Medielus

Jagten fortsætter..

Og jeg kan ikke lade vær med at føle, at alle de her lidt større babyindkøb tager enormt meget tid, undersøgelse og overvejelser. Uanset hvilken lille “investering” vi skal foretage os, kan jeg ikke lade vær med at føle, at det er en jungle at finde rundt, mulighederne er for mange og processen tager alt, alt for lang tid. Jagten på “det rigtige” et-eller-andet virker ganske simpel uendelig.
Først var det barnevognen, så en god og lækker sengerand, en babyautostol, nu autostol nr 2 – som vi stadig ikke har besluttet os for, babyalarm, slynge, bæresele, højstol og nu også en klapvogn. Ja, og om lidt står vi og skal i gang med endnu en jagt, men mere om den senere. 
Hele tiden har vi tænkt, at en klapvogn da først ville blive nødvendig til sommer, når vejret er godt og vi skal i zoologisk have, på tur eller andet. Men efter vi er flyttet i lejlighed, er det ærlig talt møgirriterende at slæbe barnevognen op og ned ad trapperne, når vi skal ud på en lille tur, med bybussen ned i byen eller nu hvor Noam er begyndt i dagpleje. Vi må egentlig gerne efterlade barnevognen hos Kirsten, men Noam skal have fri tirsdag+torsdag, så det er der ikke meget ide i, når vi skal bruge den herhjemme jo. Vi kunne vælge at købe en dagpleje barnevogn – hvilket jeg også tror, at vi gør – men det løser stadigvæk ikke den kæmpe irritation, der er med at løfte barnevognen op og ned, når vi skal noget eller når jeg ikke har bilen hjemme og derfor enten skal gå ned og hente Noam eller tage bussen derned, så derfor har vi besluttet, at vi gerne vil have en klapvogn til at stå i skuret og dermed kan efterlade vores barnevogn heroppe i lejligheden, hvor den så skal bruges til lur på altanen.
Vores krav til klapvognen var egentlig ganske klare fra start:
  • Den skulle bruges hver gang, vi er ude og dermed erstatte barnevognen og derfor skulle ryggen kunne lægges fuldstændig fladt, så Noam ligger ordentligt
  • Den skulle som minimum vende indad – jeg giver ærlig talt ikke spor for de udadvendte, men senere hen ville det ikke være tosset, at den kan vendes udad – præcis ligesom med bæreselen er det først og fremmest vigtigt, at den er indad
  • Der måtte hjertens gerne være 360 graders hjul, men det var ikke noget, vi decideret ville gå efter
  • Den skulle kunne klappes sammen nemt og hurtigt

 

    Mange nævnte Emmaljunga Nitro City og jeg kan nok ikke helt lade vær med at tænke, at det er en eller anden mærkevarer tendens, der præger Emmaljunga, så den ville vi bestemt ikke lægge os fast på – og da slet ikke når den koster lige omkring en su, når man ønsker at få forlæderet med. 

    I dag hentede vi Noam kl 12.30 og tog straks i Ønskebørn i Horsens, hvor jeg havde hørt, at der skulle være gode tilbud på diverse klapvogne. Hvilket der bestemt også var!

    Vi fandt 3 klapvogne, der faktisk alle umiddelbart kunne det samme og levede op til alle 4 ovenstående punkter. Den eneste forskel var mærke.. Og pris!

