Veganske fastelavnsboller med kagecreme

Veganske bagte peberfrugter med quinoa

Jeg elsker græsk mad. Jeg drømmer om en familieferie i Grækenland til sommer, men må nok erkende, at det er væsentlig mere miljøvenligt at køre til Italien end flyve til Kreta. Nu må vi se, måske ender sommerferien med at lave have til vores nybyggede hus. Og uanset hvad kan jeg da heldigvis selv lave min græske mad. Selvom det nu ikke gjorde spor at få den serveret af en tjener i noget nær 30 graders varme 😉

Jeg brugte quinoa som fyld i stedet for ris, som ellers er meget traditionelt, fordi quinoa både er proteinrigt, men også et komplet protein ed alle 9 essentielle aminosyrer. Derfor behøver man faktisk ikke andet protein ved siden af. Alligevel stegte jeg min mands højt elskede filetbider fra Halsans Kok ved siden af. Happy husband og alt det der 😉

4 store peberfrugter
1,5 dl ukogt quinoa
1 grøntsagsboullion
1 lille løg, finhakket
1 squash, finhakket
3 fed hvidløg, presset
1 dåse hakkede tomater
2 spsk oregano
1 spsk basilikum
1 bundt frisk persille, hakket
1 tsk salt
Friskkværnet peber
Evt olivenolie

Evt tilbehør:
Kartofler i ovnen med provence krydderi og smørbar*
Tzaziki lavet på slum af neutral alpro yoghurt, revet agurk, hvidløg, salt, citronsaft og evt en smule dild eller olivenolie
fladbrød

*Ønsker man ovnkartofler, er det en god ide at starte med at skrælle disse og sætte i ovnen.

Skyl quinoaen og put i en gryde, 1 grøntsagsboullion og godt med vand. Lad det koge i ca 10 min. I mens skylles peberfrugterne grundigt og renses for kerner og det hvide membran – det gælder også toppen, som skal bruges som låg. Bland de øvrige ingredienser sammen i en skål og tilføj det kogte quinoa. Fyld peberfrugterne op, sæt låg på og lad dem bage i et ildfast fad i 35-40 minutter på 175 graders varmluft. Det gør ikke noget, at de falder sammen eller bliver lidt brankede. Har man ikke noget imod kalorierne, kan man med fordel pensle peberfrugterne med lidt olivenolie, inden de sættes i ovnen.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Veganske fastelavnsboller med kagecreme