Theos dåb

En eller to?

Pludselig kom det skønne, længeventede forårsvejr, men midt i al travlheden med 2 børn under 2 år og barnedåbsforberedelser har jeg fuldstændig skudt overgangstøj ud af hovedet. 
Sidste år havde Noam blot et billigt termosæt fra Bilka, og selvom det var ganske udmærket, er jeg meget i tvivl om, hvad vi skal købe i år. Der er uden tvivl stor forskel på en nyligt indkørt dagplejedreng på 1 år, der ihærdigt øver sig på at gå og en meget, meget aktiv udedreng på (snart!) 2 år, der løber, hopper og klatrer på alt! 

Jeg er derfor på jagt efter noget, der både er vindtæt og gerne en anelse vandtæt. Noget overgangstøj, der er både behageligt at have på, men også slidstærkt. Det skal bruges både på ture til legepladsen, i dagplejen og holde ham varm, når han en kølig morgen bliver cyklet af sted. 
For nyligt er jeg blevet opmærksom på softshell heldragter, og særligt dem fra Pomp De Luxs nye kollektion har jeg haft meget kig på. Jeg forestiller mig, at det er enormt praktisk, at der ikke er noget, der skiller ved maven, men jeg kan ikke finde ud af, om det vil være perfekt til Noam nu eller om han er for stor til det, og jeg i stedet bør købe sådan en til en knap så gående Theo til efteråret. Eller om jeg blot bør holde mig til et traditionelt todelt termosæt.
Så spørgsmålet er blot: skal det være termo eller softshell? En eller to dele? Det er ufatteligt så kompliceret og overvejet køb af overtøj til børnene kan være! Hvad er jeres erfaring, og hvad har I købt til jeres børn? 

6 kommentarer

  • Jeg må indrømme – at jeg også foretrækker softshell…

    Jeg ville dog ønske at man kunne få det i todelt til min datter i stedet for at skulle bruge softshell jakke og regnbukser og/eller termobukser…

    Men jeg ville gå efter softshell dragten – også fordi den er åndbar, og blødere i materialet så der er meget mere bevægelsesfrihed…

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sanne Nielse

    Hej Simone.
    Vi brugte termotøj og regntøj, 2 delt til Line, og Sofie har haft softshell dragt fra start og jeg elsker hendes softshell dragt. Jeg end ikke overvejer at købe termotøj til hende. Den er så dejlig, nem at tage af og på, holder hende lun og der er stadig god bevægefrihed i. Ting der er vigtige for mig. Hendes nuværende er fra name it og er så lækker.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ville vælge soft-shell dragten fra PompdeLux, den er virkelig lækker og virker til at være rigtig god kvalitet.
    Jeg skal ihvertfald have fat i en til Fie 😉
    Tænker det er lidt en smagssag, softshell dragten vinder dog her, da den også er god på lidt fugtige dage 😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Termotøj er noget fanden har skabt. Vi bruger i stedet en overgangs flyverdragt fra Reima, som både er vind og vandtæt. Hvis der er køligt kommer der en fleecetrøje indenunder. Huen skiftes også efter temperaturen om det skal være en bomuldshue eller uldhue. Der er rigtig god bevægelighed i en overgangsflyverdragt ift termotøjet, hvis du spørger mig. Termotøjet er hverken åndbart, vandtæt eller slidstærkt nok til min smag og til den aktive naturdagpleje oliver går i.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Utroligt, som man kan synes noget så forskelligt om termotøj 😉 Jeg ville ikke undvære det!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Vi kører stadig med termosæt til alle mand her (okay, ikke Lillebror endnu 😉 ) Jeg synes, det todelte er mest praktisk, fordi jeg ofte kun har brug for den ene af delene – for eksempel vinterjakken sammen med termobukserne, eller termojakken alene på en køretur, hvor den store vinterjakke bliver for varm. Jeg har tit kigget på de fine softshelldragter og overvejet at købe dem, men er altid gået fra det igen, fordi det, vi gør nu, fungerer så godt – og jeg oplever aldrig problemer med, at det skiller på midten. Vi har faktisk altid kun haft Bilkas – det startede vi med, og det holder så godt (selv til aktive vuggestue/børnehavedrenge), at det uden problemer kan gå i arv til næste bror i rækken 😉 Så gider jeg ikke betale det dobbelte andetsteds. Det ser jo alligevel ens ud 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Theos dåb