Om at servere vegansk til et bryllup

Vegansk, cremet broccolisuppe

Jeg havde egentlig tænkt, at mine opskrifter skulle være alt andet end supper og salater. Det er sådan lidt en typisk stereotype tanke ik? “Hvad kan du ellers få?” agtigt. Men årh.. Det blæsende, regnfulde vejr byder bare på den ene lækre suppe efter den anden, og i sidste uge fik jeg så kastet mig ud i en med broccoli. Generelt er jeg bedst til cremede supper, hvor man kan proppe alverdens slags grøntsager i, blende og tilføje plantefløde. Det er som regel også et ret stort hit blandt børnene, og broccolisuppen var ingen undtagelse, så opskriften får I altså lige her:

1 stor løg

2-3 fed hvidløg

500 gram kartofler

1 broccoli – gerne med stilken også

1,5 tsk timian

2 grøntsagsboullioner

1 liter vand

250 ml plantefløde. Gerne den nye fra Cremefine

2-3 spsk æblecidereddike eller citronsaft

Plantesmør eller olie til stegning. Jeg bruger enten Naturli’s smørbar eller økologisk, koldpresset, ikke smagsneutral kokosolie

Salt og peber

Topping:

Ristede nødder eller frø. Jeg brugte valnødder og solsikkekerner, men hasselnødder, græskarkerner eller lign ville også have været lækkert.

Røget tofu i tern stegt på panden kan erstatte bacon, hvis man ønsker dét på suppen

Svits løg og hvidløg i store stykker i fedtstof i en gryde. Evt skræl kartoflerne, skær dem i tern og tilføj til gryden. Tilføj timian, boullion og vand, og lad det koge under låg i ca 15 min. Skyl broccolien og skær i mindre stykker, inkl stilken og tilsæt til gryden i 5 min.

I mellemtiden laves topping. Jeg svitsede lidt hakkede valnødder og solsikkekerner på en pande i lidt olie og dryssede salt henover efterfølgende.

Blend suppen godt og grundigt med en stavblender og tilføj herefter fløde, citron/æblecidereddike og smag til med salt og peber inden servering.

Velbekomme ☺️🌿🥦

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om at servere vegansk til et bryllup