Arve guld

2. jordemoderbesøg

Jeg er i dag 29+0, og det var derfor både tid til 2. jordemoderkonsultation samt 1. anti-d sprøjte. Lillebror er nemlig ligesom Noam rhesus positiv, så derfor skal jeg igen stikkes to gange med anti-d: første gang her i uge 30 og næste gang få timer efter fødslen.
 
Sidst gik jeg fra jordemoderbesøget med en noget underlig fornemmelse: jeg havde virkelig set frem til besøget, fordi det var så hyggeligt, da jeg ventede Noam, men måske kemien bare slet ikke er der. For i dag gik jeg igen med samme tomme følelse hjem. Min jordemoder er meget formel, og det er egentlig også okay, men derudover var hele besøget stort set bare en gengivelse af sidste besøg. Hun kunne hverken huske, om jeg havde født før eller noget af det, hun selv havde fortalt sidst. Så derfor måtte jeg igen fortælle hende om min første fødsel, ammeforløbet osv. og tiden gik stort set med de præcis samme ting, som sidst. Og så føles det ærlig talt bare ikke som om, at hun lytter til mig – men det bunder måske ud i, at jeg skal fortælle hende de samme ting mange gange.
Til den første lægeundersøgelse havde lægen sagt, at det var vigtigt, at jeg nævnte for jordemoderen, at Noam er født uden madpakke, at amningen blev akut sat i gang og endte ud i en overproduktion med ammebrikker og ammestrejke. Sidst havde hun sagt, at man derfor kunne gøre forskellige tiltag den her gang, f.eks. at jeg ikke skulle gå nær så meget over tid. Men da jeg nævnte det for hende i dag, sagde hun blot, at det ville hun ikke tage stilling til, før jeg skulle til det sidste jordemoderbesøg i uge 40+0. I øvrigt stillede hun meget spørgsmålstegn ved, at jeg blev sat i gang 41+2 sidst, men måske det bare slet ikke er procedure i Viborg? Derudover havde hun nævnt, at man i Viborg har en ammeekspert stillet til rådighed, der kan komme og snakke med en, hvis man før har haft dårlige oplevelser, og at jeg selv skulle undersøge, om de havde noget tilsvarende i Randers, hvor jeg igen har valgt at føde. Det har jeg så gjort, og det har de ikke, men hun ville heldigvis undersøge, om det er muligt, at jeg kan snakke med hende i Viborg.
Hun spurgte selvfølgelig, hvordan jeg generelt har det. Jeg nævnte, at jeg fortsat har kvalme, men nu også tiltagende hovedpine. Jeg tænker selv, at det skyldtes varmen, og at jeg blot skal drikke endnu mere, end jeg allerede gør. Men for en sikkerheds skyld ser hun gerne, at jeg får taget blodprøver hos lægen. 
Ellers skønnede hun lillebror til at veje mellem 1300 og 1400 gram, selvom hun ikke var meget for at sige det samt en fødselsvægt på omkring 3500 gram, SF mål var 27 og hjertelyden var præcis, som den skulle være. Han sidder endnu ikke fast, men det er heller ikke nødvendigt endnu, men det lød på hende som om, at han har hovedet nedad. I det hele taget skulle jeg lokke svarerne ud af hende, og det var bare en underlig oplevelse generelt. 
Jeg nævnte for hende, at jeg har tænkt mig at føde i vand igen. Herhjemme har vi snakket lidt om, at Heine måske gerne vil tage i mod den her gang, men hun var ikke meget for at forklare, hvordan det foregår, andet end den skal vi tage med jordemoderen, når fødslen er skudt i gang, og ellers pointerede hun mange gange, at det slet ikke var sikkert, at jeg kunne føde i vand den her gang. Det er selvfølgelig rigtig nok, men min gamle jordemoder var meget mere optimistisk, og der var ingen sorger, der skulle tages på forskud, så det er ret nedslående at få sådanne kommentarer. Åh hvor jeg sådan savner hende og beder til, at jeg får hende til fødslen! Det kunne være fantastisk!
Jordemorderbesøget sluttede af med, at hun vil have, at Heine kommer med næste gang, når der skal snakkes amning, og at jeg er kommet med i en “kendt jordemoder” ordning, hvilket jeg ærlig talt ikke forstår spor af, da hun er tilknyttet i Viborg, og jeg skal føde i Randers. 
Næste jordemoderbesøg er først i uge 35+0, og jeg håber inderligt, at det går meget bedre dér.

6 kommentarer

  • Øv hvor træls. Mega nederen. Prøv at glemme hende, hendes negative indstilling skal ikke smitte af på dig. Håber du får en anden næste gang.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Du har helt ret! 🙂 Jeg må virkelig ikke lade mig påvirke af hende. Sidst havde jeg en drømme fødsel, og det skal jeg da bare gå efter igen 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Øv sikke et kedeligt jordemoderbesøg. Det er ko fint nok hvis hun ikke kan huske ALT, med alle de gravide der er, men det der er jo absolut ikke acceptabelt, at du skal fortælle alt igen og får forskellige svar 🙁

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Ja absolut, det forventer jeg heller ikke – jeg havde nok bare drømme jordemoderen sidst, hvor hun huskede absolut alt, jeg sagde. Men det føles som spild af tid at bruge tiden på de præcis samme ting hver gang – og især i går hvor jeg gik så modstridende svar og ikke meget opmuntring.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det er trist at du har det sådan med din jordmoder. Men jeg må sige at jeg heller ikke var så imponeret over mine jordmoderbesøg ved min anden graviditet.
    jeg har kun 17½ mdr. mellem mine 2 guldklumper og jeg ved ikke om det hænger sammen med at man sagtens kan huske alt fra den første og der er ikke så meget nyt.

    Måske du skulle overveje og spørge om du kan få en anden jordmoder til den næste konsultation, da det jo er vigtigt at du føler at du får det som du har brug for.

    pøj pøj..

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Det kan sagtens være – jeg har jo trods alt også lige været gravid 😉 men det er ret ærgerligt, hvis vi hver gang skal gennemgå de samme ting – især når man har så få besøg som fleregangs gravid.

      Ja, det har jeg også tænkt på, men jeg vil jo helst ikke være hende den besværlige gravide 😉 .. Derudover er der også kun hende her i Silkeborg, da fødeafdelingen er nedlagt..

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Arve guld