Mælkedranker

Man kan ikke vinde hver gang

Først og fremmest tusind tak for de mange kommentarer på mit forrige indlæg – både her på bloggen, Instagram og andre henvendelser. Tusind tak for råd og støtte. 

Da jeg oprettede bloggen for snart 3 år siden, var det så, jeg havde et frirum, hvor jeg kunne læsse af, hvor jeg kunne fortælle om mine oplevelser i den nye mor-verden, der snart skulle åbne sig op for mig og ikke mindst så jeg havde et sted, hvor jeg kunne kigge tilbage og huske på alle de små ting, man nemt kan glemme. 
Derfor kommer der til tider nogle meget personlige indlæg, hvor jeg forsøger at give et lille stykke af mig selv. Nogle kan relatere til sådan et indlæg. Andre kan ikke. Man kan ikke vinde hver gang. 
Ind i mellem hjælper det, når man skriver tingene ned, ser dem sort på hvidt eller som her på bloggen: vender det med andre. Det har helt sikkert været en motivation i sig selv for mig. Jeg lukkede op for nogle frustrationer, og jeg lukkede jer ind. 
Det var fedt at se, hvordan jeg ikke er den eneste, der står med en næsten 1årig, der stadig spiser og drikker om natten – hvad enten det er fra flaske, kop eller bryst. Og det var ikke mindst fedt at få en masse råd og erfaring med på vejen. 
Men jeg vil gerne lige pointere, at det under ingen omstændigheder er mit behov at amme hver anden time natten lang. Som jeg startede med at fortælle i indlægget, er jeg skide træt og ønsker netop en sammenhængende søvn – for vores alle skyld. Men det har været svært for mig at tage kampen. Først og fremmest har jeg intet overskud what so ever til det, men det er også bare rigtig hårdt at høre sin baby skrige og græde og vide, at man på et splitsekund kan få det hele til at stoppe, hvis man blot giver ham, hvad han vil have. 
Det er ikke, fordi vi ikke har forsøgt at tage kampen før – men den er hård, og jeg har ganske simpelt ikke kunne holde ud at stå på sidelinjen og blot lytte til min ulykkelige baby. Indtil Theo var knap 14 dage spiste han faktisk med kun halvanden times interval, og jeg håbede sådan, at jeg kunne få ham til at tage et endnu længere stræk, end de to timer vi fik arbejdet os op på. Sådan gik det bare desværre ikke. Men han har haft nogle perioder, hvor han om natten pludselig er sprunget en amning over og derfor sovet 4 timer i streg, og jeg har da også prøvet en håndfuld gange, at han faktisk har sovet 6 timers streg. Derfor har jeg hele tiden haft et håb om, at det blot var et spørgsmål om tid, før han var mere konsekvent med det. 
Men nu er vi løbet tør for tid så at sige. Nu tager vi kampen op. Det er ikke, fordi jeg har fået overskud eller er knækket grædende sammen til min sundhedsplejerske. Nu kan jeg bare ganske simpelt ikke mere, hvis jeg både skal have energi til mit studie og overskud til mine børn, huset osv. 
Mange har foreslået sutten eller en kop eller flaske med vand, og alle disse er afprøvet. Og stort set inden hver amning. Om dagen tager han gerne sutten og drikker vand af både flaske og kop, men om natten nægter han fuldstændig og sætter for alvor i et skrig, hvis man tilbyder ham det. Det er ikke, fordi jeg tror, at det handler spor om sult, som det også er blevet foreslået, men derimod tryghed. For det tager vitterligt ikke mere end 2-5 minutter, og så er han langt væk igen. Det har selvfølgelig ikke gjort det bedre for mig ift at nægte ham dét behov. 
For 3 nætter siden tog vi kampen op. Det har været lidt af en blandet landhandel, men nu er vi i gang. Først og fremmest har vi besluttet, at han ikke skal have noget fra godnattåren kl 19.30 og indtil efter midnat. Den første aften var der meget skrig og skrål, og han lå stadig og hyperventilerede, da han sov videre. Han endte med i alt at tage et 5 timers langt spring, indtil han fik en lille slurk og sov videre indtil morgentåren. Den næste aften var der skrig og skrål, og Heine nåede kun lige at sætte sig i sofaen igen, inden han igen vågnede grædende op. Til sidst kunne jeg ikke mere og overgav mig. Men i nat gav mig for alvor blod på tanden. Theo fik sin sædvanlige godnattår kl 19.30. Kl 21.30 vågnede han op, og selvom der var både skrig og gråd, var det slet ikke ligesom natten forinden, og vi hørte intet, fra han overgav sig og indtil kl 2, hvor han fik en lille tår. Først kl 6 vågnede han igen og fik sin morgenslurk. 
Sådan! Sådan skal det gøres! Jeg tror, at I har ret, når I siger, at det handler om først og fremmest at have besluttet sig for at tage kampen.. Og så ellers hænge i. Det er præcis, hvad vi gør nu. 

