Måske det er årstiden..

En helt anden oplevelse.

Det er måske en smule ironisk, hvordan vi er blevet flere, men alligevel mere alene. Da Noam var lille og nyfødt, gjorde vi alting sammen. Vi badede ham sammen, legede sammen med ham, vi var sammen om natteroderiet, vi tog kampene sammen: f.eks. at lære ham at falde i søvn selv. Jeg følte på intet tidspunkt, at jeg stod alene med noget af det. Selv natamningerne var Heine en del af, idet han straks gik ud og skoldede ammebrikkerne og gjorde dem klar til næste amning. Og jeg har da slet aldrig selv været med barnet til vagtlægen kl 23!
Men sådan er det ikke den her gang. Drengene er som sagt rimelig godt synkroniseret, og dermed kommer de også i seng for natten på samme tid. Lige for tiden forsøger jeg (!) ihærdigt at lære Theo at falde i søvn selv. Jeg kan allerede nu godt indrømme, at den kamp er trættende, og det lader ikke til, at jeg vinder den lige foreløbig. 
Men der sidder jeg. Alene i mørket med spædbarnet, der som regel ligger uroligt i sin seng og møffer rundt, indtil han til sidst brokker sig og kun finder ro i mine arme ved brystet, og jeg mindes den tid, hvor man var 2 og kunne sige: “din tur”. Misforstå mig ikke, for jeg er slet ikke spor i tvivl om, at faderen til barnet i værelset på den anden side af gangen sidder med de præcis samme følelser. Vi mandsopdækker – det er klart med 2 små drenge under 2 år, og eftersom jeg ammer, er det tosset, at Heine står for Theo. Det er nu heller ikke, fordi Noam er en walk in the park, for han er lige nu i en periode, hvor han søger meget tryghed og har brug for at holde os i hånden, når han skal falde i søvn. For tiden vågner han mange gange op om natten skrigende, og oveni alle mareridtene, han har, er han, hvad vi tror, det er, ved at tage et ordentligt ryk. Selvom han ikke laver andet end at spise dagen lang, vågner han nemlig 1-2 gange op om natten og beder om mad. Vi er ikke spor i tvivl om, at han faktisk er sulten, for han spiser 1,5-2 dl havregryn pr. gang, og det gør man altså ikke bare for sjov. 
Så det er såmænd ikke, fordi Heine sidder inde i stuen og hygger sig eller får en pokkers masse søvn, alt i mens jeg forsøger at få den yngste til at falde i søvn (selv) eller sove videre, når han om natten har spist og er begyndt at levere et par gaver i bleen for derefter at mene, at det altså er morgen! Jeg er slet ikke i tvivl om, at Heine også føler sig lidt alene-far for Noam, når de ofte om morgenen står op selv og spiser, mens Theo og jeg sover videre, eller når han om aftnen sms’er til mig fra rummet på den anden side af gangen, at “hans” barn næsten sover. 

6 kommentarer

  • Been there, done that;-). Vi har en datter og en søn med 17 måneders aldersforskel. Det første år, var jeg også i konstant søvnmangel, men det blev bedre, da min søn blev 10-11 måneder. Dér fangede han endelig at falde i søvn selv og sove hele natten (til kl. 05!).
    Jeg husker tydeligt sidste sommer, hvor min datter var knapt 2 år, og sønnen 6 måneder. Vi holdt ferie i et lille sommerhus, og nætterne var så urolige, at jeg den ene nat, kun fik 2 timers søvn. For hvis ikke den ene var vågen for at spise, så ville den anden ikke sove! Det var forfærdeligt!

    Nu er den mindste 13 måneder, og det er blevet markant bedre. Men det er stadig sindssygt hårdt med to så små poder. Her er de nemlig ikke synkroniserede på lure, og det kan derfor være nogle lange dage, når den mindste står op kl. 5 og den ældste først bliver puttet kl. 19.30. Men søvnen er blevet klart bedre, og man bliver også mere erfaren i at håndtere to på én gang. Det var i hvert fald en overvindelse for mig i starten. Men nu kan jeg godt håndtere en aften alene med dem, hvor der kun er mig til at lave mad, give mad, putte osv.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kan kun nikke genkendende til jeres situation, det trækker tænder ud. Og det vil det nok gøre et stykke tid frem…… Ikke mindst når Theo bliver mobil.
    Men når det så er sagt, så kommer tiden jo også, hvor det hele bliver meget nemmere. Putningen kører igen og de sover roligere om natten..
    Bonusen er jo så absolut, at den lille aldersforskel ret hurtigt flader ud, og at de altid vil have en legekammerat lige ved hånden 🙂
    Selvom mine 2 kan skændes så taget letter….. ja det kan man godt når man er 2 og 4 år 😉 Så er jeg ikke et sekund i tvivl om at de elsker hinanden. Og så leger de efterhånden bare SÅ godt sammen. (Og rotter sig sammen mod mor og far!)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det virker ikke just tillokkende, at have to små børn 😉 kan man nå at stoppe processen med baby nummer to, så den ikke kommer lige om lidt. Jeiks..
    Jeg frygter lidt, at jeg kommer til at stå med begge børn ofte, fordi jeg har en mand der arbejder meget og ofte er væk om aftenen. Det skal der vist lidt omstrukturering til, inden lillebror kommer til verden. Ellers går jeg vist ned med søvnmangel 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Haha 😀 det skal nok gå søde Ditte. Men uden Heine havde jeg nok bare vadet fra værelse til værelse uden en udsigt til søvn 😉 ..

      Har I fundet et navn til den kommende lillebror? 😀

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • :o) Tak for at minde mig om hvordan det var, fra et års tid siden ;o) vi har samme aldersforskel mellem vores børn og har vidst været en del af det samme igennem. men husk… det er bare en fase.. :o) vores den yngste bliver 2 år om 3 uger og i dag kan de begge puttes på 15 -20 min, og de har en fantastisk glæde af hinanden. :o)

    Det lyder som en rigtig skidt plan at Noam skal have havregrød om natten. Håber at I snart er ovre den periode, så han kan sove ordentligt.. :o)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Årh det lyder godt! Mantraet herhjemme er vist efterhånden også: “det er bare en fase”, for det er det jo selvfølgelig..

      Ja, det er frygteligt. Han spiser endda en god portion aftensmad kl 17.30, og igen kl 19, når han skal puttes, beder han om mad. Men han vågner altså alligevel op kl 2 sulten, og fortæller vi ham, at det er nat, bliver han bundulykkelig. Det er vildt, men jeg tror inderligt, at han bare skal til at tage et ordentligt ryk. Han bliver trods alt 2 år i næste måned og er endnu kun 82 cm høj 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Måske det er årstiden..