    En i min terminsgruppe nævnte forleden klapvognen 4ME Nuuk Sport, som kun koster 2700 kr som standard pris inkl forlæder. Ryggen kan som sagt lægges fladt, den har 360 graders hjul, kan vende begge veje, men fyldte så til gengæld mere end en Emmaljunga, når den er klappet sammen. Men umiddelbart har jeg ikke hørt noget negativt om den og ærlig talt syntes jeg, at 2700 kr virker mere overkommeligt end 4700 + forlæder, som Nitro City jo koster.
    Nedsat fra 3800 kr til kun 3000 kr inkl forlæder fandt vi Brio Happy, men selvom den virkelig virker lækker, let og lever op til vores kriterier, var vi nervøse for, om vi igen ville fortryde at købe en Brio. Det er altså til trods for, at en veninde med en datter få dage yngre end Noam har den og kun har positive oplevelser med den. Men det sidder nok lidt i os, at vi ville ønske, at vi havde købt en Odder i stedet for Brio, fordi den allerede har givet os frygtelig mange problemer. Brio Happy kan det præcis samme som 4Me Nuuk Sport, men den fylder til gengæld knap så meget, så det var hurtigt, at vi gik fra 4Me’en, fordi der alligevel kun var tale om 300 kr forskel på de to.
    I den dyre ende ligger jo så Emmaljunga Nitro City og det er da ikke nogen hemmelighed, at den ærlig talt er røvlækker i Creme Letherette. Ekspedienten i Ønskebørn fortalte, at den store forskel på Brio Happy og Emmaljunga Nitro City var kvaliteten og det var heller ikke, fordi det var svært at mærke, at polstringen var bedre i Emmaljunga’en og med en “hjemmelavet blindtest” valgte Heine da også den. Men selv med 20 % ville den inkl forlæder altså alligevel løbe op på over 4000 kr. Og det er jo bare åndssvagt for en klapvogn, ikke?
    Vi endte med at stå der i 2 timer (!!) og stirre på Brio’en og Emmaljunga’en og kom bare ingen vegne! Derfor besluttede vi os for at smutte hjem og tænke over det. Så meget taler for Emmaljunga’en, men prisen taler i den grad også imod den. En bonus hos Emmaljunga’en er dog, at der er både regnslag og insektnet med i prisen og så kan man senere hen putte et søskendesæde ovenpå, hvilket man ikke kan med vores barnevogn og dumme som vi var, tænkte vi nemlig ikke længere over den smarte kvalitet, da vi valgte barnevognen i sin tid.
    I bilen på vej hjem snakkede vi om, om man måske skulle overveje at finde en klapvogn brugt og vi havde da heller ikke været hjemme i ret lang tid, før jeg hurtigt gik på DBA for at se, hvordan udvalget var. Og heldigvis da!
    I dag er der nemlig oprettet en annonce på en Emmaljunga Nitro City i Creme Letherette i Århus, den er 1 år gammel, kom fra ikke-ryger hjem og havde stået indenfor, når den ikke havde været i brug. Forlæder fulget med. Til sølle 3000 kr.. Heine, vestjysk som han er, fik så pruttet den ned til 2700 kr og i morgen smutter jeg hurtigt forbi og henter den, inden jeg skal have RBG. Det kan altså godt betale sig at købe brugt 😉

    2 kommentarer

    • Sanne

      Åhh hvor kan jeg huske det.. Endte med en basson, mener jeg den hedder, fordi jeg ej heller ville give en halv million for en klapvogn.. Men nøj Line elskede den..
      Pakkede den så pænt sammen da Line ikke brugte den mere, og nu venter den på at Sofie er klar til barnevogn.. Men indtil nu er det fint med barnevogn til hende.. Utrolig så meget forskel der er på så få år..
      Stort tillykke med klapvognen, håber den giver jer meget glæde 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Ih, hvorer det bare lækkert at i fik købt den i helst ville have og så til en god pris 😀 Er dog snyd at i allerede får den, når vi stadig venter på vores 😛 Men ja, man betaler nok for mærket, men der er ingen tvivl om at kvaliteten er bedre og der er lidt flere lækre detaljer som fx det med myggenet og regnslag. Håber at i bliver glade for den. Glæder mig i hvert fald til at trille Nitroer side om side til sommer <3

      Siden  ·  Svar på kommentar

    Skriv en kommentar

    Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

     

    Næste indlæg

    Medielus