Vokseværk

Sidste jordemoder besøg

Jeg er i dag 39+0 og var forbi jordemoderen til det sidste jordemoder besøg. Et besøg, jeg har set meget frem til, fordi jeg ville få datoen for en ekstra scanning af lillebror, hvor der vil blive målt fostervand og flowet i navlesnoren, så vi kan se, hvordan han har det. 
Mit blodtryk og SF-mål var fint, jeg har ingen væske i kroppen, som hun også påpegede, og ser man bort fra en tiltagende kvalme har jeg det da også ganske godt og nyder den sidste tid, inden lillebror melder sin ankomst. 
Jordemoderen skønnede lillebror til lige omkring 3 kg og konstaterede hurtigt, at der ikke skulle meget til, før plukveerne blev sat i gang. Tidligere havde hun nævnt, at hun ville undersøge mig indvendigt og se, om hun ville kunne foretage hindeløsning. Selvom jeg i graviditeten med Noam fik 2 forsøg, uden det satte gang i spor, har jeg virkelig været spændt på, om det kunne lade sig gøre, fordi det da må betyde, at det i det mindste går i den rigtige retning. 
Min livmoderhals er ca 1 cm, og jeg er åben 2-3 cm, så derfor kunne hun sagtens forsøge med hindeløsning, og hun gjorde det da også hele 2 gange. Det har sat gang i lidt plukveer og mensmurren – og slimproppen er gået, men ellers er der endnu ikke sket spor. Har man succes med hindeløsning, skal det ske indenfor 24 timer, og jeg tror desværre ikke, at det lykkedes den her gang heller. 
Men selvom det egentlig var det sidste jordemoder besøg, bestilte hun alligevel en ekstra tid til endnu en omgang hindeløsning næste tirsdag, hvor jeg er 40+0. Dog har hun ferie, så det kommer til at foregå i Randers. Til sidst fik jeg tiden til scanningen, og det er desværre først på næste torsdag, hvor jeg altså er 40+2 og derfor allerede i overtiden. Det kom nu egentlig bag på mig, men hun lagde stor vægt på, at hun ville komme med kraftige anbefalinger til lægen, der skal scanne mig, og jeg stoler helt og holdent på hende. 
Og så lige en update på hindbærblad theen: Det viser sig, at det første, jeg havde købt, er et blandingsprodukt, som kun består af 50 % hindbærblade. Så nu har jeg fået det helt rigtige – og det smager ganske fint, så det bliver drukket i stor stil.  

Og se så lige, hvem der ikke ser spor højgravid ud bagfra 😉 det er da spøjst, at man kan være så stor fra alle andre vinkler, men bagfra er der intet tegn på graviditet..

5 kommentarer

  • Nøj, det bliver spændende! Jeg tror fødslen går igang meget snart! 😉 Hepper på dig 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tænk at tiden allerede er gået – synes det er gået hurtigt ;0)
    Men jeg sidder selvfølgelig også bare på den anden side af skærmen…

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Det er gået alt for stærkt, Karen! Jeg kommer helt sikkert til at savne at være gravid.. Jeg har slet ikke kunnet følge ordentligt med den her gang..

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • mon ikke du har født inden ugen er omme 🙂 Hepper på dig

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vokseværk