive to indlæg i dag med opskrifter, den ene med græskarsuppe og den anden med naanbrød, som er et typisk tilbehør til vores supper. Jeg kunne godt have udgivet dem sammen, men for overskuelighedens skyld blev det hver for sig.

Vejret er for alvor blevet koldt og det er tid til lækre supper. Herhjemme er vi vilde med supper, det er både nemt og hurtigt, og så kan man camouflere alverdens sunde ingredienser i en cremet suppe 😉

Suppen her er mild, cremet og utrolig børnevenlig. Har man børn, der er klar på en mere spicy suppe, kan man med fordel tilføje chili.

1 hokkaidogræskar skåret i skiver. Er det økologisk, behøver man ikke skrælle det.

1 rødløg i skiver

2-3 fed hvidløg i skiver

1 tsk spidskommen

0.5 tsk tørret koriander

400 gram hakket tomat

1,5 dl skyllet røde linser

1 dåse kokosmælk

2 grøntsagsboullioner

5 dl vand

Saften fra en halv citron

1-3 spsk æblecidereddike efter smag. Dette kan dog erstattes af ekstra citronsaft

Salt og peber

Plantesmør til stegning

 

I kampen om mindre madspild kan man med fordel gemme kernerne og bruge til topping.

 

Svits løg og hvidløg i plantesmør. Ønskes chili, steges det med. Tilføj spidskommen og koriander. Tilsæt græskar og steg videre i 1 minut. Tilføj tomat, vand og grøntsagsboullion og kog i ca 10 min. Tilføj linser og kog videre i 15 min. Suppen blendes, hvis græskaret er mørt, ellers lad det koge et par minutter endnu.

Hæld herefter suppen tilbage i gryden og tilføj kokosmælk, citron, æblecidereddike og smag til med salt, peber og evt ekstra citron.

Til suppen kogte jeg risnudler for at være ekstra børnevenlig. De billige fra bla Rema1000 er veganske. Derudover stegte jeg Hälsans Kök veganske filetstykker i soyasovs, salt, peber og paprika samt bagte kernerne fra græskaret. Og så havde jeg selvfølgelig førnævnte naanbrød til dyppelse 😉

Bagte græskarkerner:

Kerner fra 1 hokkaidogræskar

1-2 spsk rapsolie

1 spsk soyasovs

1 tsk paprika

salt og peber

 

For nemmere at fjerne det sidste snask fra kernerne kan man hælde kogende vand over dem og lade dem stå i nogle minutter. Hæld vandet fra og bland derefter ingredienserne med kernerne og lad dem bage i ovnen på 200 grader til de er gyldne. Kernerne er rigtig lækre som topping til suppe eller snacks til madpakken.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vegansk naanbrød