Baby on board

Jeg må nok indrømme, at jeg var ret så nervøs for at rejse med en kun 1-årig. Som tidligere nævnt har hverken Heine eller jeg rejst, hvor vi har stået på egne ben, så det i sig selv var lidt spændende. Både ifht. ventetid, transporttid, tidlig/sen flyafgang, hvordan Noam ville reagere på varmen osv., var jeg ret nervøs for. Men vi undervurderede ham tilsyneladende, for han fortjener den allerstørste ros! 
Afgang: Da vi skulle af sted, skulle vi allerede være i lufthavnen kl 6.30, så vi var nødt til at vække Noam ret tidligt, hvis vi skulle køre hjemmefra senest kl 5.30. I bilen havde vi sørget for morgenbrød, drikkelse, legetøj og Peter Pedal film på mobilen. Det var slet intet problem, og han var overhovedet ikke i dårligt humør, selvom han ellers var blevet vækket kl 4.45. Ventetiden gik okay hurtig i lufthavnen.
Om bord på flyet: Når man rejser med børn under 2 år, får de ikke et separat sæde – med mindre man selvfølgelig bestiller og betaler for det – så de skal altså sidde ovenpå forældrene, og med en rejsetid på 3 timer var jeg ret spændt på Noams tålmodighed og aktivtetsniveau. Derfor havde vi sørget for at købe nyt, forskelligt legetøj til turen, som han fik gradvis. Derudover havde vi som sagt hentet film ned på mobilen og sørget for lidt forskellige snacks og drikkelse. Til børn under 2 år må man nemlig medbringe alt den mad og drikkelse, man kan have i håndbagagen, så vi havde pakket boller, bananer, rosiner, figenstænger og vand. Særligt vandet ville vi bruge, når vi skulle lette og lande for at lette et evt. tryk i Noams øre. Vi var så så heldige at være placeret ved et vindue, så Noam sad blot spændt fast til mig og var fuldstændig optaget af det hele. Han virkede heller ikke spor påvirket, hverken mens vi landede eller lettede. Efter halvanden times tid gik han så kold i mine arme og sov, indtil vi landede. Skulle man opleve problemer med børns tryk i ørerne, når man lander/letter, har jeg hørt om et trick med saltvandspipetter – spørg mig ikke, hvordan det skulle fungerer, men en i min terminsgruppe fik det anbefalet af en stewardesse, sidst de fløj.
Det tager jo selvfølgelig altid noget tid at vente på sin bagage, så i mellem tiden fik vi afklædt Noam, og han sad bare skiftevis på armen af os og ventede tålmodigt med os. Busturen til Alcudia tager omkring en times tid, så der havde vi igen sørget for lidt snacks og underholdning, men det blev igen ikke nødvendigt, for han sad blot på skødet af mig og pegede ud på alle bilerne på vejen. 
Hjemturen var lidt værre, men det var udelukkende, fordi flyet først gik kl 20.30 altså halvanden time efter Noams normale sengetid, og alle 2,5 times ventetid i lufthavnen gik med at få tjekket os ind, således at vi kun lige præcis nåede flyet. Men sådan er det nok bare, når kun én mand er sat på, som skal tjekke alle passene igennem og i øvrigt mærke samtlige kufferter med mærkater. I flyet faldt han igen i søvn efter at have spist lidt mad, men vågnede så, da vi landede og sov først, da vi var hjemme om 2 om natten.
Noam er et meget varmt barn og med 31 grader i skyggen var vi lidt spændte på, hvordan det ville gå. Vi havde forberedt os på, at vi med sådan en vandhund ville opholde os mest i poolen eller ved stranden. Derudover sørgede vi også for at opholde os så vidt muligt i skyggen, når solen stod højst mellem 12 og 15.  Men alligevel havde vi investeret i en lidt forskelligt:
 

UV-Parasol til klapvognen: således han altid stod i skygge. Den var guld værd! Fuldstændig ubrugelig, når han var vågen, fordi han hele tiden ville pille ved den så meget, at den alligevel ikke skyggede, men den var rigtig god til, når han sov. 
Aeromoov underlag: som både kan benyttes i autostolen og klapvognen. Det er et åndbart underlag, som skulle hjælpe til, at barnet ikke ligger og sveder på samme måde i klapvognen, som hvis man ikke har det i. Vores Emmaljunga Nitro City er i læder, så jeg havde længe ledt efter en løsning, så han i bare lår ikke ville klistre fast og ligge ubehageligt. Jeg ved ikke, hvor meget han havde svedt, hvis han ikke havde ligget ovenpå underlaget, men vi kommer ikke udenom, at han altså var våd af sved, selvom han stod i skyggen uden tøj på kroppen. Men sådan er det jo nok bare i 31 grader med et varmt barn, og jeg tænker, at vi nok alligevel får glæde af underlaget i autostolen efterfølgende. 
 
UV-dragt: selvom vi selvfølgelig havde købt et ton af solcreme med højbeskyttelse, frygtede jeg, at Noams hud er ligeså sårbar som min, og han derfor hurtigt ville blive rød og skalle. Så vi ledte længe efter en UV-dragt, indtil vi fandt en i Føtex til blot 129 kr. Men den er faktisk returneret igen, for vi fik aldrig brugt den dernede. Når vi var ude og svømme, havde Noam et godt lag solcreme på – som han hele tiden havde – sin badeble, badebukser og afhængigt af tidspunktet på dagen også en solhat på, og det fungerede ganske fint. Vi har ikke oplevet det mindste rødmen eller at han er begyndt at skalle. 
Derudover havde vi pakket kufferterne med alverdens bleer, vådeservietter, solcreme/aftersun og badebleer. Bleerne dernede var virkelig dyre: 20 stk for 100 kr i de kendte mærker, og hvad angår vådeservietterne var vi ikke sikre på, at vi ville kunne finde nogle uden diverse kemikalier. 

Til transporten af klapvognen havde vi lejet en airshell, så vi var sikre på, at den var godt beskyttet hele tiden.

Der er ingen tvivl om, at vi havde en helt fantastisk tur, at Noam både klarede al transporten, ventetiden og varmen vanvittigt godt, eller at han drak og spiste meget mere, end vi havde turde forvente. Vi har helt sikkert mod på at tage af sted igen med små børn, og vi glæder os allerede til næste gang. Derudover blev jeg også konstant spurgt om, hvordan jeg havde det dernede, nu hvor jeg er sidst i 2. trimester og ærlig talt.. Jeg havde det ikke varmere end alle andre, tror jeg ikke, det var ikke spor ubehageligt eller noget. Selvfølgelig kunne jeg godt få lidt plukveer, hvis vi gik alt for lange ture, men det gav blot god anledning til at slappe af og nyde lidt lækkert mad på en nærliggende cafe. En evt. kommende graviditet afskrækker i hvert fald ikke mig fra at rejse igen en anden gang.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *