Også andet måtte stoppe

Spørg bare!

Flere har spurgt og vist interesseret for, hvordan vi egentlig gør ift drengene midt i det hele, og ikke mindst hvor Heine så bor nu. 
Jeg vil hjertens gerne indvie jer i det hele, men sandheden er, at hele bruddet har været knap så pædagogisk, som jeg ellers havde håbet på. Jeg har altid troet, at hvis Heine og jeg nogensinde gik fra hinanden, ville vi være eksemplet på, hvordan man sagtens kan samarbejde omkring de kærligheds børn, man nu engang har valgt at få sammen, hvordan man snildt kan tale pænt til hinanden og ikke mindst være i samme rum. Jeg har i alle de 7,5 år, Heine og jeg har været sammen, aldrig set ham råbe. Det har jeg nu. 
Når man går fra hinanden, er det nok bare nærmere reglen end undtagelsen, at der er en, som har flere følelser i klemme, end den anden. Men vi har bare oplevet så mange dårlige eksempler på skilsmisse og delebørn, at jeg ærlig talt troede, at vi havde diskuteret det emne til døde. Måske jeg har været naiv her, for netop alle disse eksempler har jo hele tiden påpeget: “Det kan man ikke sige, før man står i det”. Og jeg må nok desværre bukke under og erkende, at alle vores aftaler og løfter ret hurtigt blev brudt – det kunne vi åbenbart ikke sige, før vi stod i det. 
Men hvordan har jeg det? Jeg ved det ærlig talt ikke. Jeg føler mig lidt tom midt i det både følelsesmæssige og praktiske kaos. Jeg er ikke i tvivl om, at beslutningen er den rigtige, selvom den har været både hård at træffe og lang tid undervejs. Men Heine har været halvdelen af mine teenageår og hele mit voksenliv. Vi mødte hinanden, da jeg var blot 16 år gammel, og her 7,5 år senere er han ikke blot far til mine børn, han har også været min bedsteven. Han har været ham, jeg har delt alt med: sjove oplevelser, frustrationer, drømme, allerinderste tanker og en fremtid med. Han har været der for mig, og ligeledes har jeg altid ønsket ham alt det bedste. Det er altså ikke bare en kæreste, jeg er gået fra, men også en bedsteven og fortrolige jeg har mistet. Og det er lidt en hård kamel at sluge. 
I en alder af 24 skal jeg nu pludselig lære, at mit eget selskab er godt nok, når jeg om aftenen sidder helt alene i stuen i larmende stilhed, mens drengene ligger og sover ovenpå. Det er måske meget sundt at lære, og det er heller ikke, fordi jeg fortryder min beslutning og mangler Heine i sofaen, men jeg mangler min ven. Ham, jeg kan dele hele min dag med og grine til en ligegyldig film med. 
Men hvor er Heine så? Jo, i starten boede han faktisk hjemme, mens vi skiftevis sov på sofaen, men det fungerede tydeligvis ikke. Vi havde brug for afstand, og derfor bor Heine nu hos en ven. Hvad der skal ske senere, er lidt uklart – desværre. Theo begynder om blot 1 uge i dagpleje hos Connie, hvor Heine står for indkøringen, mens Noam så småt slutter hos Kirsten, idet ham starter i børnehave til januar. Men indtil januar, hvor vi officielt er fra hinanden, er Heine hos drengene i dagtimerne, mens jeg er i praktik og andet studierelateret. Det bliver derfor primært Heine, som står for indkøringen af Theo, mens jeg naturligvis tager over på mine fridage. Når jeg så kommer hjem fra studiet, smutter Heine så, og jeg er altså alene med drengene fra omkring middag/eftermiddag og indtil næste morgen, hvor Heine igen kommer. Weekenderne har vi opdelt, og Heine har netop lige haft sin første børnefrie weekend, mens jeg går en i møde. Og netop børnefri weekend har jeg det meget ambivalent med. Den første, jeg havde, havde jeg svært ved at smutte fra drengene. Jeg har aldrig været væk fra dem, andet end Noam dengang jeg fødte Theo, så det var med virkelig dårlig samvittighed, at jeg pakkede en taske, sagde farvel og kørte. Og det er jeg ikke spor i tvivl om, at det bliver igen i den kommende weekend. For selvom det er fedt med lidt frihed, savner jeg dem lynhurtigt, og jeg skal klart lige vænne mig til tanken om delebørn. 
Efter januar snakker vi fortsat om, at Heine skal have drengene hveranden weekend samt komme 1-2 aftener om ugen, evt hente drengene fra institution, hygge med dem, spise med til aftensmad og putte dem, således de ser hinanden mere end blot hveranden weekend. Men en 7/7 ordning kommer slet ikke på tale, mens de er så små.
Sig endelig til, hvis I har spørgsmål.. Jeg skal nok forsøge at tage jer med i hele processen om det at gå fra sine børns far.. Også den følelsesmæssige del af det, som ellers kan være ret svær at sætte ord på. 