5 kommentarer

 • Hvor er I seje.. for Ja, jeg tror også at det er om at tage beslutningen.. og det lyder til at det går den rigtige vej..

  Jeg krydser og håber at det fortsætter.. for selvom det er hamrende hårdt, så er det kun en begrænset periode, hvorimod at det vil være en meget længere periode hvis I fortsatte som hidtil.

  hep hep.. glæder mig til endnu en opdatering

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sejt gået og ja det er en kamp for jer begge to. Her løste vi det ved at manden tog alt natteroderiet for så var det i hvert fald ikke fordi hun kunne lugte mig, men ingen af os sov den periode. Det er skide hårdt, men når man er på den anden side er det en kæmpe lettelse og alle får en bedre nattesøvn. Så hepper på jer og krydser fingre for det hurtigt bliver en vane. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det lyder til at i har fod på det nu, så hvad med helt at tage springet, så han slet ikke får mælk fra han bliver lagt om aftenen til næste morgen. Det vil give dig overskud, hvis i vandt den kamp og hvis du fil 8-9 timers sammenhængende søvn. Så vil han spise sig mæt i dagtimerne og have ro til at sove om natten. I teorien ihvertfald 🙂 jeg hepper..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lige præcis! Det gælder om tage beslutningen – og så gælder det om at holde fast. Helt klart den svære del 🙂

  Puuuha, jeg synes det var hårdt, da Aksel selv havde fundet og afleveret sutterne til Julemanden, og han så i nætterne efter ikke kunne overskue konsekvensen af den handling, og derfor tiggede og bad han om sutten, græd og var ked af det.

  Jeg havde fået Andreas til at gemme dem væk, fordi jeg tænkte jeg måske ikke ville være vedholdende nok. Men det var jeg heldigvis. Han var ked af det i 3 aftener, og så gik det over.

  Du er en blød, givende, omsorgsfuld, anerkendende og god mor, Simone. Derfor gør det ondt på dig, når Theo er ulykkelig, og du ved du kan hjælpe. Jeg synes bestemt ikke, du sætter egne behov før Theos. Jeg tror bare du har det virkelig svært med, når han græder så hjerteskærende. Enhver mor burde kunne sætte sig ind i det.

  Det lyder rigtig godt, at I nu har taget en beslutning. Hold fast i den og hold stadig fast i den du er, så I nok vinde den “kamp”, hvis vi nu skal kalde den det 🙂

  Kram.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Villum var 14 mdr da jeg stoppede med at amme ham. Der var det nok to gange om natten jeg var oppe, og kun brystet kunne få ro. Så vi tog en kold tyrker. Mig på sofaen i tre dage, og det var det. Men der er kun en vej, og det er den hårde 🙁 Laurits vågner stadig hver anden time som Theo, og det er sgu ikke mit behov. Så kan jeg godt finde på andre måde at dække mit nærhedsbehov på. Laurits er 6 1/2 måned nu, og må indrømme jeg heller ikke tror det vender før det hedder ammestop om natten. Men ja… Det skal lige passe ind. De unger altså! Held og lykke – hepper på sidelinjen 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mælkedranker