Sunde, veganske dadelkugler

Veganske fastelavnsboller med kagecreme

De er ikke spor sunde, men de er hjemmelavet helt fra bunden, utroligt lækre, vildt nemme.. og så er de selvfølgelig veganske.

Til 15 stk boller

50 gram gær
1/2 tsk salt
1 tsk kardemomme
4 tsk sukker
150 gram Naturli’ smørbar
2,5 dl rismælk
600 gram mel

Kagecreme:
3 stk majsstivelse
2 spsk sukker
2,5 dl rismælk
2 tsk vanillesukker
En lille smule salt

Andet fyld: mørk chokolade*, hakket hasselnødder eller syltetøj

* Det meste mørk chokolade over 70% er vegansk. Er du i tvivl, så kig bagpå, men lad dig ikke narre af: “Kan indeholde spor af mælk”. Den er stadig vegansk 😉

Smelt smørret i en gryde og tilsæt bagefter mælken, således smørret køles ned og mælken samtidig lunes. Rør gær, salt, sukker og kardemomme sammen og sørg for, at gæret er rørt helt ud og flydende. Tilføj herefter blandingen med smør og mælk og rør rundt. Tilsæt lidt af melet af gangen og ælt godt.

Lad det stå i 30 minutter ved stuetemperatur med viskestykke over sig. Ælt herefter dejen igen og lad den stå i yderligere 30 min. I mens laves kagecremen.

Bland ingredienserne til cremen sammen i en gryde og rør godt rundt, inden gryden opvarmes. Rør fortsat grundigt i gryden, mens blandingen varmes op til kogepunktet. Når cremen er tyknet en smule, stilles den i køleskabet.

Efter i alt ca 60 min hævning formes bollerne. Tænd ovnen på 225 grader varmluft. Det er nemmest, hvis man gør dem flade. Tilføj 2 tsk kagecreme til hver bolle samt et lille stykke mørk chokolade, hakket hasselnødder eller andet ønsket fyld. Fold bollen op i fire hjørner og mas disse godt sammen, så der bliver lukket for fyldet. Læg herefter bollen med lukningen nedad.

Bag bollerne i ca 15 min og lad dem køle ned, inden de evt pyntes med glasur.

Ønskes fastelavnsboller med flødeskum, formes bollerne blot som almindelige boller og skæres over efter bagning. Pisk Alpro sojafløde sammen med lidt vanillesukker og læg mellem de to halve boller.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sunde, veganske dadelkugler