4 kommentarer

 • Anonym

  Jeg er egentlig bare nysgerrig på, om "this is it", eller om døren bare står en liiiiille smule åben for at finde sammen igen, når tiden har arbejdet lidt, og I har fået tingene lidt på afstand? Som nogle af de andre skriver er det jo en meget krævende periode I går igennem nu…. Om I vælger det ene eller det andet er jo helt og aldeles jeres eget valg – jeg er bare nysgerrig! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonym

  Hej Simone,
  jeg kunne godt tænke mig at vide, hvordan jeres omgivelser, familie og venner og ikke mindst drengene, har taget bruddet. Det er helt i orden, hvis det er for personligt til, at du kan/vil svare på det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonym

  Kære Simone,
  dit indlæg rammer mig et ømt sted. Virkelig.

  Min mand og jeg er på alder med Heine og dig, vi har dog "kun" et barn, men til gengæld 2 x fuldtidsjob, hus og biler, der skal betales af på + det løse.

  Det har været en stor omvæltning at blive forældre, og jeg har brugt lang tid på at finde mig til rette i den nye roller og alle de samfundsmæssige forventninger, der hvilede på mig. Jeg kan læse, at amningen har fyldt meget hos især dig – jeg var en af dem, der ammede faneme fordi jeg ville, selvom det var en kamp. Om jeg havde taget den, hvis jeg allerede havde haft et barn – det er jeg ikke sikker på, for det tog hårdt på vores forhold, og min mand følte sig ofte tilsidesat.
  Samtidig bliver man bombarderet med andres perfekte liv på instagram, facebook og diverse blogs. Men helt ærligt, hvem tager lige et billede af den store bunke vasketøj, ungernes havregrødsmaleri på gulv og vægge, og hvem skriver, at det er tre uger siden, de sidst havde sex eller at de har lyst til at råbe lort og skride?

  Jeg er selv skilsmissebarn, og da jeg uventet stod med to streger, sagde jeg til min mand (dengang kæreste), at nu var dem ham og mig for altid, og sådan var det bare, og det var et helt bevidst valg. Man skal virkelig vælge at elske hinanden nogle dage. Især når barnet ikke sover igennem, alting ramler og man synes, det hele er noget røv. Jeg er vokset op med forældre, der ikke kan kommunikere sammen, og det er stadig pinagtigt for mig at være i rum med dem begge to på samme tid. Tænk at de engang har delt kærlighed stor nok til at få mig og min søster. Nu er vi ude af vagten, og de har svært ved at få deres liv til at fungere, bevares de har karriere og venner osv, men nu er rummet og tiden der til at være to, og de er alene.
  Jeg siger ikke, at du ender alene – du er en kvik og køn pige, og når du er klar er jeg sikker på, du kan finde en kæreste, der gerne vil have hele pakken. Men din kæreste bliver aldrig dine drenges far. Jeg siger blot, at de første år er de værste, og belønningen når man kommer helskindet igennem er tusindfold mere end man kan tænke sig til. Og tænk sig at være i stand til at dele de oplevelser!

  Jeg håber ikke, du bliver stødt af min kommentar. Det var ikke min hensigt. Jeg ville blot kommentere, fordi jeg bliver ramt et ømt sted. I er lige flyttet i et dejligt hus, og det virker som om beslutningen er truffet på et dårligt tidspunkt (på mig som læser). Min erfaring siger mig vitterligt, at nej – græsset er ikke grønnere på den anden side, græsset er grønnest lige dér, hvor man vander det. Man – som i jer begge to.

  Jeg håber, I får jeres nye familiekonstellation til at fungere, især for jeres smukke drenges skyld. Når man har sat børn i verden har man en forpligtelse til at være en familie – sammen eller hver for sig.

  Alt mulig helt og lykke!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonym

  Kære Simone
  Jeg har læst din blog gennem lang tid, nok fordi dit og mit liv på mange måder minder om hinanden:) Og dermed også vores interesser… Jeg har pseudotvillinger på 3 og 4 år, er under uddannelse og har været sammen med min mand i 13 år. Er så dog lige knap 10 år ældre end dig, men hvem går op i alder;p
  Dine seneste indlæg rammer mig, da jeg selv stod i tæt på samme situation for 2 år siden. Min mand og jeg flyttede fra hinanden fordi jeg ikke længere kunne holde ud at være i et forhold, der ikke længere var et rigtigt forhold, men nærmere værelseskammerater, der forsøgte at få stresset og arbejdet til at gå op med to så små størrelser. Faktisk var vi nok allerede på vej til at glide fra hinanden lige inden den ældstes ankomst, men det er lidt svært at have overblikket i sådan noget. Det var mig, der valgte at vi skulle flytte fra hinanden, men som kommunikationen blev hårdere og værre syntes han egentlig også, at det var en fin ide. Ufatteligt så fjernt man pludselig kan komme fra hinanden. Efter få uger har jeg en snak med en veninde, som nærmest bønfalder mig om, at prøve at få det til at fungere. Eller i det mindste at få en god tone imellem min mand og jeg… Hun er selv meget mærket af sine forældres skilsmisse da hun var lille og blev selv skilt fra sin mand 2 år forinden. Jeg blev så meget i tvivl og det endte med, at min mand og jeg mødtes hos en parterapeut (psykolog) hvor vi havde den første ud af mange samtaler. Vi mødtes hos parterapeuten hver uge (2 timer ad gangen) og fik sat ord på alt muligt, lige fra hver vores barndom til de aktuelle skænderier og uenigheder vi stod i. Vi fik begge sagt ting, vi aldrig ellers har sagt til hinanden, og der var altid en god tone og en tryghed til samtalerne. I dagene imellem samtalerne blev vi flere gange uvenner og fik ikke overholdt de "regler" vi lige havde siddet og aftalt ved psykologen. Men disse skænderier blev så taget op til næste samtale.
  Udgangspunktet for samtalerne var at finde ud af, om der var grundlag for at kunne starte et nyt liv sammen eller om vi skulle skilles og i så fald, hvordan det skulle ske og med psykologen som mægler.
  Jeg sidder ikke og siger, at denne måde er den eneste rigtige og jeg ved jo heller ikke om i allerede har haft disse overvejelser. Men jeg vil gerne slå et slag for at det rent faktisk kan lade sig gøre at få ryddet op i alle de negative tanker man har om hinanden og de destruktive mønstre.
  Efter 3 måneder flyttede vi sammen igen, med en ny respekt for hinanden og kun med de forventninger, at vi ikke ville være så hårde over for hinanden, give hinanden meget mere "plads" og så to aftener om ugen huske at holde i hånd i sofaen:) Og på den måde overlevede vi og uden vi egentlig har opdaget det har vi reddet stormen igennem og sidder nu med ny kærlighed til hinanden og to børn, som slet ikke fylder og kræver så meget, som i de første par år.
  Jeg håber inderligt for jeres børns skyld, at i prøver alt hvad i kan for at komme igennem det, og så ikke tager så drastiske beslutninger i en tid, hvor man er stresset og stadig fyldt op af det at være blevet mor, være konstant i søvnmangel, stresset pga. studiet osv osv. Og jeg håber det faktisk også for Heines skyld, for det lyder til, at han faktisk rigtig gerne vil.
  Beklager min meget personlige kommentar, det var egentlig ikke meningen, da jeg startede med at skrive:/ Og håber ikke du tager mine ord og gode råd (hvilket jo altid er nemt at komme med;)) ilde op, blev bare nødt til at skrive dem. Sådan er det jo nogle gange, når man bliver inviteret ind i andres liv;)
  Al mulig god karma og kærlighed til dig og dine 3 smukke mænd:)

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Også andet måtte stoppe